Olivier Roy a Pustertal kapusa lesz

 

A fehérváriak korábbi hálóőre ellenfélként léphet jégre az Alba Arénában. Három 2015-ben draftolt játékos is érkezett az ICEHL-be.

Marcus Vela játékjogát a 2015-es draft hetedik körében foglalta le a San José, aztán később 48 meccs erejéig az AHL-ig is eljutott. Három ECHL-es szezon után Svédországba települt át, majd Szlovákiában, Besztercebányán folytatta, ahol a legutóbbi idényben 47 meccsen 45 ponttal (19+26) zárt, most a Graz99ers következik a 27 éves játékos pályafutásában.

A Bolzano játékosa lett a szintén 27 éves Matt Bradley, aki a Vienna Capitals csapatával már szerepelt az ICEHL-ben. Az olasz-kanadai kettős állampolgár legutóbb a német Straubing hokisa volt, 2015-ben, az ötödik körben draftolta a Montreal, 2019-ben, a Newfoundland Growlersszel ECHL-bajnok lett. A harmadik NHL-draftos, Patrick Holway neve szintén a 2015-ös börzén szerepelt, a Detroit foglalta le, az AHL-ig ő is eljutott, a Slovantól igazolt a Villacher SV-hez.

Távozott Fehérvárról a kanadai Olivier Roy. A kanadai kapus két szezonon át segítette a csapatot, 71 alapszakasz- és 13 playoff-meccsen védte a  magyar együttes kapuját, a Pustertal az új állomáshelye a korábbi szlovén és ECHL-bajnok, U20-as vb-ezüstérmes kapusnak.

Két kanadai és egy svéd játékossal erősítette tovább a keretét a Pioneers Vorarlberg. Korábban írtunk róla, hogy NHL-es draftost szerződtetett, most pedig az előző szezonban két, az ECHL-ben jól teljesítő játékost igazolt. Ross MacDougall az Indy Fuel hátvédje volt a legutóbbi idényben, 55 meccsen 39 ponttal segítette csapatát. Joseph Nardy a Reading Royalstól érkezett, 71 találkozón 17 gólja és 50 pontja volt. A 27 éves svéd csatár, Jakob Lundegaard Tingsryds AIF-től jön. Két távozót is bejelentettek, a szlovén Luka Maver és az amerikai Michael Pastujov is máshol folytatja, utóbbi ligán maradt, a Klagenfurt hokisa lett.

Avs feh pus roy

fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: ,

Hozzászólások (1)

  1.   #1
    Specibeci,   

    Remek kapusok a ligában,Tirronen,Roy.Remélem Reijola is parádés lesz.Hajrá volán

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS