8 HSC Csíkszereda-hokis játékjogát függesztették fel

   

A Mol Liga nyolc csíkszeredai játékos játékjogát függesztette fel azonnali hatállyal kedd esti határozatában. Nem egyértelmű, hogy milyen csapat tagjaiként szerepelnek a Mol Ligában. A helyzetet a román szövetségnek kell tisztáznia.Az eset hátterében az áll, hogy az ISK HSC Csíkszereda (Romániában CSS HSC Csíkszereda néven játszanak) csapatát a román szövetség az utolsó pillanatban felvette a román bajnokságba, mégpedig úgy, hogy ? mint az most a liga tudomására jutott ? az ISK nem a HSC farmcsapata, hanem teljesen különálló két klubról van szó. Tehát az ISK játékosait át kellett igazolni a HSC-ből.

Az ISK HSC már le is játszott két bajnokit, az elsőt szeptember 19-én a Brassó ellen. Azon a mérkőzésen nyolc olyan játékos is játszott, akit a HSC Csíkszereda a Mol Ligába nevezett. Ezzel gyakorlatilag az a helyzet állt elő a Mol Ligában, hogy olyan játékosok játszanak az egyik csapatban, akik nem az adott csapat igazolt játékosai. A Mol Liga csak a játékosok érkezésekor tudja kontrollálni a játékjogosultságokat, az eligazolásokról a ligának nem lehet nyilvántartása, ezen mozgások kezelése a nemzeti szövetségek hatásköre és feladata.

A helyzet nem ismeretlen, hasonló esetek kezelésére találták ki például a kettős játékengedély, illetve a kölcsönadás intézményét. A 2011/12-es idényben például hasonló módon játszott az SK Korona Brassó színeiben a februári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra készülő román korosztályos válogatott keret egyik fele a magyar serdülő bajnokságban, illetve hasonló okok miatt játszathatja a HC Nové Zámky a HK Nitra játékosait a Mol Ligában ? a szlovák szövetség engedélyével.

A 8 HSC-játékos esetében azonban a liga vezetésének nincs semmiféle információja arról, hogy ezek a jégkorongozók rendelkeznek-e hasonló jogosultsággal. Ezért a helyzet tisztázásáig a játékjogukat felfüggesztették. A liga vezetősége a felfüggesztő határozat meghozatalával egy időben a Román Jégkorong Szövetséghez fordult, hogy segítségével a helyzetet a lehető leghamarabb megnyugtatóan tisztázni lehessen. Addig viszont a nyolc játékos nem játszhat Mol Liga mérkőzéseken. A helyzet azért sürgető, mert a HSC pénteken Mol Liga-mérkőzést játszik Budapesten, ezért alighanem már szerdán útra kell kelnie.

Az érintett játékosok:

Kósa Endre (9 mérkőzésen játszott a Mol Ligában)
Bíró Ottó Attila (7)
Péter Levente (7)
Bálint Attila (7)
Gecse Hugó (2)
Farkas Tamás (1)
Salló Alpár (nem játszott)
Pataki Nándor-István (nem játszott)

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum