A tabellamásodik Brassó ellen kellene lezárnia pocsék sorozatát a visszazuhanó BJAHC-nak

   

Három mérkőzést rendeznek az Erste Liga keddi játéknapján.

Először 18:30-kor Debrecenben indítják útjára a pakkot, ahol két olyan csapat mérkőzik, melyek pozíciója eredménytől függetlenül biztosan változatlan marad a forduló végére. Az idei esztendő második hónapja már nem úgy sikerült a DEAC számára, mint ahogyan azt Bertáék eltervezték – februárban az egyetemisták eddig csak egy mérkőzésen győzedelmeskedtek, még 1-jén hazai környezetben a Brassót leckéztették meg. Három napra rá viszont vereséget szenvedtek a DVTK-tól, és a nemzetközi szünet után is folytatódott a rossz széria, 14-én a GYHK elhozta mindhárom pontot a cívisvárosból. A legutóbbi játéknapon következett a megint nem az eredményekkel a fókuszba kerülő Csíkszereda, a székelyföldiek végül csak a hosszabbításban tudták kamatoztatni erőfölényüket. Talán kijelenthető, az első nyolc együttes közül a Debrecen van a legszerencsésebb pozícióban abból a szempontból, hogy a hajdúságaik 19 pontot vernek a mögöttük kullogó Dunaújvárosra, az újfent szárnyra kapó DVTK pedig 10 egységgel vezet előttük – így a debreceni szakvezetés akár újabb taktikai elemek kipróbálásával is kísérletezhet a rájátszásra készülvén. A főváros zöld-fehér oldalán már más a helyzet, Fodor Szabolcsék minden egyes mérkőzésen ádáz küzdelmet folytatnak, hogy leszakítsák magukról a második helyezett Brassót. Némileg felemás formát produkált a nemzetközi szünetet követően az FTC, az újraindítás óta Nagy Gergőék először magabiztosan legyűrték az Acélbikákat, majd vereséget szenvedtek a címvédőtől a Tüskecsarnokban, ezután pedig februárban már másodszorra gyűrték le a nagy rivális Csíkszeredát – igaz, a rossz nyelvek szerint a második győzelemnek kevesebb sportértéke volt a motiválatlanul kiálló Sportklub ellen. Ez mit sem von le Haranghy Bence érdemeiből, a fiatal bekk épp a székelyföldiek ellen ütötte profi pályafutása első Erste ligás-találatát. A csapat támadógépezetéből természetesen továbbra is kiemelkedik Adam Brady, a házi pontkirály ez idáig 52 pontnyi termést rakott bele a közösbe. Őt Kestilä és Nagy Gergő követi 34, illetve 33 egységgel. Immáron a Ferencváros a liga egyetlen olyan csapata, amelynek védelme kevesebb, mint 100 gólt nyelt be – az Arany Gergely, Nagy Kristóf kapusduót egészen parádésan megtámogatja a védelem, a hatékony munka eredménye 99 bekapott találat eddig.

18:30-kor Fehérváron szintén bajnokit rendeznek, a FEHA19 a DVTK-t fogadja. Anatoli Bogdanovék újfent három mérkőzéses vereségspirálba kerültek, a farmcsapat támadójátékán még Vértes Nátán egyre gyakoribb lejátszása sem lendített igazán – habár az Újpest elleni vereség alkalmával a válogatott támadó ötször kísérelt meg gólszerzést, messze legtöbbször a csapatból. Február 18-án a fiatalokat 4-1-re legyőzte a Brassó, a keretből ekkor Németh Zalán, illetve Dobos Bendegúz riogatta legtöbbször Tőke ketrecét 6 illetve 4 próbálkozással, gólt azonban csak Racsisznkij szerzett a 46. minutumban. A koronázóvárosiak egyik legnagyobb erőssége Nyikita Melnyicsuk, a csapat hálóőre, az orosz portás 27 mérkőzésen 92,52%-os védési hatékonysággal dolgozik. Borsodi oldalon jó teljesítményből nincs hiány, a felemás korábbi hónapokat követően a Jegesmedvék felébredtek téli álmukból, Szathmáryék mostanában ellentmondást nem tűrően hengerelnek. Steve Kasper együttese újfent négymérkőzéses győzelmi szériát produkál, közte sziporkázó támadójátékkal és stabil kapusteljesítménnyel. Óriásit dobott a csapat lendületén a cseh Bartos érkezése, Kulesov és Lövei felépülése, ráadásul a minap Vosvrda is bizonyította, érkezésével csak tovább erősödött a miskolci kapustandem. A szomorú negatívumok között nyilvánvalóan a fiatal Makai Miklós elvesztését kell megemlíteni, a 18 éves támadót legutóbb Dame-Malka bontotta le úgy, hogy állkapocscsont-törést szenvedett, műtétre szorul, ezzel könnyen lehet, a szezonjának is vége. Ha vetünk egy pillantást a tabellára, szembeötlő, hogy a harmadikat és a hetediket mindössze hét egység választja el a táblázaton, így a hátralevő öt meccsükön a hetedik Miskolcnak akár a dobogó legalsó foka is reális célkitűzés lehet, ha fent tudják tartani kiváló formájukat.

Már-már szokás szerint Káposztásmegyeren ér véget a játéknap, 18:40-kor a hatodik BJAHC a második Brassót látja vendégül. Az utóbbi hetekben különböző pályaíveket járnak be a felek, Kangyal Balázs legénysége ugyanis zsinórban hét mérkőzés óta nyeretlen – hiába játszanak sok esetben kiélezett mérkőzést a Rozsomákok, a mögöttünk hagyott időszakban rendre rossz szájízzel vonulhattak le a jégről a IV. kerületiek. Mozerék több mint egy hónapja hadilábon állnak a győzelmekkel, a Magyar Kupa ezüstérmese az Erste Ligában legutóbb január 19-én tudott csak győzedelmeskedni. A csapat lejtmenete egyből feltűnő lehet a táblázaton, hiszen Nagy Krisztiánék nemrég még a dobogó második fokán csücsültek, február végéhez közeledve viszont egészen a hatodik pozícióig zuhantak, és a DVTK már csak egyetlen ponttal van mögöttük. Érdekes tendenciává vált az is, hogy a vereségek során Szabó Bencéék csupán kétszer tudták megszerezni a vezetést, továbbá egy eset kivételével a BJA az első vagy az utolsó harmadban rendre nem tudta tartani a lépést aktuális riválisával. Nem hozta könnyebb helyzetbe csapatát Dame-Malka sem, a francia hátvéd a fentebb említett Makai-incidens nyomán utólag kapott ötmeccses eltiltásával gyakorlatilag kiírta magát az alapszakasz hátralévő részére. Barcasági oldalon ellenben az alapszakasz végére pont hogy konszolidálódni látszanak a dolgok, s kezd kijönni a keretben lévő potenciál, MacQueen együttese lesipuskás módon jó ideje már a listavezető Ferencváros mögött ólálkodik. A válogatott szünet után Valcharék egy fordulatos mérkőzésen győztek Újpesten, két nappal később viszont vereséget szenvedtek a DVTK otthonában. A Corona legutóbb a 4-1-es győzelme dacára megszenvedett a FEHA19 otthonában, mezőnyfölénye ellenére 34 percet kellett várni VanWormer vezető találatára, az 50. percben pedig még 1-1 állt a táblán. Az ugyanakkor megfigyelhető, hogy a nemzetközi pauza után Kóger már nem először vette hátára kulcsfontosságú pillanatban a csapatot, a sárga-kékek 21-ese az utóbbi időben rendre kritikus pontban bontja meg az ellenfelek védelmét, vagy lép elő vezérként fontos találatokkal.

Az összecsapásokat az Erste Liga Tv-n lehet ismét élőben követni.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum