Megcsinálta a lehetetlent az Edmonton

   

Az Oilers 0-3-ról egyenlített és készülhet a Florida elleni mindent eldöntő hetedik összecsapásra.

A Florida harmadszor futott neki annak, hogy lezárja az Edmonton elleni finálét, de akárcsak az előző két esetben, most sem járt sikerrel. Az Oilers hazai környezetben győzött tükörsimán 5-1-re, így a két csapat között a hetedik mérkőzés dönt majd a Stanley Kupa sorsáról.

Akárcsak a negyedik és az ötödik mérkőzésen, ezúttal is az Edmonton vette a kezébe az irányítást. Kris Knoblauch alakulata szó szerint az egész pályát kontroll alatt tartotta: folyamatosan generálták a helyzeteket a Florida kapuja előtt, miközben teljesen megölték Barkovék támadójátékát. A vendégek szinte semmit sem tudtak kezdeni az Oilers védőfalával, amit tökéletesen mutat, hogy a Panthers az első harmad végéig kettő, a meccs feléig pedig mindössze öt kapura lövést tudott felmutatni. Amíg Stuart Skinnernek szinte dolga sem akadt, addig Szergej Bobrovszkijt folyamatosan tornáztatták, de ő is tehetetlennek bizonyult a nyolcadik percben, amikor is Leon Draisaitl keresztpasszát Warren Foegele vágta be a hosszú oldalon. A gól után az Edmonton magasabb sebességre kapcsolt, de a Florida ennek ellenére kihúzta a játékrész végéig, így az eredmény nem változott az első dudaszóig.

edmonton 2

A fordulás után a hazaiak ott folytatták, ahol abbahagyták és már a 46. másodpercben megduplázták az előnyüket, miután egy 2 az 1 elleni szituáció Adam Henrique fejezett be Mattias Janmark tökéletes passza után. McDavidék szinte még a gólt ünnepelték, amikor 10 szekundummal később Aleksander Barkov egyenlített; azonban az Edmonton challenge-t kért, így a találatot les miatt annullálták. Paul Maurice, a Florida edzője szinte dührohamot kapott az ítélet után, de megdönthetetlen bizonyíték volt arra, hogy Sam Reinhart – ha csak egy-két centivel is –, de lesen volt. A Florida támadószekciója a második harmad 11. percében kezdett életjelt adni magáról, amikor Connor McDavid a büntetőpadra került. Az addig mindössze 5 lövést felmutató vendégek négyszer is tesztelték emberelőnyben Skinnert, de nem tudtak élni a lehetőséggel. A kimaradt fór viszont fordulópontot jelentett, mert a Florida támadói is megérkeztek a meccsbe és a harmad végéig folyamatosan tűz alatt tartották a hazaiak kapuját. A meccsben teljesen benne volt egy vendég gól, de egyetlen hiba is elég volt a játékrész végén, hogy az Oilers növelhesse az előnyét: egy blokkolt lövést követően Zach Hyman vezethette egyedül a kapura a korongot és simán értékesítette az ziccert.

A befejező játékrészben a háromgólos előny birtokában ahogyan azt várni lehetett, az Oilers számára az eredmény megtartása volt a legfőbb prioritás. Az előző két találkozóhoz hasonlóan ez nem jelentett nehéz feladatot az Oilers játékosainak, szinte tökéletesen vitték jégre Kris Knoblauch elképzelését. A tervbe még Barkov gólja sem tudott belerondítani, hiszen az csak szépségtapasz volt a vendégek részéről. Paul Maurice bő három három perccel a befejezés előtt lehozta a kapusát, de Ryan McLeod és Darnell Nurse 12 másodperc különbséggel született üres kapus gólja megpecsételte csapata vereségét. Connor McDavid meglepetésre pont nélkül zárt, cserében viszont az Oilers mind a négy sora gólt szerzett. Zach Hyman idei 16. találatát lőtte, ez pedig még senkinek sem sikerült a fizetési sapka bevezetése óta. A meccs embere a 20 lövést hárító és egy gólpasszt jegyző Stuart Skinner lett.

A Stanley Kupáról döntő hetedik mérkőzést magyar idő szerint kedden hajnalban rendezik.

hyman

Cimkék:

Hozzászólások (3)

  1.   #1
    utoember,   

    Jól értem, hogy legálisan nem lehet élőben nézni, mert a Match4-nél a jog, akik csak felvételről adják a meccseket? Szerintem a döntő utolsó pár meccse beférhetne hajnalban a műsorba...

  2. adamszabo92
      #2
    adamszabo92,   

    @utoember: Ha jol tudom a net4+-on leadjak az osszeset eloben online, de az elofizetest igenyel. (havi, vagy eves.)
    Igy az a mod van, vagy mas streamen keresztul nezese.
    Az onhockey oldalon szoktak lenni streamek, arrol is biztosan lenne dogivel.

  3.   #3
    Specibeci,   

    Vicc,amit a hokival csinálnak a csatornák.Adnak baseballt,lósportot...Értem én,biztos sokan nézik.Amit nem értek ,miért bánnak szeretett sportunkkal ilyen mostohán.Annyi csatorna közül egy se közvetíti a volán meccseket,nekem ez nagyon fáj.A chl meccseket adják,ez szuper de a döntőt felvételről ez megint érthetetlen.

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 20., vasárnap
KK 13:30 RIGFTC 5-2VÉGE
ICEHL 15:30 LNZAVS 1-3VÉGE
EL 17:00 UTEBJA 1-3VÉGE
EL 17:30 FHAMIS 4-3 BVÉGE
EL 17:30 GYESCC 3-1VÉGE
KK 17:30 BRAENE 6-3VÉGE
EL 18:30 DEBDAB 7-6 HVÉGE
október 22., kedd
ICEHL 19:15 AVSVSV 2-0VÉGE
október 24., csütörtök
AL 19:40 IKOLHL 2-6VÉGE
október 25., péntek
EL 17:30 BRAUTE 2-1VÉGE
EL 17:30 GYEMIS 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFHA 1-5VÉGE
EL 18:30 DABBJA 2-9VÉGE
EL 18:30 FTCDEB 5-2VÉGE
ICEHL 19:15 KACAVS 0-1VÉGE
október 26., szombat
EL 18:00 ETOWRM 
EL 18:00 OHALHL 
EL 19:00 SZGIKO 
EL 19:00 ZEGSPC 
EL 19:40 FTCVAS 
október 27., vasárnap
EL 14:05 BJAFTC 
    • M4 SPORT+
EL 16:30 BRAFHA 
EL 17:30 GYEUTE 
EL 17:30 SCCMIS 
EL 18:30 DEBDAB