Bobrovszkij hozta a finálé első meccsét

 

A Florida kapusa 32 védéssel és shutouttal járult hozzá a sikerhez.

A történelem ismételte önmagát, ugyanis a Florida ugyanúgy 3-0-ra nyerte a döntő első mérkőzését az Edmonton ellen, mint a konferenciadöntő első felvonását a New York Rangers elleni párharc alkalmával. Fél perc sem telt a meccsből és máris vezetéshez juthatott volna a vendéggárda: Bobrovszkij rosszul indított a kapuja mögül, Zach Hyman lecsapott a pakkra, de Bob javította a hibáját, amely olyan lökést adott neki, ami az egész mérkőzésre kitartott. A vendégek az első kapura lövésből így nem tudtak gólt szerezni, nem úgy a hazaiak, akik az első kísérletükből bevették Skinnek ketrecét. Egy 3 a 2 elleni szituációt követően Barkov centerezésére Carter Verhaeghe érkezett a legjobb ütemben és felrobbantotta az Amerant Bank Arena közönségét. A 28 éves csatárnak ez volt karrierje 25. gólja a playoffban, amivel a Panthers franchise-rekordere. A gól után szinte azonnal növelhette volna az előnyét a Florida Mattias Ekholm kiállítását követően, de a kétperces létszámfölény gyakorlatilag esemény nélkül pörgött le. Miután kiegészültek a csapatok, az Edmonton gyakorlatilag teljesen beszorította az ellenfelét és futószalagon kezdte el gyártani a helyzeteket, de képtelen volt mattolni Bobrovszkijt. A kétszeres Vezina-győztes többek között Adam Henrique szólóját fogta meg, majd ugyanezt tette Ryan Nugent-Hopkins esetében is, immár emberhátrányban.

bobrovszkij 2

Az első harmad vége előtt kilenc szekundummal ismét emberelőnybe került az Oilers, így a második felvonás majdnem egy teljes fórral indult, de McDavidék ezzel a létszámfölénnyel sem tudtak mit kezdeni. A kiállítás után viszont ugyanaz történt, mint az első harmadban, a Panthers az első lövésből eredményes volt. Ezúttal Evan Rodrigues volt a befejezőember, aki Sam Bennett kapu mögül visszatett korongját emelte a bal felsőbe. Az Edmonton a kétgólos hátrányban egy fokozottal feljebb kapcsolt, de hiába nőtt meg a forgalom Bobrovszkij kapuja előtt, a folyamatos attak eredménytelennek bizonyult, még akkor is, amikor a játékrész felénél Bennett kiállítása miatt ismét előnybe került az Edmonton.

Negyven perc 2-0-ra vezetett a Florida vezetett, pedig a lőlapon 12-25 állt a hazaiak szempontjából. Érezhető volt, hogy a befejező etapra a Florida az előny megtartására és a játék tördelésére fog berendezkedni. Paul Maurice fiai ezt a taktikai utasítást tökéletesen végrehajtották, így ez volt az egyetlen harmad, amikor az Oilers képtelen volt igazán nagy ziccert kialakítani és veszélyeztetni Bobrovszkij kapuját. Az utolsó kettő percre az Edmonton lehozta Skinnert, ezt pedig Eetu Luostarinen használta ki, beállítva a végeredményt.

A finálék történetében, aki az első mérkőzést megnyerte, az esetek 76,2%-ában a döntőt is behúzta. Amennyiben az első találkozót hazai pályán húzta be, ez a mutató 83,6%.

NHL, június 8.:

Florida–Edmonton 3-0 – a Stanley Kupa-döntő állása: 1-0

Cimkék:

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS