Markus Phillips nem marad Fehérváron, a KHL-be igazol

   

A kanadai utánpótlás-válogatott hátvéd a szezon lezárása előtt hosszabbított, de aztán szabadságra ment és kapott egy oroszországi ajánlatot.

Mégsem lesz a Hydro Fehérvár AV19 játékosa Markus Phillips– írta a fehérvári klub honlapja. A kanadai hátvéd a 2023/24-es szezon előtt érkezett a koronázóvárosba, az itt töltött évadban 45 találkozón lépett jégre és 16 pontot szerzett. Mint az a székesfehérváriak híréből kiderül, a kanadai hátvéd még bőven a szezon lezárása előtt hosszabbított, de aztán a nyári felkészülés alatt meggondolta magát és “egy magasabban jegyzett bajnokságban, az osztrák bázisú nemzetközi ligán kívül kívánja folytatni a pályafutását”. A klub, bár élni akart a szerződésben foglalt jogával, végül mégis úgy döntött, hogy elengedi a kanadai bekket és nagy erőkkel dolgozik a pótlásán.

A kiváló védő a Toronto Titansnél játszott először az U15-ös csapatban, majd az Owen Sound csapatával az OHL-ig jutott. Később az AHL-ben is eltöltött négy szezont, miközben a kanadai U18-as és 20-as válogatottal is világbajnokságokon járt. 2017-ben a Los Angeles Kings a negyedik körben draftolta. A Fehérvár a finn Ässättől szerződtette a 2023/24-es szezonra, ahol az alapszakaszban 5+11, a playoffban 1+2-vel zárt. Phillipset már be is jelentette az új csapata: a kanadai bekk a KHL-es Torpedo Nyizsnyij Novgorod játékosa lesz.

phillips_torpedo

fotó: hctorpedo.ru

Cimkék: , , , , ,

Hozzászólások (3)

  1.   #1
    Nittumeki,   

    Ezen az igazoláson is látszik, hogy hol tart(hat) a KHL a háború előtti szintjéhez képest....Egy átlagos ICEHL-légiós a Torpedóban...vicc...

  2.   #2
    Specibeci,   

    Elég érdekes igazolás,azért nagy a szintkülömbség : icehl,del,cze,fin,sui,swe,khl szerintem ez a sorrend és tényleg nagy az ugrás...

  3. WA1907
      #3
    WA1907,   

    Érdekesen alakul a játékospiac.

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS