Corona Brasov–FTC-Telekom 4-1

   

A brassóiak behúzták a döntő negyedik mérkőzését, így söpréssel szerezték meg történetük első Erste Liga-bajnoki címét.

A mérkőzést a söprésért hajtó brassóiak kezdték jobban, az első cserék a ferencvárosi harmadban zajlottak. Az 5. percben emberelőnybe került a Corona, nem élt a lehetőséggel. A kék-sárgák nem sokkal később megszerezték a vezetést, Blackwater csúsztatta el a korongot Arany mamutjai között (1-0). Kóger indításából Zagidullin egy percen belül megduplázhatta volna a hazaiak előnyét, ám a zöld-fehérek kapusa védett, majd ezt követően folyamatosan résen kellett lennie a záporozó brassói lövéseknél. A 13. percben hiába volt több próbálkozása is a Fradinak, Cornet megindult egy remek passzal, Arany védte a szólót. A játékrész hajrája hozott két vendég fórt, Crespiék nem éltek a lehetőséggel.

A második húsz perc kiegyenlítettebb játékot hozott, aztán a ferencvárosiak lendületét megtörte egy kiállítás, amit bár kivédekeztek, a forgatókönyv ugyanaz volt, mint a nyitó felvonásban: a brassóiak kimaradt öt a négy elleni akcióját egy öt az öt elleni gól követte, ezúttal Zagidullin volt eredményes takarásból (2-0). Másfél perccel később Fradi-előny jött, a vendégek nem tudtak érdemi akciót kialakítani. A harmad végét megnyomta a Corona, de nem tudta növelni előnyét.

A harmadik játékrész egy Blackwater-lehetőséggel indult, Arany nyerte kettejük csatáját, ahogyan a következő percekben is a Fradi kapusa volt a főszereplő. Néhány minutummal később már a ferencvárosiak voltak kezdeményezőbbek, Dubeau-nak akadt több dolga. A 48. percben eljött a harmadik Corona-fór, éltek vele a hazaiak, Piché kék vonalas lövésébe valószínűleg Cornet ért bele (3-0). A mérkőzés hajrájához közeledve egyre kevésbé szóltak a játékról a jelenetek, a ferencvárosiak kettős emberhátrányban is voltak. A szezon utolsó brassói gólját Szabó Krisztián szerezte, lövése Arany válla fölött jutott a kapuba (4-0). A mérkőzés és a 2023/24-es idény egy kihasznált ferencvárosi emberelőnnyel zárult, Nagy Gergő kotorta be a korongot (4-1).

A Corona 4-1-re nyert, söpréssel behúzta a döntőt, aminek köszönhetően megszerezte első Erste Liga-bajnoki címét. Az FTC-Telekom sorozatban harmadik alkalommal zár ezüstéremmel.

brasov_2024_final

fotó: Corona Brasov

A DVTK elleni 0-2 után mi voltunk a legjobb csapat a PO-ban

   

Dave MacQueen örömszavai a Brassó történelmi bajnoki címe után.

Dave MacQueen, vezetőedző, Corona Brasov: „Nagyszerű érzés! A bajnoki cím megszerzésének céljával vágtunk neki a szezonnak, ám az eleje döcögősen ment, sok sérülés sújtott minket, ki kellett tartanunk. Aztán amint egészségesek lettünk, remekül belejöttünk. Azért hogy őszinte legyek, olyan mélyen sosem akarsz lenni, mint amikor a negyeddöntőben 0-2-re álltunk a DVTK-val szemben, dacára annak, hogy egyébként jól játszottunk. Viszont attól a ponttól kezdve úgy gondolom, hogy a legjobb csapat voltunk a playoffban, ezért elismerés illeti a srácokat, végig nagyon egyben voltak. A mi üzenetünk mindennap az volt feléjük, hogy se a mélypontjaikat, se a hullámhegyeket ne éljék meg túlzottan – majd akkor lehetünk nagyon magasan, ha megnyertük az egész bajnokságot. Emellett nagy hiba volna, ha nem említeném meg Chase Schabert és Roberto Gligát. Amikor Schaber kiesett, az nyilvánvalóan óriási érvágás volt, hiszen az egyik legjobb játékosunk. Erre Roberto úgy lépett a helyére gyakorlatilag nyolc hónap után, hogy ő körülbelül edzésszinten volt, míg a többiek a playoff második körében. Ennek ellenére nagyszerű munkát végzett: ha nem ilyen jól száll be, nem tudom, most hol lennénk. De mindenki más, a kapusoktól a védelmen át a csatárokig, mindannyian megérdemlik a dicséretet, mert mindenki jól és odaadóan játszott. Emellett szeretnék gratulálni Mihály Árpinak és Strenk Huninak is!”

brasso erste champion

fotó: Corona Brasov

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 2024. ápr. 10., szerda.
Dubeau: 97,1% (Tőke)
K
Arany: 90,2% (Nagy K.)
Williams, Piché, Blackwater, Sills, Kóger
1
Seregély, Crespi, Nemec, Kestilä, LaPorte
Lowney, Boriszenko, VanWormer, Cornet, Valchar
2
Marva, Roth, Brady, Turbucz, Németh
Holwell, Bors, Gliga, Zagidullin, Szabó
3
Boros, Karmeniemi, Galajda, Nagy G., Turcotte
Kovács E., Rokaly-Boldizsár, Vasile N. R.
4
Banga, Haranghy, Farkas L. S., Bán, Tóth G.
Dave MacQueen, Strenk Hunor
E
Fodor Szabolcs, Yul Hennelly
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 07:28 BRA Blackwater Szabó Gliga
2-0 30:54 BRA Zagidullin
3-0 49:15 BRA PP Cornet Piché Blackwater
4-0 57:25 BRA Szabó Gliga
4-1 58:28 FTC PP Nagy G. Nemec LaPorte
41 Kapura lövések száma 35
10 Kiállításpercek 14

Így zárta le az Erste Liga-szezont a Corona

 

A szerdai Corona Brasov–FTC-Telekom meccs videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum