Dobogósok csatáznak Káposztásmegyeren

   

A listavezető FTC a második helyen álló BJAHC otthonába látogat, a szezon során másodszor rendeznek kelet-magyarországi rangadót, míg a DAB Gyergyószentmiklóson folytatja túráját.

Legkorábban, magyarországi idő szerint 17:30-kor Gyergyószentmiklóson vendégeskedik a ligautolsó Dunaújváros. A címvédő GYHK egyelőre az előzetes várakozásoktól elmaradva a középmezőnyben helyezkedik csak, igaz, hazai pályán a második legjobb mérleggel bír, saját közönsége előtt a pontok kétharmadát megszerzi – ennél csak az otthon még veretlen Fradi bír jobb mutatóval. A Gyergyó legutóbb november végén játszott az Erste Ligában, négymeccses anyaországi kiszállását két ponttal sikerült abszolválnia, az UTE-tól és a DEAC-tól váratlan vereséget szenvedtek. Mike Dalhuisen négymeccses eltiltása még él – vasárnap már játszhat a holland bekk –, DiDiomete büntetése viszont lejárt, legutóbb november 28-án, a DEAC ellen ott is volt az enforcer. A GYHK legutóbbi öt meccse során mindössze két pontot szerzett, a visszaesés Brance Orban játékában is tapasztalható: az első soros pontgyáros ezen időszak alatt mindössze 1+1-et ért el, miközben első 14 mérkőzésén 25 pontot tett a közösbe. A 10. helyen álló DAB továbbra sincs jó formában, utolsó nyolc mérkőzése alatt csak az ezer sebből vérző UTE-t tudták legyűrni előző vasárnap a Megyeri úton, csütörtökön peches mérkőzésen kaptak ki 3-2-re Brassóban. A legutóbbi három meccsén betaláló Sillanpää remek emberhátrányos gólt szerzett, a házi gólkirály Lorraine bő egy hónap után volt ismét eredményes. A felek idén már kétszer találkoztak egymással, a GYHK idegenben 2-1-es, otthon 5-3-as győzelmet aratott.

A hatodik helyen álló DVTK a kilencedik DEAC-cal vív kelet-magyarországi rangadót. A miskolciak kétmeccses győzelmi szériában vannak, legutóbb a FEHA19-et fektették két vállra nagy csatában, kilenc hazai meccsükből ötöt nyertek meg. Esteves és Szirányi kirobbanó formában vannak a pontok tekintetében, a legutóbbi három Jegesmedvék-mérkőzésen 4-4 asszisztot tettek a közösbe, miközben a válogatottba is behívott Lövei Dávid hárommeccses góllövő szériában van. A DEAC utolsó kilenc mérkőzése során mindössze 8 pontot gyűjtött, leszakadni látszik az első hét helyen álló csapattól. A debreceniek előző vasárnap lőtt gól nélkül maradtak a Fradi ellen – a régi-új szerzemény, Vojtech Kloz -3-as plusz/mínusz mutatóval zárt –, december elsején a FEHA19-től kaptak ki büntetőlövéseket követően. Idén még csak egyszer találkoztak egymással az együttesek, a nyitó fordulóban a DVTK 5-2-vel otthon tartotta a pontokat.

18:40-től Káposztásmegyeren megismétlik az előző idény Erste Liga-elődöntőjét, ami akkor egyben magyar bajnoki finálénak is számított. A második helyen álló BJAHC lassan melegedett be az idei szezonban, de az utóbbi időben egyre meggyőzőbb eredménnyel rukkolnak elő Kangyal Balázs tanítványai. Schlekmann Márkék nyolcmeccses pontszerző szériában vannak, legutóbb Jászberényben verték 4-2-re a Dunaújvárost. Culigin és Mozer futószalagon szállítja a pontokat, legutóbbi három fellépésükön mindketten 6-6 egységet tettek a közösbe, de Galoha sem akar lemaradni a maga 1+4-ével. A magyar bajnoki címvédő FTC október vége óta nem talált legyőzőre az Erste Ligában, tízmeccses győzelmi szériájának köszönhetően annak ellenére vette át a bajnokság vezetését öt ponttal, hogy ellenfeleinél három mérkőzéssel kevesebbet játszott. Kapusposzton is jól néznek ki a zöld-fehérek, legutóbb Nagy Kristóf 30 védéssel ért el shutoutot Debrecenben, míg a csapat játékáról nemrégiben kollégánk készített nagyobb elemzést. A Fradi novemberben elején egy fordulatos mérkőzésen büntetőkkel 5-4-re legyőzte már a BJAHC-t, ha idén másodszor is jobbnak bizonyul, akkor tovább nyílhat az olló a tabella első és másodikja között.

ftcbjahc_2023

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum