A Florida bedarálta az Edmontont

 

A Panthers ismét háromgólos győzelmet aratott, amiből Evan Rodrigues egy duplával vette ki a részét.

A döntő első mérkőzésével ellentétben most nem az Edmonton, hanem a Florida lépett fel azonnal támadólag. A délkeletiek olyannyira beszorították az ellenfelüket a harmadukba, hogy az Oilers védőinek szinte feltörte a hátát a háló az állandó védekezésben. Folyamatos volt a forgalom Stuart Skinner kapuja előtt, miközben a másik oldalon Bobrovszkij gyakorlatilag a bárdra támaszkodva nézte a meccset, mert az első 12 percben az Edmontonnak kaput eltaláló lövése sem volt. A harmad felénél óriási lehetőséghez jutott a Panthers, ugyanis Warren Foegele 5 perc+ véglegest kapott, de Oliver Ekman-Larsson kiállítása miatt gyorsan 4 a 4 ellen folytathatták a csapatok. Ez volt a meccsen az első alkalom, hogy kiszabadult az Oilers a hazaiak szorításából és ezt teljesen váratlanul, az első kísérletéből ki is használta Mattias Ekholm révén. A váratlanul jött vendég vezetés azonban nem törte meg Barkovék lendületét, folyamatosan alakították ki a lehetőségeiket a harmad végéig, de ekkor még képtelen voltak átjátszani Skinnert.

bobrovszkij_tkachuk

Az első szünetet követően szinte semmit sem változott a játék képe: a Florida rendületlenül ment előre, Skinner mindent fogott, miközben az Edmonton gyakorlatilag a félpályát sem lépte át. A vendégek ellenállása végül éppen a harmad felénél tört meg, amikor Niko Mikkola lőtte ki elemi erővel a bal alsót Anton Lundell előkészítése után. A gól után szinte azonnal visszavehetett volna a vezetést az Oilers, de McDavidék ugyanúgy nem tudtak kezdeni ezzel a fórral, mint a korábbi kettővel a mérkőzés során. A vendégek képtelenek voltak egyenlő létszám mellett kaput találni, és ez igaz volt a létszámfölényes szituációkra is. Így fordulhatott elő, hogy az Edmonton 40 perc játék után mindössze hét kapura lövéssel állt, míg a Florida 22-vel.

A harmadik játékrész ugyanott folytatódott, ahol a második abbamaradt, a különbség mindössze annyi volt, hogy a hazaiak letámadása ezúttal gyorsan kifizetődött. Alig telt el három perc az etapból, amikor Evan Rodrigues korongot szerzett a támadóharmadban és Skinner válla fölött kilőtte a jobb felsőt. A hátrányba került Edmontont felrázta a gól és elkezdett úgy játszani, ahogyan ez elvárható a fináléban, Bobrovszkij azonban ugyanolyan magabiztosan mozgott a vasak között, mint az első találkozón. A lendület azonban erősen megtört, amikor az Oilers egymás után kétszer is hátrányba került, ráadásul a másodikat a hazaiak Rodrigues révén kihasználták és 3-1-es vezetésre tettek szert. McDavidéknek azonnal lett volna esélyük visszajönni a meccsbe, hiszen ők is kétszer fórba kerültek, de nem tudtak élni a lehetőségekkel, mert a Florida remekül védekezve simán kibekkelte a két hátrányt. A végjátékban az Oilers lehozta a kapusát, amit Aaron Ekblad használt ki, beállítva a 4-1-es végeredményt.

A csapatok most átköltöznek Edmontonba, ahol június 13-án – magyarországi idő szerint 14-én hajnal kettőkor – játsszák a harmadik mérkőzést.

Cimkék:

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS