Veretlen marad-e a ligaújonc?

   

A Mol Liga pénteki fordulójában a még hibátlan Érsekújvár a DAB-ot fogadja. Robert Spisák évtizede az Újvárossal magyar bajnokságot nyert. Spisak csapata nagyon dinamikusan kezdte a szezont, és jelenleg az egyetlen veretlen csapat a ligában. Négy meccséből mindössze egyszer nem nyert rendes játékidőben a HC Nové Zámky, oda-vissza megverte a végső sikerre is esélyes Csíkszeredát, nagyon kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt. Pénteken a veretlenségét a legutóbbi fordulóban elvesztő Dab.Doclert fogadja, aki a Csíkszereda ellen elvesztett meccsig igen meggyőző teljesítményt mutatott. A dunaújvárosi keretet érintő hír, hogy Vaszjunyin térdét a jövő héten artroszkópos eljárással meg kell műteni, utána 3 hét kihagyás vár rá.

Mivel azonban ezt a műtétet az esetleges játéka nem befolyásolja, ezért elképzelhető, hogy pénteken jégre lép. A felkészülési időszakban már játszott egymással a két csapat, akkor ? szintén Érsekújváron ? a Dunaújváros meggyőző, 9-2 arányú győzelmet aratott. Nagy kérdés, hogy a hétfői kisiklás után visszatalálnak-e a helyes útra Stephan Lundh tanítványai, vagy megőrzi veretlenségét a liga újonca. A találkozó, az érsekújvári szokásoknak megfelelően, délután 5 órakor kezdődik.

Robert Spisák (vezetőedző, Érsekújvár): “Erős ellenfél jön hozzánk pénteken, igazi rangadóra számítok. A felkészülési időszakban játszottunk már egy mérkőzést, akkor fölényesen nyert a Dunaújváros, de remélem, hogy a bajnokságban más lesz a helyzet, és le tudjuk győzni őket. Komplett a csapat, mindenki egészséges, a sorok összetételében apróbb módosítások elképzelhetők. Szép emlékeket őrzök Dunaújvárosból, de ez a múlt, most csak a játékra koncentrálunk, úgy fogunk játszani, mint bárki ellen, reméljük, hogy sikerül meglepetést okozni.”

Szilassy Zoltán (másodedző, Dab.Docler): “Nagyon úgy tűnik, hogy erős gárda alakult Szlovákiában. Az erdélyi túráról is öt ponttal tértek haza, s azóta is rendre behúzták a mérkőzéseiket. Bár már találkoztunk velük a szezon előtt, s ott sima győzelmet arattunk, abból semmiképp sem szabad kiindulnunk. Nagyon fontos, hogy teljes koncentrációval érkezzünk Érsekújvárra, s minden erőnkkel a győzelemre kell fókuszálni. A keretünk teljes, Szabados visszatér a szerb válogatottból és elképzelhető, hogy Vaszjunyin is játszani fog.”

HC Nové Zámky

17:00

Dab.Docler

Mol Liga. Érsekújvár, 2012. szeptember 21., Játékvezető: Kovács B., Berger Á., Pálkövi B.
Zima (Beno) K Sevela (Kiss T.)
Lehoczky, Hrudik, Uhnak, M. Stefánka, Caladi 1 Kiss D., Lindgren, Azari, Galanisz, Peterdi
Sucharda, Joanidis, Ruzicka, Dobry, Varga 2 Hüffner, Chvatal, Vaszjunyin, Somogyi, Kiss Á.
Král, Baron, Sumichrast, O. Stefánka, Barcák 3 Erdélyi P., Tőkési, Szappanos, Gröschl, Pavuk
Németh, Kukla, Tarnóczy, Puchovsky, Klobucnik 4 Nagy R., Mestyán, Papp V., Virág, Papp Cs.
Robert Spisák E Stephan Lundh

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum