Jobban érzem magam hátul, mint elöl

   

A szezon egyik nagy meglepetése, hogy Mestyán István hátvédként játszik a Dab.Doclerben. Ráadásul mindenki megelégedésére. A DAB fiatal játékosát régi-új feladatáról kérdeztük. Talán olvasóinknak is feltűnt a sorösszeállításokat böngészve, hogy a korábban csatárposzton szereplő hokis az utóbbi mérkőzéseken a védelemben kapott helyet. Mestyán szerint nagyon egyszerű a történet: “Tavaly a farmcsapatban játszottam, akkor mondtam Szakács Ferenc edzőnek, hogy meg szeretném próbálni hátul a játékot.” A dolog előzménye, hogy az OB I.-es karrierjét a Jonkl, Magosi , Mestyán összetételű csatársorban kezdő játékos Kercsó Árpád irányítása alatt az utánpótlásban még stabilan védőt játszott.

A mester távozása után Pavel Mihonyik próbálta ki csatárként, és miután mind testi adottságai (jelenleg 189 cm magas és 91 kg), mind korcsolyázóképessége, mind pedig korongkezelési technikája kiváló volt, ott is maradt. Abból a sorból aztán egyedül Magosinak sikerült maradandót alkotnia, jelenleg a Fehérvár EBEL-csapatában játszik, a negyedik sorban. A sorozatos sérülések után Jonkl László idéntől felsőoktatási tanulmányaira koncentrál, Mestyán pedig ? egy-két kivételtől eltekintve ? megrekedt a Dunaújváros farmcsapatában.

“Már J. P. MacCallumnak is felvetettem az ötletet, hogy mi lenne, ha hátvédet játszanék, ő azonban akkoriban ellenezte a dolgot, mivel jól ment a játék csatárként is, és a keze alatt fizikailag is sokat fejlődtem. Végül idén nyáron írtam Stephan Lundhnak, aki azt válaszolta, hogy ott játsszak, ahol jobban érzem magam, úgyhogy a kaposvári edzőtábor alatt kipróbáltuk ezt a felállást. Szilassy Zoltánnak tetszett a teljesítményem, és a társak is dicsértek. Már kezdtem örülni, de aztán jött két cseh hátvéd, így újra csatárposzton találtam magam. Akkor egy kicsit elkenődtem. Aztán elkezdtünk fogyni hátul, az egyik légióst elküldtük, Jobb Dávid pedig abbahagyta, így az utolsó két felkészülési mérkőzésen már újra a hátvédsorban kaptam helyet.”

A csapat vasárnapi, Miskolc elleni debütálásakor pedig rögtön a második sorban, Hüffner Adrián párjaként szerepelt Mestyán. Mivel Marek Chvatal papírjai azóta megérkeztek, így a Ferencváros otthonában már a negyedik sorban kezdte a meccset, de onnan is gólpasszt tudott szerezni. “Hosszú távra tervezem, hogy hátvédként játszom, de hogy így lesz-e, az csak a teljesítményemen múlik. Sokat kell még fejlődnöm, vannak hibáim, ezek jelentős része ráadásul csak meccsszituációkban derül ki. Úgyhogy el kell érjem a megfelelő mérkőzésszámot ahhoz, hogy stabilan jó teljesítményt tudjak elérni. A kezdet mindenesetre biztató, az eddigiekkel Stephan Lundh is elégedett.”

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT ÉLŐ
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum