Barclay Goodrow vetett véget a Florida nagy sorozatának

   

A Panthers ezt megelőzően zsinórban 11 olyan meccset nyert meg, ami hosszabbításba fordult.

Az első mérkőzés góltalansága és puhasága miatt Peter Laviolette, a Rangers edzője alaposan felforgatta a csapatát. Kikerült a keretből Kaapo Kakko, akinek a helyét az a Matt Rempe vette át, aki közel sem a pengeségéről, hanem a keménységéről volt híres. Mindemellett az első sor jobb oldaláról kikerült Jack Roslovic, akinek a helyét a harmadik sor centere, Filip Chytil vette át. Az átalakítás gyorsan eredményre vezetett, hiszen a New York már négy perc után megszerezte a vezetést Vincent Trochek révén. A hazaiak futószalagon gyártották a helyzeteket, de nem tudtak növelni az előnyüket még úgy sem, hogy az első negyedórában kétszer is emberelőnybe kerültek. A Florida ezzel szemben rögtön az első létszámfölényes helyzetét gólra váltotta: szűk két perccel a befejezés előtt Carter Verhaeghe találta meg az utat a lábak között.

Az első szünetet követően mintha elfelejtettek volna játszani a felek. A fizikai hoki került előtérbe, egymást érték a kőkemény ütközések és belemenések. Jó tíz percbe telt, mire megnyugodtak a kedélyek és a csapatok visszatértek a hokihoz, de teljesen eredménytelenül. Igor Seszytyorkin és Szergej Bobrovszkij ugyanis ismét bámulatos formában védett, lehetetlen volt bármelyiküket is átjátszani. A két kapus különcsatája a befejező húsz percben is folytatódott, így egymás után a második játékrész telt el gól nélkül. Ebben az időszakban feltűnő volt, hogy a játékvezetők egyáltalán nem akartak beavatkozni a meccsbe, gyakorlatilag bármilyen szabálytalanság felett szemet hunytak, sőt mindkét oldalon elnézték azt, hogy egy-egy pillanatra túl sok ember volt a jégen.

A hirtelen halálra megváltozott a játék képe. A kőkemény hoki megmaradt, a csapatok viszont sokkal zártabban és fegyelmezettebben védekeztek, így igazán nagy lehetőség nem is alakult ki. Jellemző, hogy a meccset nem is egy kijátszott ziccer döntötte el, hanem Barclay Goodrow takarásból leadott lövése negyedóra elteltével. A Rangers 2-1-re győzött és összesítésben 1-1-re módosított az állást. A párharc harmadik mérkőzését vasárnap este játsszák Sunrise-ban.

NHL, május 22.:

NY Rangers–Florida 2-1 h. (a szériaállás 1-1)

NHL-playoff, főcsoportdöntők:

Nyugat:
Dallas–Edmonton 0-1

Kelet: 
NY Rangers–Florida 1-1

Cimkék:

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS