Miskolc?Dab.Docler 1-3

   

Ott folytatta a Dab.Docler a Miskolci Jegesmedvék ellen, ahol legutóbb Dunaújvárosban abbahagyta. Végeredményben két kontra döntött. Nagy vendégfölényben telt az első harmad, Az elejétől fogva többet veszélyeztettek Galaniszék. A fáradozások mégis csak a harmad utolsó percében értek góllá. Peterdi lépett meg, Vaszjunyin passza remek volt, Atkinson nem ismeri még Peterdit, így nem érezte a veszélyt, a válogatott csatár pedig éles szögből védhetetlenül varrta be a korongot a hálóba. Minden tökéletesen ellentétesen folytatódott a szünet után. Nagyon beindult a Miskolc, sokszor csak Sevela óriási bravúrjai tartották a vendégeket. Emberelőnyben is nehezen ment a Dunaújvárosnak a korong megjátszása ebben az időszakban. Kicsit túl a félidőn Atkinson találta meg Nagy Richárdot, a párharcot megnyerte, de a következő meccsen való szereplés lehetőségét elvesztette, ugyanis végleges kiállítást kapott.

fotó: Jezoviczki Máté

A 35. percben Erdélyit állították ki, az emberelőnyt pedig pillanatok alatt kihasználta a Miskolc. A szezon eddig legjobb forműában játszó miskolci játékosa, Nagy Gergő kapta üresen a korongot, és fellőtte a hosszú sarokba. Két ellentétesen egyoldalú harmad után az utolsó játékrészben kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, amikor a 45. percben Kiss ment el a jobb szélen, középre lőtt korongjába Gröschl nyúlt bele, ezzel újra a vendégeknél volt az előny. Ziccerek maradtak ki ezután mindkét oldalon, majd a hazaiak fölénybe kerültek, de egy ellentámadásnál Kiss Ákos óriási erővel lőtt a kapuba, amivel kétgólosra nőtt a dunaújvárosi előny. A végén a vendégek taktikusan őrizték az előnyt, a Miskolc pedig nem tudott közelebb kerülni hozzájuk, pedig 58:40-nél Budai Krisztián helyére is mezőnyjátékost küldtek a jégre. A végeredmény 3-1, a Dab.Docler továbbra is vezeti a mezőnyt.

Tim Kehler, Miskolci Jegesmedvék: Hiába mondtam a csapatnak, hogy ha nem játszunk 60 percig maximális erőbedobással, akkor nem lehet esélyünk a liga messze legjobb csapata ellen. Az első harmad nagyon gyengére sikerült, a második már jobb volt, de ez nem elég a Dabbal szemben.

Stephan Lundh, Dab.Docler: Az első harmadban domináltunk és meg is szereztük a vezetést. A másodikban a Miskolc felpörgött, nyomtak bennünket és ki is egyenlítettek. A végén azonban visszavettük a játék irányítását, és erősebbnek is bizonyultunk. Nagyon örülök a győzelemnek.

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 1000 néző. Játékvezetők: Halassy, Varjú, Kormos, Berger.
Budai K.: 92,3% (Gyenes)
K
Sevela: 97,1% (Kiss T.)
Láda, Szirányi, Popovics, Szilágyi, Wéber
1
Kiss D., Lindgren, Szappanos, Galanisz, Pavuk
Hegyi Á., Atkinson, Nagy K., Saluga, Nagy Gergő
2
Hüffner, Chvatal, Vaszjunyin, Somogyi, Peterdi
Gőz, Bobcek, Ritó, Dubek, Fodor
3
Nagy R., Tőkési, Azari, Gröschl, Kiss Á.
Orosz, Miskolczi, Budai R., Sijka
4
Erdélyi P., Mestyán, Strenk, Papp V., Szabados
Kehler Tim
E
Lundh Stephan, Szilassy Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 19:26 DAB Peterdi Vaszjunyin
1-1 34:58 MIS PP Nagy Gergő Láda Saluga
1-2 44:24 DAB Gröschl Kiss Á. Azari
1-3 49:40 DAB Kiss Á. Azari Gröschl
35 Kapura lövések száma 39
37 Kiállításpercek 45
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum