Így újul meg a Jégkorongblog

   

Lassan már két hónapja, hogy megtapasztalhattuk a Jégkorongblog nélküli napokat, és mielőtt még a nyári koktélozás alatt elfelejtenénk a napról napra üresebb címlapot, gyorsan adunk egy kis betekintést a Jégkorongblog megújulásába. Kommentben jöhetnek a további ötletek!

A legfontosabbal kezdenénk, miszerint minden jégkorong rajongónak legyen aktuális és értékes tartalom az oldalon. Ez persze nem a meglévők rovására, hanem mellette, kibővítve fog megjelenni. Nézzük a részleteket!

A híreken belül önálló blokkja lesz a külföldi jégkorongnak (főleg NHL és ahol a légiósaink játszanak), a női rovatnak, illetve újonnan létrejön az erdélyi blokk, ahol az Erste liga kereteit meghaladóan szeretnénk teret adni a székely jégkorongnak. A hírek átstrukturálása mellett 2 kiemelt területtel fogunk foglalkozni: a játékos fejlesztéssel és az utánpótlással.

A játékos- és kapusfejlesztési tartalmakkal az a célunk, hogy aki fejlődni szeretne, az elérhesse a leghasznosabb információkat magyarul is. Ide olyan tartalmakat tervezünk, mint a technológiai fejlesztések (ütők, korik, edzéskiegészítők), a sporttáplálkozás, a sportpszichológia és az edzéselméleti-sporttudományos újdonságok. Hogy mi fogjuk-e megmondani, hogyan kell korizni tanítani 6 éves Nyilas Misit? Nem. Mi csak összegyűjtjük, lefordítjuk és rendszerezzük a magasabb hokis kultúrával rendelkező országok anyagait a játékosoknak és a fejlesztésben érintett szakembereknek, szülőknek. (Ergo vitatkozni nem velünk kell, hanem a “sikertelen” kanadaiakkal :) )

Talán a legnagyobb fejlődés az utánpótlás terén lesz látható, aminek elsődleges célja az utánpótlásban dolgozók támogatása és a szülők segítése a gyerekek “el nem rontásában”. Biztos emlékeztek arra, amikor tavaly a JÉSZ kihozta, hogy milyen keveset keresnek a fiatal Erste Ligás jégkorongozók. Ez annak a fényében még szomorúbb, hogy egy a jégkoronggal komolyan foglalkozni akaró fiatal, 8-12 éves játékosnak havonta többszörösébe kerül a képzése, mint a várható keresete. Pénz van, jég és kori is van, akkor mi kell még ahhoz, hogy jobbak legyünk a kanadaiaknál?

Abban elég nagy szakmai konszenzus van, hogy a gyerekek a serdülőkorig fejleszthetők a leggyorsabban, így ha A csoportos felnőtt csapatot szeretnénk, akkor az utánpótlásban is legyenek hasonló céljaink, hogy az akadémiákon már ne bukfencezni kelljen megtanítani a srácokat. Ehhez mi felületet és információt tudunk adni.

Lesznek utánpótlás torna- és edzőtábor naptárak, lesznek nemzetközi versenybeszámolók, fotók és videók. Lesznek edző és csapat bemutatók, szóval minden, ami segít informálni az érintett feleket. Az utánpótlás kategórián belül ingyenes megjelenési lehetőséget biztosítunk minden szakembernek és csapatnak, ezzel segítve a toborzásukat akár egyéni edzések, akár (select) csapatok összeállításában. Megjelenéshez egyelőre írjatok az info@jegkorongblog.hu-ra, a részleteket hamarosan kitesszük az láblécbe.

Tervezett tartalmi struktúra a megújuló Jégkorongblogon:

  • Kiemelt hírek (Cikkek, videók)
    • Válogatott » időszakos
    • Erste Liga
    • ICEHL Fehérvár
    • Andersen Liga
  • Nemzetközi hírek
    • NHL
    • ICEHL – nem Fehérvár
    • Légiósok, európai ligák
  • Női
    • Magyar
    • DEL, EWHL
    • PWHL
  • Székely jégkorong
  • Adatbank*
    • Játékosok
    • Edzők
    • Csapatok
    • Jégpályák, pályafoglalás
  • Játékos fejlesztés és terméktesztek, ajánlók
    • Kori, koritechnika
    • Lövések, ütő tesztek
    • Cselezés, ütőkezelés
    • Mozgásfejlesztés, multisport és donor sportok (inline, street hoki, foci, judo, tennisz…)
    • Dietetika, regeneráció
    • Sportpszichológia
    • Felszerelések, edzéskiegészítők
  • Utánpótlás
    • Hírek, beszámolók, átigazolások, tryout felhívások
    • Tornák, naptár
    • Táborok, naptár
    • Skill edzők, egyéni edzések
    • Travel / select csapatok, külföldi beszámolók
    • Szülőképző

Az biztos, hogy a megújulás végére a régió legjobb hokis portálja lesz a Jégkorongblog, mi ennyit tehetünk. Hogy mindez mikorra? Feladatok vannak, határidők nincsenek, de reméljük, hogy az új szezonra már szemmel láthatóak lesznek az újdonságok. Az új design látványtervei hamarosan elkészülnek, erről külön cikkben fogunk foglalkozni. A weboldal megújítását a nyáron szeretnénk befejezni, a tartalmi megújítás pedig folyamatos, ezt talán pár apró jelből már észrevettétek.

Hogy mi legyen még? Azt mondd el a kommentben itt vagy a Facebook-on, ötletek, javaslatok szabadon jöhetnek!
Fun fact: ezen a linken megnézhetitek, hogy egyébként mire kattintotok.

Összes (18)

Utolsó hozzászólások

  1.   #13
    kocsis.mark,   

    @F.Zoli: Nagyon hasznos lenne, ha játékosok és a termékeket megvásárló szüleik tudnák, hogy mi illik a gyerek játékstílusához, vagy hogy miért törik el nála egy ütő hetente, a másiknál pedig miért nem. Szerintem egy nagyobb független ütő - kori/penge tesztet szezononként gond nélkül meg kellene oldanunk, a technikai háttér szerencsére adott hozzá.
    A független tesztek mellett szerintem a szponzori megjelenésekkel sincs semmilyen gond. Magamból kiindulva a szülők többségének gondolata sincs, hogy mit és miért kell megvennie - videók és tartalmak gyártását a EAZY-vel meg tudjuk csinálni, ezért a médiajánlatban benne is lesz a termékteszt/bemutató cikk és videó, amiből kiderülhet miért őket érdemes választani (keményebb/könnyebb/olcsóbb/tartósabb). Sok kicsi videó gyártásánál a költségek miatt már súlyozni kell, hogy a szöveges vagy videós tartalmakat szeretnétek, ezt majd az olvasottság/nézettség úgyis eldönti.

  2.   #14
    F.Zoli,   

    @kocsis.mark: Én mint írtam öreg vagyok már ezekhez a tartalom dolgokhoz. Azzal a felvetéssel, hogy mit miért kellene, mi miért jobb, melyik posztra, melyik gyereknek azt nagyon támogatom. Most azt látom sokszor, hogyazért vezünk olyat, mert a csapatban józsikának is az van és az nagyon menőn néz ki. Kezdésnek pl egy sisak élettartam teszt, Új, éppen határon levő és mondjuk 5 éve lejárt. Az UP nagy része, jelentős hányada, már évek óta lejárt sisakkal játszik, edz. Vagy éppen a kapusoknál a gyerekeknél a cat eye rács, mennyire veszélyes tud lenni. De ha már ti is ötleteltek ilyenen az frankó

  3. Kofi Anna
      #15
    Kofi Anna,   

    Ezt a korszerűtlen arculatot le kéne cserélni a béna figurával, meg nyilasmisis idézettel együtt.

  4. csiszi
      #16
    csiszi,   

    @kocsis.mark: de a sok sértettségre nem jut 10x annyi dicséret? Illetve ha valahol tényleg nem jut, akkor az nem gáz? Szerintem már elég felnőtt az internet ahhoz, hogy helyén tudjon kezelni néhány negatív véleményt, ha lát mellette pozitívakat is.
    Tőlem sokszor kerdezték random kerületekben lakók, hogyha mennének, hova irassák a gyereket? De azon kívül, hogy láttam, hogy pár edző hogy beszél a gyerekekkel pár tornán (ellenfélként), kb semmit nem tudok mondani róluk.

    Illetve vannak objektíven összehasonlítható dolgok is egyesületenként:
    - mikor vannak az edzések hivatalosan és "ténylegesen" az egyes korosztályoknál (u12 alatt kb ez a legfontosabb kérdés, ha a szülő nem időmilliomos vagy ha a gyerek jár másra is)?
    - felszerelést adnak? Vagy csak x% támogatást? A szezon végén vissza kell adni a cuccot? Aláöltöző benne van?
    - mennyi a tagdíj és hány hónaprakell fizetni?
    - van különedzés? Mennyibe kerül, mikor van, ki mehet?
    - hány tornára mennek egy évben? Viszik őket vagy a szülőnek kell?
    - hány gyerek van, hány csapat és erre hány edző (korosztályonként)?
    - mennyi és nekkora jege van az egyesületnek, mettől meddig van jég?

  5. WA1907
      #17
    WA1907,   

    Beállok én is a sorba, és ezúton gratulálni szeretnék a mennyiségi és minőségi cikk és téma bővítésnek. Bőséges kínálat tárul az olvasók elé, remélem hogy mindenki megtalálja majd a kedvenc témakörét. A hozzászólások bizonyítani fogják, hogy menet közben mit kell még "kozmetikázni".

  6. rikkitikki
      #18
    rikkitikki,   

    Lehetne egy csevegés jellegű topic, ahova aktuális kérdéseket, felvetéseket "be lehetne dobni". Például, hogy mit tudtok arról, hogy valóban lesz szept. 17-én kedden Volán-FTC Szuperkupa meccs az Alba Arénában?
    Nem nagyon találtam róla sehol infót egyelőre.

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 20., vasárnap
KK 13:30 RIGFTC 5-2VÉGE
ICEHL 15:30 LNZAVS 1-3VÉGE
EL 17:00 UTEBJA 1-3VÉGE
EL 17:30 FHAMIS 4-3 BVÉGE
EL 17:30 GYESCC 3-1VÉGE
KK 17:30 BRAENE 6-3VÉGE
EL 18:30 DEBDAB 7-6 HVÉGE
október 22., kedd
ICEHL 19:15 AVSVSV 2-0VÉGE
október 24., csütörtök
AL 19:40 IKOLHL 2-6VÉGE
október 25., péntek
EL 17:30 BRAUTE 2-1VÉGE
EL 17:30 GYEMIS 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFHA 1-5VÉGE
EL 18:30 DABBJA 2-9VÉGE
EL 18:30 FTCDEB 5-2VÉGE
ICEHL 19:15 KACAVS 0-1VÉGE
október 26., szombat
EL 18:00 ETOWRM 
EL 18:00 OHALHL 
EL 19:00 SZGIKO 
EL 19:00 ZEGSPC 
EL 19:40 FTCVAS 
október 27., vasárnap
EL 14:05 BJAFTC 
    • M4 SPORT+
EL 16:30 BRAFHA 
EL 17:30 GYEUTE 
EL 17:30 SCCMIS 
EL 18:30 DEBDAB