Sheldon Keefe a New Jersey új edzője

 

Eközben a Los Angeles Jim Hillert, a Carolina pedig Rod Brind’Amourt erősítette meg a pozíciójában.

Nem sokáig, egészen pontosan kereken két hétig volt munka nélkül Sheldon Keefee. A 43 éves szakembert május 9-én rúgta ki a Toronto, a New Jersey Devils pedig 14 nappal később jelentette be, hogy a Keefee személyében megtalálta a franchise történetének 20. edzőjét. Keefee 2019 novemberében került a Maple Leafs élére Mike Babcock menesztése után. Irányításával a Toronto az alapszakaszban egészen félelmetes 212-97-40 mérleget produkált és természetesen mind az öt idényben bejutott a playoffba. Ott azonban elfogyott Keefee tudománya és csak egyszer tudta a Leafst a második körbe kormányozni. A sikertelenség után most a New Jersey Devilsnél javíthat, ahol Lindy Ruff örökségét veheti át. A rutinos edzőt március 4-én rúgták ki, akinek a helyét Travis Green vette át, ám ő sem tudott csodát tenni, a Devils pedig lemaradt a rájátszásról.

A Los Angeles eközben megegyezett a szezon alatt ideiglenesen kinevezett Jim Hillerrel a folytatásról. A Kings remekül kezdte a szezont és 31 találkozót követően 20-7-4-es mérleggel stabil rájátszást jelentő helyen állt. Ezt követően viszont jött egy 17 meccses periódus, amiből csak hármat nyert meg a Los Angeles és kiesett a legjobb nyolcból. McLellant a szabadesés után február másodikán kirúgták, a helyét pedig az NHL-ben korábban csak másodedzői feladatokat ellátó Jim Hiller vette át. Az új szakvezetővel magára talált a kaliforniai gárda és 99 pontot szerezve a Pacific-csoport harmadik helyére vezette vissza a csapatot. A Los Angeles bejutott a rájátszásba, ám ott már az első körben elhasalt, az éppen konferenciadöntőt játszó Edmontonnal szemben. A Kings az egyenes kieséses szakaszban legutóbb 2014-ben tudott párharcot nyerni, amikor a döntőben a Rangerst verte.

Rod Brind’Amour 2018-ban vette át a Carolina irányítását, amely azóta az NHL egyik legerősebb és legjobb csapatává nőtte ki magát. Brind’Amour vezetésével a Hurricanes minden évben bejutott a playoffba, a hat alkalomból ötször az első kört is sikerrel vette, sőt 2019-ben és 2023-ban egészen a konferenciadöntőig menetelt. A korábban éppen a Carolinával Stanley Kupát nyerő csatárnak azonban a szezon végén lejárt a szerződése a klubbal, ezt viszont közös megegyezéssel meghosszabbították a felek újabb öt évvel megtoldották. Brind’Amour regnálása alatt a Canes az alapszakaszban 278-130-44 mérleget ért el és háromszor lépte át az 50 győzelmet idényenként, a playoffban pedig 36-32-es mutatóval áll. Brind’Amour mindezek mellett 2021-ben megkapta a legjobb edzőnek járó Jack Adams-trófeát.

brindamour

Cimkék:

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS