Sok sérülttel mennek a 3 pontért

   

A Fradi győzelemmel felérő egy ponttal tért haza a Mol Liga vasárnapi fordulójában Dunaújvárosból.  A gyengélkedő Brassót fogadja tv-s meccsen.

Azt nem írhatjuk, hogy a Brassó vereséggel felérő két ponttal gazdagodott a Megyeri úton, de az biztos, hogy a sérülések miatt hiányos erdélyi csapat nem sziporkázik az utóbbi meccseken.

A Ferencvárosban újabb sérültet találhatunk, Erdélyi Tamás Kiss Dániel megmozdulása után vált harcképtelenné az FTC beharangozója szerint, továbbá Pavol Hrajnoha, Nagy László és Berta Ákos még mindig harcképtelen. Nem lehet azt mondani tehát, hogy csak Greg Lindqvistnek lesznek kedden összeállításai gondjai. A Brassó alig három sorral tud felállni, legjobb játékosa, Josh Bonar sem áll rendelkezésre.

Egyik csapat sem szerzett hárompontos győzelmet az elmúlt három meccsén. Mindkét csapat úgy gondolja, itt az alkalom megtörni ezt a sorozatot. Csak az egyiknek sikerülhet, értelemszerűen. Nagy csata várható Pesterzsébeten 18.30-tól, a meccset a Digi Sport 1 élőben közvetíti.

Ferencváros–Brassó 4-3

   

A külső szemlélő számára igazán élvezetes, végig izgalmas meccsen, szétlövésben nyert a Ferencváros. Az egy nappal korábbi, dunaújvárosi bravúros pontszerzés és elvesztett büntetőpárbaj után ezúttal a kulcsjátékosait nélkülözni kénytelen Brassó ellen sikerült 0-3-ról felállniuk a zöld-fehéreknek. A meccs első fele azonban nem róluk, hanem a januárban 40. évét betöltő Borsos Attiláról szólt. A brassóiak csatárának 21 és fél perc kellett ahhoz, hogy klasszikus mesterhármast érjen el. Előbb a 7. percben indult meg egy palánk mellett kilőtt indítással, aztán 8 másodperccel a harmad vége előtt egy buli után megszerzett korong találta teljesen üresen a ferencvárosi kapu előtt, majd a 22. percben a kéken vett át egy indítást, a változatosság kedvéért ismét szólóban. Mindháromszor Szőke lába között talált utat magának a korong a hálóba.

Szokásához híven, a Ferencváros 3-0 után sem adta fel. Amikor Fekecs a 2. harmad vége előtt 23 másodperccel megszerezte a szépítést, bizonyára sokaknak eszébe jutott a vasárnapi dunaújvárosi meccs forgatókönyve. Nem is alaptalanul, hiszen a 43. percben Dancsfalvi előnyből egy gólra zárkózott, majd a 46. percben Kiss Gábor az egyenlítést is megszerezte. Mikor talán már mindenki a hosszabbításra készülődött, Saliji indult meg egy védekező harmadban szerzett koronggal, majd megkerülve a brassói kaput, 17 másodperccel a vége előtt betalált. Azonban a játékvezetők a kapu elmozdulása miatt érvénytelenítették a találatot. A felvételek alapján jogosnak tűnt az ítélet, jöhetett az 5 perc hosszabbítás.

Ennek utolsó percében a Ferencváros emberelőnyben játszott, de nem tudott igazi helyzetet kialakítani, sőt, a Brassó egy kontrából majdnem eldöntötte a meccset. Ezért 28 másodperccel a hosszabbítás letelte előtt Dobos Tamás időt kért, aminek meg is lett az eredménye, bár gólt lőni nem tudott, kapujához szögezte ellenfelét a Fradi.

Következtek a büntetők, melyek során egyedül Dancsfalvi volt eredményes, így 4-3-ra nyert a Fradi. A Mol Ligában az utóbbi négy mérkőzés mindegyike egygólos különbséget hozott, három közülük túlórában dőlt el.

Fotó: Ferencváros-ESMTK, Pap Gábor

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 150 néző. Játékvezetők: Babic, Gebei, Berger, Juhász.
Szőke: 88,9% (Meravy)
K
Polc: 93,3% (Fülöp)
Győri, Lencsés, Gergely, Dancsfalvi, Pilcsik
1
Wehrs, Nagy Cs., Imecs, Zsók, Péter R.
Géczi, Revák, Borbás, Kiss, Saliji
2
Laczkó, Hietamaki, Fodor Csanád, Borsos, Basilidesz
Hoffmann, Bontovics, Németh, Hegyi Á. Z., Fodor Z.
3
Mastaleriu, János, Mihailescu, Péter Zs., Lőrincz
Horváth, Léránt, Fekecs
4
Dobos Tamás
E
Lindqvist Greg
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 06:56 BRA Borsos Laczkó Hietamaki
0-2 19:52 BRA Borsos Basilidesz
0-3 21:36 BRA PP Borsos Basilidesz Hietamaki
1-3 39:37 FTC Fekecs Hegyi Á. Z. Géczi
2-3 42:45 FTC PP Dancsfalvi Pilcsik Hoffmann
3-3 45:46 FTC Kiss Lencsés Saliji
4-3 65:00 FTC GWS Dancsfalvi
60 Kapura lövések száma 27
4 Kiállításpercek 22
Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum