Timotej Sille jönne a Fehérvárba

   

Apjával akar együtt játszani, de a 17 éves csatár idei célja kijutni az ifjúsági vb-re Szlovákia válogatottjával. A hokej.sk nemrégiben Timotej Sillével, Sille Tamás 17 éves fiával közölt interjút, amely részleteit U. N. Owennek köszönhetően közöljük. A szlovák írás címe: Az apa a magyar kettős keresztet viseli, a fia hű akar maradni a szlovákhoz. Az 1995-ben született csatár a nyári felkészülést a Skalica felnőtt csapatával dolgozta végig, egy felkészülési meccsen ? a Nyitra ellen ? jégre is lépett, ezen gólt is szerzett. Jelenleg a junior extraligában hokizik szakolcai színekben.

Timotej Sille 190 centiméter magas, és nem csak termetében különbözik apjától, de posztot is másként választott: csatár lett. Az U20-as bajnokságban 8 mérkőzésen 7 gólt lőtt és 6 gólpasszt jegyzett, azaz 13 pontot szerzett. Ezzel vezeti a szlovák junior extraliga kanadai táblázatát. Pedig két évvel fiatalabb a többieknél, még csak ifjúsági korú. Az előző szezont az ifiben kezdte, 27 meccsen 32+27=59 pontot szedett össze, így 21 U20-as bajnokin is bevetették, 25 pontot szerzett. Felnőtt extraliga-meccsen még nem kapott lehetőséget.

Timotej Sille kijelentette: “A fő célom ebben a szezonban kijutni az U18-as vb-re.” A Skalica felnőtt csapatában kapott lehetőségről így beszélt: “Világos, hogy a felnőtt extraligás bemutatkozás értékesebb lenne, de így is nagyon örültem. Egy felkészülési meccsen játszottam, és rögtön sikerült gólt szereznem. Többet nem is kívánhattam. Sajnos a Skalica felnőtt csapatában nagy a konkurencia, így a további meccsekre várnom kell. De örülök annak is, hogy a nyári felkészülést a felnőtt csapattal csinálhattam végig. Ennek köszönhetően fizikálisan remekül érzem magam.”

Nagyra értékeli, hogy Zigmund Pálffyval lehetett egy csapatban: “Minden mozdulatát figyeltem. Egy fiatal játékosnak ezek megfizethetetlen tapasztalatok. Nagyszerű dolog vele együtt lenni a jégen. De nem csak vele. A Skalicában több remek hokis is játszik, akik a példaképeink. Tényleg értékeltem a lehetőséget, hogy a felnőtt csapattal edzhettem, és bízom benne, hogy a szezon folyamán néhány meccsen jégre is léphetek velük. A juniorcsapat színeiben mindent megteszek ezért.”

A magyar válogatott hátvéd apja figyelemmel kíséri a fejlődését: “Apa minden meccs után tanácsokat ad nekem. Figyeli a játékomat és a fejlődésemet, igyekszik terelgetni engem, és főleg biztat. Hálás vagyok neki ezért.” Apjával ellentétben Timotej Sillének nem célja a magyar válogatottság: “Én a szlovák válogatottba szeretném beverekedni magam. Apa is így akarja, nem próbál meg rábeszélni, hogy kövessem az ő útját.”

De Timotej nagyon szeretne egy csapatban játszani Sille Tamással, ezért akár Székesfehérvárra is elmenne: “Éppen azért, hogy apával együtt játszhassak, bármikor szívesen igazolnék a Fehérvár felnőtt csapatához. De a Skalicával érvényes szerződésem van, jelenleg azzal nincs mit tenni. Ám nyaranta együtt játszunk az inline bajnokságban, úgyhogy az álom egyik része, hogy egy csapatban szerepeljünk, nem maradt beteljesületlen.”

Nyáron játszott egymással kettejük csapata, de akkor Timotej végül is a juniorkeretben kapott helyet. A két Sille között 26 év a korkülönbség, a Pakk jégkorongmagazin bemutatta, amikor Székesfehérváron együtt voltak jégen, még ha csak edzés keretében is.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum