Egyelőre elmaradt Patrick Kane bemutatkozása

   

A Detroit új szerzeménye ott volt a Gardenben a Rangers ellen, edzett is a csapattal, de végül nem lépett jégre az Original Six-rangadón.

A Montreal két késői góllal győzött Columbusban 4-2-re. A Nationwide Arenában végig kiegyenlített volt a mérkőzés, a végjátékot azonban jobban bírta a Canadiens: az utolsó három percben Joel Armia és Mike Matheson révén eldöntötte a találkozót. A Canadiensben Cole Caufield meglőtte a 60. gólját, amihez mindössze 145 mérkőzésre volt szüksége. Ez a rekordbajnok történetének ötödik legjobb eredménye Howie Morenz (74), Maurice Richard (83), Jean Beliveau (132) és Joe Benoit (135) mögött.

A Los Angeles rommá lőtte a Washingtont, de ez is kevésnek bizonyult, a bámulatosan védő Charlie Lindgren megnyerte a meccset a Capitalsnak. A hazai pályán játszó Kings hiába vitte 39-15-re a lőpárbajt, a 38 védést bemutató Lindgren 2-1-es győzelemre vezette a fővárosiakat.

A Montrealhoz hasonlóan a New York Rangers is a harmadik harmadban fordított a Detroit ellen, a különbség mindössze annyi volt, hogy Panarinék ezt az utolsó tíz percben tették meg. A Rangers pontosan a harmad felénél egyenlített K’Andre Miller révén, négy perccel a befejezés előtt pedig Jimmy Vesey révén állította be a 3-2es végeredményt. A Red Wings frissen igazolt sztárja, Patrick Kane már ott volt a Gardenben és együtt edzett a csapattal, de egyelőre nem lépett jégre. Bemutatkozására 7-10 napot várni kell, ami azt jelenti, hogy a jövő hét végén, hazai jégen mutatkozhat be a San José vagy az Ottawa ellen. Közben az is eldőlt, hogy az egykori 1/1-es az autóvárosban is a megszokott 88-as mezét fogja viselni, miután Daniel Sprong előzékenyen átadja neki. Az eddig a detroiti 88-asban játszó holland-kanadai szélső így indokolta a gesztust: “A játék történetének valószínűleg valaha volt legjobb amerikai születésű játékosáról beszélünk, egy jövendőbeli Hall of Fame-tagról, akinek ez a szám a védjegye, szóval könnyű döntés volt.”

NHL, november 29.:

Columbus–Montreal 2-4

NY Rangers–Detroit 3-2

Los Angeles–Washington 3-2

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS