Info
Jégkorongblog » McDavid életben tartotta az Edmontont

McDavid életben tartotta az Edmontont

 

Az Oilers kapitánya zsinórban másodszor szerzett négy pontot és kiharcolta csapatának a hatodik mérkőzést.

A Stanley Kupa-döntő ötödik mérkőzésén a Florida semmit sem akart a véletlenre bízni és azonnal nekiesett az Edmontonnak. Volt is forgalom Skinner kapuja előtt, jött is az emberelőny a hazaiaknak, ám ekkor óriási fordulatot vett a mérkőzés: a negyedik találkozóhoz hasonlóan az Oilers most is emberhátrányból szerezte a találkozó első gólját. Három nappal ezelőtt Mattias Janmark nyitotta a gólok sorát, most pedig Connor Brown, aki a hatodik percben egy korongszerzést követően simán beverte a szólót. A gól alaposan megfogta Barkovékat, hiszen a Florida ezt követően mindössze egyszer találta el a vendégek kapuját. A másik oldalnak természetesen lendületet adott a gól, McDavidék pedig éltek is vele és sorra alakították ki a lehetőségeiket. Szergej Bobrovszkij ekkor még meccsben tartotta a Pantherst, de a második játékrész első öt percében pillanatok alatt kettőt kapott, ami megalapozta a vendégek győzelmét. Először emberelőnyben Zach Hyman nyúlt bele Bouchard kékvonalas bombájába, majd Connor McDavid talált be szinte lehetetlen szögből a rosszul helyezkedő Bobrovszkij mellett.

A háromgólos megnyugtató előny birtokában az Edmonton nyugodtan hátradőlhetett volna, de kevesebb mint kettő perc elteltével szépített a Florida. Holloway adta el a korongot a saját harmadában, Rodrigues lecsapott, középre játszott Tkachukhoz, aki azonnal a bal felsőbe lőtt. 3-1 után elég hullámzó lett a mérkőzés. A gól után a Florida felpörgette volna a játékot, de megtörte a lendületét az, hogy előbb Kyle Okposo, majd Evan Rodrigues is a büntetőpadra került. Az elsőt ráadásul ki is használta az Edmonton Corey Perry révén, aki az első gólját lőtte az idei playoffban. Az igazi érdem azonban nem az övé volt, hanem McDavidé, aki egészen fantasztikusan készítette elő a veterán csatár találatát. A 4-1-es vezetés birtokában ismét nyugodtabban játszhatott volna az Oilers, de mindössze 14 szekundummal később ismét kettőre olvadt az előnye. Ezúttal Derek Ryan hibázott a saját kapuja előtt, az előbb előkészítőként szereplő Rodrigues pedig köszönte a lehetőségét és ismét látótávolságba hozta az Edmontont.

A harmadik harmadban alig telt el egy kis idő, rögtön látni lehetett, hogy az Edmonton egyértelműen az eredmény tartására rendezkedett be. A defenzív taktika azonban gyorsan csődöt mondott, mert négy perc elteltével Oliver Ekman-Larsson bombagólja minimálisra csökkentette a hazaiak hátrányát. A fennmaradó alig több mint negyedórában a Florida szinte ki sem engedte a harmadából az Edmontont, de képtelen volt bevinni a hosszabbítást jelentő találatot. A hajrában a Panthers lehozta a kapusát, ezt pedig Connor McDavid használta ki, aki így 2+2-vel zárta az összecsapást. Az Oilers kapitánya mellett a három előkészítésig jutó Evan Bouchard, valamint a 29 védésig jutó Stuart Skinner játszott kiemelkedően.

A csapatok most két nap pihenőt követően magyar idő szerint szombaton hajnalban játsszák a hatodik mérkőzést Edmontonban.

edmonton scf 2024

Cimkék:

Hozzászólások (2)

 1.   #1
  Specibeci,   

  Nem semmi izgalmak.Győzzön a jobb csapat,remélem a párducok lesznek azok.

 2. Braxius
    #2
  Braxius,   

  Idény egyik legjobb meccse volt, igazi ajándék hogy június vége felé is ilyen hokicsemegében lehet részünk.

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
május 20., hétfő
VB 16:20 GBRNOR 2-5VÉGE
VB 16:20 SWEFRA 3-1VÉGE
VB 20:20 FINDEN 3-1VÉGE
  • SPORT 1
VB 20:20 KAZPOL 3-1VÉGE
május 21., kedd
VB 12:20 AUTGBR 2-4VÉGE
  • SPORT 1
VB 12:20 FRAGER 3-6VÉGE
VB 16:20 CANCZE 4-3 HVÉGE
  • SPORT 1
VB 16:20 LATUSA 3-6VÉGE
VB 20:20 FINSUI 1-3VÉGE
VB 20:20 SWESVK 6-1VÉGE
  • SPORT 1
május 23., csütörtök
VB 16:20 CANSVK 6-3VÉGE
  • SPORT 1
VB 16:20 SUIGER 3-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 20:20 SWEFIN 2-1 HVÉGE
  • AMC MIKRO
VB 20:20 USACZE 0-1VÉGE
  • SPORT 2
május 25., szombat
VB 14:20 SWECZE 3-7VÉGE
  • SPORT 2
VB 18:20 CANSUI 2-3 BVÉGE
  • SPORT 2
május 26., vasárnap
VB 15:20 SWECAN 4-2VÉGE
  • SPORT 2
VB 20:20 SUICZE 0-2VÉGE
  • SPORT 2