SC Csíkszereda–FTC-Telekom 4-3

   

Az edzőváltáson átesett Sportklub 11. mérkőzésén megszerezte első győzelmét, Hozó Levente csapata a négy gólt szerző speciális egységei vezetésével a végjátékban fordította meg az FTC elleni presztízsmeccset.

A nyitó percekben a ferencvárosiak voltak aktívabbak, többször odaértek a kapu elé, LaPorte helyzete volt a legnagyobb gólszerzési lehetőségük. Jó öt perc után megérkezett a meccsbe a házigazda: Levin visszapasszolt az alapvonal mögül, Szkacskov csak centiméterekkel tévesztett. Nem hiányzott a meccsből a szenvedély sem: Nemec felkapta a vizet Levin odaszúrásán, sokáig üldözte ellenfelét, de a játékvezetők megakadályozták a bunyót. Felpörgött a játék, egyre több volt a helyzet, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. 3 az 1 elleni Fradi kontra következett, Ferencz-Csibi Róbert az utolsó pillanatban bevetődött a passzsávba és ütőjével elpiszkálta a pakkot – hatalmas mentés volt. A másik oldalon Levin és Szkacskov nagyon élt, sokadik veszélyes összjátékuk végére Nagy Kristóf bravúrja tett pontot. A 18. percben Crespi szép cselekkel kerülgette a bekkeket, majd okosan visszajátszott, ezt Adorján Attila hárította, a kapusokra nem lehetett panasz. A végére csíki emberelőny maradt, a 20. percben egy saját harmadból felépített akció végén Rutkowski lövés helyett okosan Welsh ütőjére varázsolta a pakkot, ezzel vezettek a hazaiak (1-0).

Akik Kärmeniemi előző harmadvégi szabálytalansága miatt emberfórban kezdhették a középső felvonást is. Remekül tették-vették a korongot, egy kipattanó Részegh Tamás elé került, kimaradt az ajtó-ablak helyzet. Öt az ötben is lendületben maradt a Csíkszereda, jó cserék követték egymást, Agafonov többször is riogatott távolról. A fölény újabb emberelőnyt kamatozott, a 26. percben ebből is betaláltak a székelyek. Óriási kavarodás támadt a vendégkapu előtt, Nagy Kristóf már verve volt, sokadik próbálkozásra Becze Tihamér betuszkolta a pakkot (2-0). Fodor Szabolcs vezetőedző challenge-et kért, a játékvezetők hosszú videózás után szabályosnak minősítették a találatot. A kétgólos hátrány felébresztette Nagy Gergőéket, jóval agresszívebb játékra váltottak. Ez előbb egy emberelőnyt hozott, majd összejött a szépítés is: a 34. minutumban Crespi betett korongja egy hazai ütőn megpattant, így becsapta Adorjánt (2-1). A végjátékban az erdélyiek jártak közelebb a gólhoz: előbb Becze ütőjére nem jött pontosan egy keresztpassz, majd egy szerzett korong után Szkacskov volt túlságosan önzetlen, így odalett a helyzet. A 38. percben büntetett a Ferencváros: a kapu mögüli plexiről visszapattanó korongot Tóth Adrián nullszögből tett a helyére (2-2). Izgalmas záró harmadra volt kilátás.

A záró játékrész elején sem óvatoskodtak a csapatok. A hajmeresztő saját harmadbeli korongok megmaradtak, ezekből jöttek a helyzetek. Agilisabb volt az FTC, Adorján védéseivel tartotta az eredményt és a szerencsével sem álltak hadilábon a székelyek. A harmad derekán zsinórban két vendég fór következett. Masonius kiütötte a korongot, 1:12-ig kettős emberelőnyben támadhattak Bradyék. Nem is hagyták kihasználatlanul, az 52. percben Kulmala lövésében Turbucz Martin ért bele tökéletesen (2-3). Tiszavirág életű volt a ferencvárosi fordítás. Egy perc sem telt el, amikor a még mindig emberhátrányban lévő hazaiak 2 az 1-ben kiléptek, Péter Balázs átadását Milan váltotta gólra (3-3). A hátrányos gól új lendületet adott a fáradni látszó Csíkszeredának. A hajrában ők is megkapták az esélyt, Crespi ült ki a büntetőpadra. Már csak két perc volt hátra a mérkőzésből, amikor Becze Tihamér kapott lesgyanús indítást, a duplázni tudó csatár második szándékból tuszkolta gólvonal mögé a pakkot (4-3). A játékvezetők ezt is visszanézték, majd szabályosnak ítélték a gólt. Több fordulat már nem volt a meccsben. Az SC Csíkszereda az eddigi legjobb játékát nyújtva megtörte rossz sorozatát és 4-3-as sikerével megszerezte első győzelmét az idei bajnokságban.

SC Csíkszereda FTC

Fotó: Pál Zoltán / SC Csíkszereda

Nem dolgoztuk úgy, ahogyan kellett volna

   

A Sportklub–Fradi összecsapás vezetőedzői reflexiói.

Hozó Levente, vezetőedző, Csíkszeredai Sportklub: “Igazából számítottunk arra, hogy nekünk nehéz lesz ugye innen felállni, de én azt mondom, hogy egy kiváló csapatmunkának köszönhetően sikerült, amit letettek a fiúk a jégre, le az összes kalappal. Úgyhogy ezen az úton folytatjuk és ezután remélem, hogy ebből a gödörből kezdünk lassan kimászni és megyünk előre. Pénteken egy új meccs, ezt el kell felejtsük. Én látom a fiúkon, hogy kitették a szívüket, a lelküket, tehát morálisan kezdünk feljönni. Pénteken egy új ellenfél, ugyanígy próbálunk nyerni.”

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: “Azt gondolom, hogy nem kezdtünk jól és az első harmadot, nem dolgoztuk úgy, ahogyan kellett volna. Meg is lett az eredménye. Vezetett a Csíkszereda. Utána gyorsan lőttek még egy gólt emberelőnyből. Miután nagyon komoly erőfeszítéssel visszajöttünk és elkezdtünk úgy dolgozni, ahogy az illik a Ferencvároshoz. Óriási munkával visszajöttünk, sőt meg is fordítottuk a mérkőzést amit 2-3 perc alatt eldobtunk magunktól. Szóval picit az történt, mint Budapesten az első meccsünkön, hogy ott a Csíkszeredának állt a zászló, utána mi tudtunk visszajönni az utolsó pillanatban és megfordítottuk a meccset és mi nyertünk. Most ez fordítva volt, de megnyerhettük volna ezt a meccset és az utolsó pár percben eldobtuk magunktól ezt a győzelmet.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 2023. okt. 26., csütörtök.
Adorján: 91,4% (Ambrus)
K
Nagy K.: 87,1% (Arany)
Rutkowski, Ferencz Csibi, Levin, Welsh, Szkacskov
1
Seregély, Karmeniemi, Turbucz, Nagy G., Kulmala
Masonius, Gecse, Brown, Milan, Becze
2
Boros, Crespi, Németh, Brady, LaPorte
Casaneanu, Agafonov, Reisz, Péter, Részegh
3
Bán, Roth, Nemec, Kestilä, Galajda
Bajkó, Fodor, Rokaly N.
4
Banga, Haranghy, Tóth A., Farkas, Tóth G.
Hozó Levente, Sprencz István
E
Fodor Szabolcs, Yul Hennelly
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 19:42 SCC PP Welsh Rutkowski Szkacskov
2-0 25:37 SCC PP Becze
2-1 33:06 FTC PP Crespi Nagy G. Nagy K.
2-2 37:07 FTC Galajda Crespi Nagy G.
2-3 51:45 FTC PP2 Turbucz Kulmala Crespi
3-3 52:22 SCC SH Milan Péter Gecse
4-3 57:52 SCC PP Becze Masonius Brown
31 Kapura lövések száma 36
10 Kiállításpercek 10

Galajda az alapvonal mögül lepte meg Adorjánt

 

Az SC Csíkszereda–FTC-Telekom találkozó hét gólja négy percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum