Nemes megkapta a játékengedélyt

   

Hétfőn a második magyar játékos is bemutatkozhat az MHL-ben. A Patriot két centerrel erősödött egy nap alatt.

A 4-1-es vereséggel rajtoló magyar MHL-csapat lehetőségei jelentősen javulnak hétfőn, hiszen Petr Novak vezetőedző két újabb centerrel számolhat csapatában. Nemes Benjámin és Karol Csányi ugyanis megkapta a nemzetközi játékengedélyt ? utóbbi az előző szezonban a KHL-ben is játszott. A Patriot Budapest honlapján olvasható cikk szerint a vasárnap elvesztett mérkőzésen 1-2-nél komoly esély volt a magyar csapat egyenlítésére, de az ötperces nyomás végén egy jól eltalált kék vonalas lövés eldöntötte a meccset. A két csapat edzője a következőképpen értékelte a látottakat:

Petr Novak (Patriot Budapest): “Jó meccs volt, de láthatóan mindkét csapat izgult. A mérkőzés eleje mindkét csapat részéről óvatosan telt, a srácok nehezen lendültek bele. A második harmadban jól játszottunk, de aztán kaptunk két gyors gólt, amelyek lényegében eldöntötték a mérkőzést. Bár 1-2-es állásnál mi támadtunk többet, egyszerre csak már 1-4-es hátrányban voltunk. Ez már nehéz helyzet volt számunkra, bár a harmadik harmadban nem adtuk fel. De a Karlovy Vary rutinos teljesítményt nyújtott, gólhelyzetbe is alig engedtek minket. A hétfői meccsre kicsit másként kell felkészülnünk.”

Karel Mlejnek (Energie Karlovy Vary): “A meccs a mi szempontunkból nagyon nehéz volt. Az ellenfél nagyon motiváltan lépett jégre, ahogyan mi is. Nagyon örülök annak, hogy lélektanilag megoldottuk az összecsapást, 2-1-es állásnál nem zuhantunk össze, képesek voltunk 3-1-re és 4-1-re növelni az előnyt. A harmadik harmadban már ellenőriztük a mérkőzést, talán takarékoskodtunk is az erőnkkel. De ez majd csak hétfőn derül ki. A meccs elején kicsit izgultunk. Ezen nincs mit csodálkozni, a srácok egy új, számukra ismeretlen bajnokságban mutatkoztak be. Továbbá szeretnék köszönetet mondani a szurkolóknak, akik eljöttek sok százan, és biztattak. Nagyszerűek voltak, nagyon szeretném, ha a holnapi meccsre is kijönnének, és aztán a többi hazai meccsre is.”

Nemes Benjámin a lelátóról nézte végig a meccset. A Jégkorongblogot arról tájékoztatta, hogy “az eleje kicsit lassan indult, de aztán jó iramban ment a meccs. Jobban össze voltak szokva, mint a mieink, és belőtték a helyzeteiket. Hardi Richárd küzdött keményen, de nem találták egymást a társaival az új felállásban. Egy hátvédünk válla megsérült, lehet, hogy műteni is kell, továbbá van két betegünk is. Nagyon várom, hogy bemutatkozhassak én is ebben a kemény ligában.”

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum