A Debrecen jövőre a Mol Ligában indul

   

Minden szinten építkeznek. Tavasszal kezdődik az új jégcsarnok kivitelezése. MHL-es edzőt igazoltak, 10 játékossal erősítették meg keretüket. Cél a 2013-as Mol Liga-csatlakozás. Bár nem épül 2-3000 ezres csarnok és nem indult el a Debreceni HK 2011-ben az OB I.-ben, ahogy 3,5 évvel ezelőtt blogunknak Kósa Lajos polgármester jósolta, de jelentős lépésben haladnak az ügyek a hajdúsági jégkorong környékén. Az OB II.-es bajnoki címekkel tele a padlás, új kihívások kellenek. 2010-ben kiderült, teljesen megtelt a jégcsarnok, így csak más jeges sportok kárára lehetett volna emelni egyet a hokis fordulatszámon, de úgy meg nem szép dolog, ezért elodázták az első osztályú profi csapat beindítását.

Ez év márciusában ismét megvédte bajnoki címét a Debrecen a másodosztályban, majd alig egy hónapra rá kiderült, új jégcsarnok épül, 600 millió forintos beruházás eredményeképpen, TAO-támogatással. Igaz, közel sem 2-3000 férőhelyes, és mint a szerdai sajtótájékoztatón kiderült, a nagyerdei jégpályát is bezárják e szezon után, de van új a nap alatt, jövőre elindulhat a csapat a Mol Ligában. Most már mindenki egyértelműen ezt szeretné és tervezi.

“Akkor érdemes a Mol Ligában elindulnunk, ha van legalább két megfelelő hazai sorunk, akik mellé öt jó légióst igazolhatunk ? mondta Korcsinyszky György, a Debreceni HK elnöke a Jégkorongblognak. ? Ezt a kérdést a polgármesterrel azonosan ítéljük meg. Úgy gondoljuk, hogy ennek a két sornak a körvonala kezd kialakulni. A szlovák juniorbajnokságban kiderül, mit jelent számunkra egy ilyen színvonalú ligában játszani, és a szezon végére kiválasztódnak azok a játékosok, akik a Mol Ligára érettek.”

Ezt elősegítendő néhány napja megérkezett Debrecenben a klub új szakmai irányítója, Vlagyimir Scseglov. A 60 éves orosz tréner az előző szezonban az Avto Jekatyerinburg vezetőedzője volt az MHL-ben. Mint elmondta, barátján, Igor Razovon ? az 52 éves játékos még az utóbbi szezonban is hokizott a másodosztályban ? keresztül jutott el a csapat hozzá, és egyben Razov lesz a segítője is. Nagyszerű lehetőség a debreceni fiatalokkal dolgozni, jó ajánlatot kapott, tette hozzá. Scseglov 1975 és 1985 között 11 szezont játszott a Dinamo-Energija Szverdlovszkban, edzőként elsősorban utánpótláscsapatokkal foglalkozott Oroszországban.

A magyar és a szlovák juniorbajnokságban induló debreceni csapat átalakult a nyáron. (A hazai versengés szeptember 19-én, a szlovák U20-másodosztály pedig 29-én rajtol, emellett a hazai másodosztályú felnőtt bajnokságban is érdekelt a DHK.) Visszatért a svéd ifjúsági és U20-as bajnokságból az utánpótlás-válogatott Könczei Áron. Az előző Mol Liga-szezon legfiatalabb gólszerzője, Mocsári Attila ezt az idényét minden bizonnyal a DHK-nál tölti. A Miskolcból korábban visszavonult Duschek Dávid kapus a DHK-ban reaktiválta magát. Leigazolták a Miskolctól Mokrai Ádámot és a győri nevelésű, de az MTK-t és az Innsbruckot is megjárt Odnoga Mátyást.

Csíkszeredából három fiatal játékos érkezett: Tőke Zoltán, Farkas Nándor és a korábban a Ferencvárosnál is megfordult Okos Csanád. A jekatyerinburgi tréner két MHL-es játékost is magával hozott, mindketten a debreceni egyetem nappali tagozatos hallgatói lesznek: Arszenyij Trutko és Artur Kuriljuk. Eddigi pályafutásuk alapján ránézésre mindketten a csapat jelentős segítségére lehetnek, fiatal koruk ellenére sokat tapasztalt hokisok. Utóbbi az orosz felnőtt harmadosztályban is kiválóan megállta helyét, 20 meccsen 18 ponttal zárta a szezont.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum