Robertson-triplával győzött a Dallas

   

A Stars kétgólos hátrányból fordítva nyert Edmontonban és visszavette az elvesztett pályaelőnyét.

Két dallasi mérkőzést követően Edmontonban rendezték a Stars–Oilers konferenciadöntő harmadik felvonását. A Rogers Place-ben a hazaiak azonnal nekiestek az ellenfelüknek, aminek gyorsan meg lett az eredménye, ugyanis a nyolcadik perc közepén az Edmonton már hét lövésnél és két gólnál járt, miközben a Dallas csak egy kísérletet tudott felmutatni. Az Oilers mindkét góljában benne volt Connor McDavid: az első lövése még Hymanon megpattanva jutott a hálóba, a másodiknál viszont már egyértelműen ő volt a gólszerző. 2-0 után lendületben maradt az Edmonton és megvolt a lehetősége arra, hogy korán eldöntse a mérkőzést, de az eredmény már nem változott a játékrész végig Jake Oettingernek köszönhetően. A második húsz percre egy egészen új Dallas jött ki a jégre, aminek gyorsan meg is lett az eredménye: a játékrész első felében a Stars három és fél perc alatt megfordította a meccset. Először Jason Robertson vágta be a pakkot a hosszú felsőbe, majd ugyanő emelt be egy kipattanót, végül Jason Robertson húzta be a pakkot a hosszú oldalon Hintz tökéletes passza után. A három gyors gól alaposan megfogta az Edmontont, kellett néhány perc, mire rendezte a sorait és az utolsó percben sikerült is egyenlítenie Adam Henrique révén.

A befejező játékrészben majdnem ugyanaz volt a forgatókönyv, mint az elsőben, hiszen az Edmonton gyakorlatilag ki sem jött a Dallas zónájából. Az első felvonásban 10-3-ra nyerte a kapura lövéseket az Oilers, az utolsóban 13-3-ra, a különbség mindössze annyi volt, hogy a befejezések nem sültek. Oettinger mindent megfogott, a másik oldalon viszont Jeff Skinner helyezkedési hibáját Robertson megbüntette és újra vezetéshez juttatta a vendégeket. Az Oilersnek nyolc perce maradt a hosszabbítás kiharcolására, de ez nem jött össze, sőt Miro Heiskanen egy egész pályás üres kapus góllal megpecsételte a vendégek sikerét.

Jason Robertson a második játékos a Minnesota/Dallas-franchise történetében, aki mesterhármast tudott szerezni. Korábban ez csak Dino Ciccarellinek sikerült még 1981-ben a Calgary ellen. McDavid a 64. mérkőzésén megszerezte karrierje 100. pontját a playoffban, ami minden idők negyedik legjobb eredménye Wayne Gretzky (46), Mario Lemieux (50) és Leon Draisaitl (60) mögött.

NHL, május 27.:

Edmonton–Dallas 3-5 (a szériaállás 1-2)

NHL-playoff, főcsoportdöntők:

Nyugat:
Dallas–Edmonton 2-1

Kelet: 
NY Rangers–Florida 2-1

Cimkék:

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS