Hydro Fehérvár AV19–Innsbruck 5-3

   

A székesfehérváriak egy sornyi Erste Liga-játékossal felállva legyőzték a tiroliakat.

A sérülésektől sújtott Volán öt FEHA19-játékossal kiegészülve fogadta a pénteken Bécsben diadalmaskodó Innsbruckot. A szinte már rutinos feljátszónak számító Falus, Csollák, Ambrus Csongor trió mellett újoncot avatott Kiss Dávid vezetőedző, Fekete Alex először szerepelhetett az ICEHL-csapatban. A kontingenst Jan Blasko egészítette ki. A kapuban Horváth Dominik kezdett. Mindkét együttes játszott előző nap, ebből a szempontból egyenlő eséllyel indultak csatába. Mezőnyjátékkal teltek az első percek, hazai oldalon egy saját harmadban könnyelműen eladott korong okozott riadalmat, míg a másik kapunál Campbell maradt tisztán, de jó ütemben érkezett az innsbrucki blokk. Kiegyenlített volt a meccs, valamivel a magyar csapat volt kezdeményezőbb. A harmad feléhez közeledve ritmust fogott a Fehérvár, több lendületes akciót is vezetett. A 11. perc elején Bartalis indítását Mihály Ákos focista mozdulattal rúgta Leclerc elé, aki tisztán szólózhatott, Gratzer kapust nem tudta becsapni. Az addig főleg távolról próbálkozó tiroliak érdekes körülmények között szereztek vezetést. Mihály vezetgette a korongot a kapu mögött, ütővel kivitték a lábát, két gyors passz után pedig Kevin Roy közelről könnyedén lőhetett a hálóba (0-1). A játékvezetők nem láttak szabálytalanságot, ahogy a folytatásban sem, pedig többször is gyanús körülmények között nyomták el a helyzetbe kerülő hazaiakat. A 16. percben kirobbant a feszültség a játékosokból, egy kupacban volt mindenki, végül Bartalist és Albanót zavarták ki a sporik. A hajrában Hári remek kiszolgálása után Stipsicz lőtt kevéssel mellé. A végén Horváthnak is akadt dolga, az eredmény nem változott.

Kísértetiesen hasonlított ez a meccs a Villach ellenire. Itt is az első harmadban kerültünk hátrányba, majd a szünet után gyorsan sikerült egyenlíteni. Ezúttal a 23. percben, amikor Atkinson gondolt egyet, elhúzott a védője mellett, alapvonal mögül visszatett korongját pedig Vértes Nátán pattintotta a kapuba (1-1). Nem sokáig örülhettünk a döntetlennek: a 25. percben Horváth Dominik egy pillanatnyi rövidzárlat következtében az ellenfélhez passzolt, Roy pedig köszönte szépen és második góljával visszavette a vezetést övéinek (1-2). Újra hátrányba kerültünk, de remélhettük, hogy a végkifejlet is a tegnapihoz hasonlóan alakul. Fokozták a nyomást Magosiék, egyre több volt a kapura lövés, a kisebb-nagyobb helyzet. Az osztrákok ritka vendégek voltak a támadó harmadban. A hajrához közeledve aztán szólózhattak, de Mihály óriási sprintet kivágva utolérte, majd szabályosan szerelte az innsbruckit. Hári továbbra is remekül osztogatott, de vagy a blokkban haltak el a lövések, vagy az irányzék nem volt elég pontos. Akárcsak előző nap, hátrányból várhattuk a harmadik harmadot.

Fáradtnak tűntek a csapatok a záró felvonás elején, sok volt a rossz passz, a ki nem kényszerített hiba. McGauley tett ez ellen, szép cselekkel megindult, majd berobbant a visszatett korongra, de túl közel került a kapushoz. A 45. percben ő volt a kulcsfigurája a második Volán-gólnak is: a Vértestől kapott korongot azonnal továbbította Terbócshoz, akiről teljesen elfeledkeztek az osztrákok, ő pedig Gratzer kesztyűje fölött a hálóba lőtt (2-2). Élet költözött a mérkőzésbe, kis híján sikerült fordítani, de a vendégkapus átért az éles szögből leadott lövésre, míg a másik oldalon óriási kavarodás után elmozdult a kapu, így nem lett nagyobb baj. A hazai akarat emberelőnyt kamatozott. Sikerült felállni, Hári bombája után a kipattanót Leclerc bekotorta, ezzel a 49. percben már nálunk volt az előny (3-2). Nem állt le a Fehérvár, Mihály startolt egy reménytelenül hosszú passzra, amivel megzavarta Albanót, a korongszerzés után visszakerült a pakk a 93-ashoz, aki szépen eltette azt a kapus mellett (4-2). Kockáztatott Mitch O’Keefe, korán levitte kapusát, 1.20-szal a vége előtt Mackin közeli találata izgalmassá tette a hajrát (4-3), de csak rövid ideig, Bartalis üres kapus góllal végleg eldöntötte az összecsapást (5-3). A Hydro Fehérvár AV19 sérülésektől tizedelve hatalmasat küzdött, a hibák nem megtörték, hanem megacélozták a csapatot, amely két győzelemmel tökéletes hétvégét zárva visszavette a második helyet a tabellán.

A Fehérvár összeállítása:

Horváth D. (Roy) – Magosi, Hári, Kuralt, Fournier, Campbell – Leclerc, Bartalis, Mihály, Falus, Stipsicz – Vértes, McGauley, Terbócs, Csollák, Atkinson – Blasko, Németh K., Ambrus Cs., Fekete

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

avshci_fehervar_innsbruck

fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN INFO
Partnerünk
Archívum