Ukrajna–Magyarország 7-4

   

A magyar U18-as válogatott a meccs felénél 5-0-s hátrányban volt, végül szűkebb vereséget szenvedett az ukránoktól.

Az egyik legkeményebb dió várt a magyar csapatra Frederikshavnben csütörtökön kora délután. Nemcsak a tornán eddig remekelő Ukrajna csapata, hanem Levsin személyében is, az ukránok kapusa méretével is statisztikájával is a többiek fölé tornyosul – közel 95 százalékkal védett az első három mérkőzésen. A képességeit aztán az első harmadban is bizonyította. Jól dolgozott a magyar csapat a meccs elején, de nagy helyzetet nem tudott kialakítani. Az 5. percben egy gyors ukrán támadás góllal végződött, Denyiszenko vette be Pásztor kapuját, ő kezdett a magyar kapuban. Kétszer is nagy esélyt kapott a magyar válogatott aztán, hiszen két kiállításnak köszönhetően négy percig támadhatott létszámfölényben, nem sikerült kihasználni. A harmad utolsó felében Fehér járt kétszer is közel a gólhoz, de Levsin a helyén volt. Antonijevic közeli próbálkozásánál szintén, 1-0-s ukrán előnyről következett a második harmad.

Mégpedig emberhátrányban, mert Nagy Dominikot a legvégén büntették; 1:44 kellett az ukránoknak, hogy kihasználják az előnyt (0-2), Pásztor még védett, de a kipattanó után nem volt ember Sibinszkijen. Egy perccel később már 3-0-ra vezettek az ukránok, Pásztor a bal felsőbe kapta a korongot, a gól után Svasznek Bence kapust cserélt. Király aztán kísértetiesen hasonló gólt kapott a 26. percben. Nagy András kiállítása után még védeni tudott bal lábbal, de a kipattanóra érkezett Kurajev, eldőlni látszott a meccs (0-4). Időt kért a magyar kapitány. A folytatásban is Ukrajna dominált, a jobb sarokba csúszott be Szimcsuk gólja a 30. percben. Nem sokkal később Lencsés előtt volt nagy terület az ellenfél kapuja előtt, de nem jött a legjobban a korong, hogy aztán a 10. perc végén Nagy Dominik távoli lövését védje Levsin. A harmad derekán két kiállítást is kivédekeztünk (ezt jó volt látni), előbb Antonijevic, majd Fehér ült ki. Kétszer is tömegjelenet alakult ki az ukrán kapu előtt, a másodiknál Laskawy lövése fejezte ezt be, és hosszas videózás után megadták a gólt (nem volt egyszerű dolga a gólbíróknak a takarások és kameraállások miatt, de volt egyértelmű képkocka a végén). A harmad vége a miénk volt, ez tény, de a négygólos hátrány soknak tűnt a folytatásra.

Lencsés lőtt remekül a harmadik harmad második percében, az ukrán kapus védett, majd Antonijevic próbálkozott. Mester kapott igazán mesteri passzt Franyótól aztán egy perccel később, de kicsit hosszan tolta meg a korongot, így a ziccert nem tudta befejezni. Szongoth Domán indult meg a harmad hatodik percében, de a lövése fölé szállt. Mikor feljegyezhettük volna, hogy több időt töltünk az ukrán harmadban, egy villámgyors szélső megindulás után Jevtijekov szemtelen megoldással növelte ismét ötgólosra az előnyt. Barna válaszolt volna aztán, de Levsint nem nagyon lehetett ezen a napon sem átverni. 49:48-nál öt perc plusz végleges kiállítást kapott a Fehér elleni szabálytalanság miatt Rossztalnij. Mi sem úsztuk meg a kiállítást, miközben a fault után az ukrán visszafelé korcsolyázott (és hátrafelé nézett), már a sípszó után, ütközött Franyóval, aki épp arra járt, nem nagyon tudott volna máshová mozogni. Mindenesetre gólra váltottuk a következő helyzetet, az 51. perc elején Laskawy hozta közelebb a csapatot (2-6). Lehoztuk Királyt aztán a következő akcióknál, 5 a 4-ben, majd 6 a 4-ben mentünk az újabb gólért. Kifejezetten szép dolgokat csinált ekkor a magyar csapat, nagy nyomást helyezett az ukrán kapura, Schmidt hozta még közelebb a válogatottat (3-6) 53:28-nál. Nem volt vége, 4:25-tel a vége előtt Lobenwein is bepofozott egy kipattanót, miután Laskawy megküzdött a korongért, lényegében visszajöttünk a meccsbe! A középkezdés után azonnal beszorítottuk az ukránokat, Vén kétszer is távolról lőtt, majd Laskawy vágott be egy korongot, de már a sípszó után. Másfél perccel a vége előtt óriási tűzijátékot mutattunk be az ukrán kapu előtt, talán Fehéré volt a legnagyobb lehetőség – az elvesztett korong után azonban Jevtijekov talált be üres kapura.

Magyarország 7-4-re kikapott, ám jelzésértékű, hogy a harmadik harmadban harmincszor lőtt kapura. Folytatás és zárás szombaton, Japán ellen.

hun_ukr_hunukr_u18_ds

fotó: MJSZ

Az U18-as válogatott mérkőzései a divízió 1/A-s világbajnokságon:

Április 14., vasárnap, 16:30: Dánia–Magyarország 1-4
Április 15., hétfő, 13:00: Magyarország–Németország 2-8
Április 17., szerda, 13:00: Magyarország–Ausztria 5-6 b.
Április 18., csütörtök, 13:00: Magyarország–Ukrajna 4-7
Április 20., szombat, 16:30: Magyarország–Japán

A magyar válogatott Ukrajna elleni sorai: Pásztor (Király) – Prém, Vén, Barna, Antonijevic, Laskawy – Franyó, Szongoth Döme, Lobenwein, Schmidt, Mester – Balogh Á., Lencsés, Schwartz, Szongoth Domán, Fehér K. – Nagy D., Lőczi B., Nagy A.  Mayer, Almás

Az U18-as válogatott szakmai stábja:

Svasznek Bence szövetségi edző, Tokaji Viktor másodedző, Strenk Hunor másodedző, Gröschl Tamás másodedző, Kecskeméti Áron kapusedző, Szirányi Dániel fizioterapeuta, Barna Márton fizioterapeuta, Magyar Péter felszerelés-menedzser, Pankár Tibor sportpszichológus, dr. Karácsony Atilla orvos, Dobos Sándor médiamunkatárs, Imre Lajos csapatvezető

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum