Praták Dávid vezetésével döntős a DVTK Akadémia

 

A miskolci együttes hosszabbításban nyerte meg az U21-es elődöntő negyedik mérkőzését, így megismétlődik a tavalyi finálé párosítása.

A DVTK Akadémia a vasárnap esti büntetőkkel elért sikert követően úgy fogadta az Újpesti Jégkorong Akadémiát, hogy ha győz, bejut az U21-es magyar bajnokság döntőjébe. Vas János tanítványai gól nélküli első harmadot követően a 30. percben Trozsák Ádám révén megszerezték a vezetést, de másfél perc múlva ismét döntetlen állt az eredményjelzőn, Simon Péter egalizált. A folytatásban több gól már nem esett, az előző napi mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is hosszabbítás következhetett. A ráadás ezúttal viszont döntést hozott, másfél perc alatt eldöntötte a találkozót a DVTK Akadémia, Makai Miklós passzából Grjaznov lőtte be a győztes gólt. Praták Dávid 96,4%-os teljesítménnyel védte a miskolci kaput, a szezon közben az Erste Ligában is bevetett 21 éves hálóőr 95,0%-kal dolgozott az elődöntő mérkőzésein, ezzel megelőzve a szintén remekül védő fehérvári Csibi Dávidot (94,3%) és az újpesti Papp Áront (93,0%).

A szombaton rajtoló, az egyik fél negyedik győzelméig tartó U21-es döntőben ismét a FEHA19 és a DVTK Akadémia találkozik egymással, tavaly a fehérváriak 4-2-vel bizonyultak jobbnak a miskolciaknál. Az osztrák juniorbajnokságot megnyerő Újpesti Jégkorong Akadémia a Dunaújvárossal játszhat majd a magyar bajnoki bronzéremért, az egyik fél harmadik sikeréig tartó széria szintén szombaton kezdődik Újpesten.

DVTK U21
Fotó: DVTK Akadémia

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS