FEHA19–DVTK Jegesmedvék 2-4

   

A két gyors góllal hamar ellépő miskolciak végig vezetve vágtak vissza riválisuknak a legutóbbi vereségért, hiába próbált meg többször is visszakapaszkodni a házigazda.

A FEHA19-játékosok közül többen szombat este is jégen voltak az ICEHL-es nagycsapat győzelme során, így Blasko, Ambrus Csongor, Csollák és Falus is (mi több, utóbbi három 72 óra leforgása alatt a harmadik meccsét teljesítette). A negyedik, csonka sorban kapott lehetőséget a nemrég igazolt Szécsi Patrik, a kapuban Melnyicsuk állt, tartalékja Márkus betegsége miatt a juniorcsapat portása, Hajdu Martin volt. A Jegesmedvéknél is volt egy betegség miatt hiányzó, Dillon Hill, mellette Mattyasovszky és Gratzl sérülése miatt nem utazott, de a miskolciak így is négy teljes sorral álltak ki az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban, kapujukban Vorisszal.

Nézőpont kérdése, hogy a vendégek kezdtek be alaposan, vagy a hazaiak maradtak bent az öltözőben (esetleg is-is), mindenesetre alig telt el 3 és fél perc, máris kettővel ment a Miskolc. A meccs első lehetősége rögtön eredményre vezetett mindössze 23 másodperc után: a két védő között kibújó Lövei kapta üresen a korongot, a kiváló formában lévő válogatott csatár magabiztosan be is lőtte ziccerét, a játékvezetők esetleges leshelyzet miatti videózás után hagyták helyben a vezető találatot (0-1). Ezután Valentyin Razumnyak mutatványa következett, az idősebbik orosz fivér bekígyózott a vendégharmadba, nem tudták szerelni, ellőtte, ez is bement – szegény Melnyicsuk ekkor két lövésből két kapott góllal állt éppen (0-2). A rémálomstart után azért összekapta magát a FEHA, Blasko például kimondottan veszélyes volt előző csapata ellen, de a nyitó harmad megérdemelt 2-0-s borsodi előnnyel zárult.

A folytatásra jóval élesebben jöttek ki a székesfehérváriak, Fekete, Blasko és Koszinszkij is élt, a bátrabb játék a 24. percben hozta meg a szépítő gólt. Seregély lövésébe a kapunak háttal szúrt bele szépen Ambrus Csongor, a lábai között vágódott be Voris kapujába – a Fraditól kölcsönvett bekk újabb pontot jegyzett új csapatában (1-2). Ez a harmad már kiegyenlítettebb volt az elsőnél, de a második szünetre megint kétgólos előnyben fordulhatott rá a DVTK. Elhozott buli után Bean éles szögből leadott lövése meglepte Melnyicsukot, a lecsorgót Kulesov gyűjtötte be, majd a kapus előtt okosan áttette a hosszúra érkező Razumnyaknak – az orosz gólvágó duplájával a lehető legjobbkor, 17 másodperccel a harmadvég előtt állította vissza a kétgólos differenciát (1-3).

A záró etap elején ismét gyors góllal zárkózott a FEHA. Noha egy perc elteltével Kaszinszkijt küldték ki a büntetőpadra, egy sebes emberhátrányos ellentámadás végén az egész meccsen nagyon éles Blasko húzott középre, nem adott esélyt a blokkra, pontos lövéssel mattolta korábbi klubját (2-3). A forgatókönyv azonban nem változott, a 49. minutumban megszületett a negyedik vendéggól: Bean távolija Farkas Mártonon felvágódva találta meg az utat a hálóba (2-4). Az újabb demotiváló találat után már nem maradt hazai erő a felállásra, a DVTK így remek kezdését kihasználva végig vezetve vágott vissza a fehérváriaknak a legutóbbi, miskolci fiaskóért, ezzel három pontra csökkentette hátrányát az ismét veszítő, de még dobogós újpestiekhez képest.

feha dvtk voris

fotók: Soós Attila/FEHA19

A játékosok tudták, hogy ez egy vérbeli hokimeccs

   

Így látták a vezetőedzők a FEHA19–DVTK Jegesmedvék meccset.

Anatolij Bogdanov, vezetőedző, FEHA19: ”Az eredménnyel nem lehetek elégedett, de büszke vagyok a srácokra, mindent kiadtak magukból. Nem kezdtük jól a mérkőzést, de kétgólos hátrányban sem adtuk fel, keményen dolgoztunk a felzárkózásért. Az emberhátrányos védekezésünk jól működött most is és már több mérkőzés óta, de a jövőben nem szabad ennyit szabálytalankodnunk, ezzel a saját dolgunkat nehezítjük meg. Ha kiállítást szedsz össze, meg kell fizetni az árát és ki kell védekezni. Hosszú távon remélem, hogy jó emberelőnyös játékot is mellé tudunk tenni, ezen majd akkor lehet többet csiszolni, gyakorolni, amikor teljes keretünk lesz ismét.”

Steve Kasper, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: ”Tudtuk, hogy az elejétől fogva készen kell állnunk, hiszen az ellenfél már többször nehézségeket okozott nekünk a szezonban. Remekül felkészített csapat várt ránk, akik mindig nagyon keményen dolgoznak, és tudtuk előre, hogy kemény próbatétel vár ránk. Emiatt nagyon lényeges volt, hogy jól kezdjük a meccset. Elismerésem a fiúknak, hogy a vezetésünk tudatában sem dőltünk hátra, hanem mentünk az újabb és újabb gólokért. Nem szegte kedvünket az sem, amikor gólt kaptunk, a játékosok tudták, hogy ez egy vérbeli hokimeccs: sok egy az egy elleni küzdelem, nehéz helyzetek a jégen, nem könnyű kapura törni, forgalmat generálni. Elismerésem a fiúknak.”

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 2023. dec. 3., vasárnap.
Melnyicsuk: 91,1%
K
Voris: 91,7% (Praták)
Racsinszkij, Csollák, Blasko, Fekete, Zezelj
1
Szirányi, Vojtkó, Esteves, Barrow, Lövei
Falus, Salamon, Strazdins, Farkas L., Ambrus
2
Verveda, Bean, Miskolczi, Páterka, Berdnyikov
Koszinszkij, Seregély, Balasits, Lászlóffy, Németh
3
Skrabov, Szathmáry, Kulesov, Razumnyak J., Razumnyak V.
Szécsi, Farkas I. T.
4
Szalay, Pecsét, Farkas M., Csiki, Makai
Anatoli Bogdanov, Arany Máté
E
Steve Kasper, Galanisz Nikandrosz
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:23 MIS Lövei Barrow Szirányi
0-2 03:40 MIS Razumnyak V. Verveda
1-2 23:23 FHA Ambrus Seregély Fekete
1-3 39:43 MIS Razumnyak V. Kulesov Bean
2-3 41:59 FHA SH Blasko Csollák
2-4 48:14 MIS Farkas M. Bean Szirányi
24 Kapura lövések száma 45
12 Kiállításpercek 6

Blasko emberhátrányban villant korábbi csapata ellen

 

A FEHA19–DVTK Jegesmedvék videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum