Megkezdődött az MHL idénye

   

Kezdetét vette a legnagyobb európai juniorbajnokság, az MHL küzdelemsorozata. A liga történetének első magyar játékosa vasárnap lép jégre.Szeptember első napján 11 órakor rajtolt a 33 csapatos mezőny. A 2012/13-as szezonban immáron találunk egy magyar csapatot is, a Patriot Budapest a nyugati csapatok között kapott helyet. A mieink vasárnap Karlovy Varyban debütálnak, róluk nem sokára külön cikkben írunk, amelyben részletezzük a hat magyar játékos sorsát is.

A negyedik MHL-szezon alapszakaszában a csapatok csak a saját főcsoportbeli ellenfeleikkel találkoznak, a költséghatékonyság érdekében kétszer-kétszer, egymást követő napokon. Ez alól kivétel a nyitónap, amikor is a KHL-hez hasonlóan az előző nagy döntő két csapata meccsel, a Harlamov-kupa-győztes Omszkije Jaszrebi magyar idő szerint 11 órakor fogadja a Krasznaja Armija Moszkvát.

A Patriot a másik kívülről érkező újonc, a cseh Energie Karlovy Vary otthonában kezdi a szezont, vasárnap 17 órakor. A legelső Jégpalotában rendezendő hazai mérkőzésen a Loko Jaroszlavl lesz a vendég szeptember 10-én és 11-én. Az utolsó mérkőzést március 8-án játsszák, akkor éppen az Energie látogat a Patriothoz.

Az MHL-ben az 1992. január 1. és az 1995. december 31. között született fiatalok játszhatnak, a KHL/VHL-csapattal kapcsolatban nem lévő csapatoknál négy, míg a kapcsolattal rendelkezőknél három 1991-es születésű fiatal léphet jégre. Az 1996-ban születettek orvosi igazolással nevezhetők. A ligában csak szerződéssel rendelkező játékos léphet jégre.

Az MHL csoportbeosztása (2012/13):

Nyugati főcsoport: Almaz Cserepovec (Szeversztal), Amurszkije Tyigri Habarovszk (Amur), Atlanti Mityiscsi (Atlant), Dinamo-Sinnyik Bobrujszk (Dinamo Minszk), Kapitan Sztupino, Krasznaja Armija Moszkva (CSZKA), Loko Jaroszlavl (Lokomotiv), MHK Szpartak Moszkva (Szpartak), MHK Himik Voszkreszenszk, Patriot Budapest, Russzkije Vityazi Csehov (Vityaz), Szerebrjanije Lvi Szentpétervár, SZKA-1946 Szentpétervár (SZKA), MVD Balasiha (Dinamo Moszkva), HK Riga (Dinamo Riga), Engerie Karlovy Vary, Junoszty Minszk.

Keleti-főcsoport: Avto Jekatyerinburg (Avtomobiliszt), Barsz Kazany (Ak Barsz), Bjelije Medvegyi Cseljabinszk (Traktor), Bjelije Tyigri Orenburg, Krisztall Berdszk, Kuznyeckije Medvegyi Novokuznyeck (Metallurg Novokuznyeck), Mamonti Jugri Hanti-Manszijszk (Jugra), Oktan Perm, Omszkije Jasztrebi Omszk (Avangard), Reaktor Nyizsnyekamszk (Nyeftyehimik), Szibirszkije Sznajperi Novoszibirszk (Szibir), Sznyezsnije Barszi Asztana (Barisz), Sztalnije Liszi Magnyitogorszk (Metallurg Magnyitogorszk), Tolpar Ufa (Szalavat Julajev), Tyumenszkij Legion Tyumeny, Csajka Nyizsnyij Novgorod (Torpedo).

A nyitómérkőzés élőben a youtube-on:

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum