Rég vártam ennyire izgatottan egy új szezont

 

A Fehérvár frissen honosított hátvédje, Henrik Nilsson mesélte el, hogyan élte meg az ünnepélyes ceremóniát, a sérülésekkel teletűzdelt tavalyi szezont, s hogy végül el kellett engednie a tamperei elit-világbajnokságot. No meg persze a közeljövőbeli céljait is.

A 32 éves stochkolmi születésű bekk csütörtökön tette le az állampolgársági esküt a székesfehérvári Hiemer-házban, méghozzá váratlan erősítéssel a háta mögött: az ünnepélyes eseményre végül az egész csapat elkísérte, csak éppen teljes titokban, így a főhős csupán akkor szerzett tudomást minderről, amikor társai meglepetésszerűen felbukkantak a helyszínen.

„Tényleg meglepetés volt a javából, de nagyon hálás vagyok a srácoknak, hogy ott álltak mögöttem és támogattak. Őszintén szólva elég ideges voltam, ahogy ott ültem a teremben, aztán amikor a fiúk is betódultak, csak még idegesebb lettem, de így volt ez jó” – emlékezett vissza nevetve Nilsson.

nilsson meglepi

 

A ponterős védő tisztába tette a magyar válogatottság kérdését is, kezdve azzal, hogy tényleg ő jelentkezett-e anno a nemzeti csapatba, odáig, hogy hogyan érezte magát a felkészülési meccseken a magyar csapat tagjaként.

„Igazából Kevin Constantine-nal közös ötlet volt ez, ő vetette fel még anno, hogy hasznára lehetnék akár a magyar válogatottnak is, és ez annyira jól hangzott, hogy egyből rá is álltam. Játszottam is néhány meccset a csapattal, nagyon élveztem, aztán viszont megsérültem, KC pedig azóta távozott, szóval kicsit furcsa szituáció volt. De a legfontosabb, hogy az alatt a néhány hét alatt is nagyon megkedveltem a srácokat és a válogatottat, szeretnék továbbra is a részese lenni, és a rutinommal segíteni a fiatalabb játékosokat és magát a nemzeti csapatot is.”

hun fra nilsson

Beszélt arról is, miként élte meg, hogy az eleve peches klubszezon után a vb rajtja előtt kevesebb, mint egy hónappal ismét agyrázkódást szenvedett a japánok elleni edzőmeccs egy ártatlan szituációjában, így bármilyen nehéz is volt, végül kénytelen volt lemondani a tamperei A csoportos világbajnokságról.

„Nyilván nagyon csalódott voltam, főleg, mert az egész szezon balszerencsésen alakult, végig problémákkal küszködtem. Miután a tavaszi felkészülési meccsen jött az újabb agyrázkódás, átbeszéltük Kevinnel, mi lenne a helyes, megkockáztassuk-e a részvételemet Tamperében, és ezen a ponton nagyon nehéz döntés elé kerültem. De végül úgy gondolom, hogy a jó és felelős döntést hoztuk meg: innentől gyógyultan, immár százszázalékos állapotban tudom majd segíteni mind a Fehérvárt, mind a magyar válogatottat, ha úgy alakul. Szerencsére most már teljesen jól vagyok, mi több, nagyszerűen érzem magam, nyugodtan mondhatom, rég vártam ennyire izgatottan egy új idényt – abszolút készen állok az előttünk álló kihívásokra!”

Természetesen rákérdeztünk az általa is említett nyári edzőváltós mizériára is, illetve hogy milyen a hangulat az öltözőben most, hogy a Kiss Dávid, Tyler Dietrich páros vette át az együttest: „Nyilván más lesz, ez most egy új helyzet, de a magam részéről nagyon örülök, hogy Dudu lépett elő vezetőedzővé. Ráadásul a keret nagy része is maradt, az alap-játékrendszert tehát a legtöbben ismerik, úgyhogy ezzel a részével szerintem egyáltalán nem lesz gond. A többi pedig már rajtunk múlik: igyekszünk segíteni egymást és az újakat, hogy minél hamarabb és minél jobb csapattá tudjunk összekovácsolódni.”

ICEHL_Henrik_Nilsson

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
május 10., péntek
VB 16:20 SUINOR 
VB 16:20 SVKGER 
    • SPORT 2
VB 20:20 CZEFIN 
    • SPORT 2
VB 20:20 SWEUSA 
május 11., szombat
VB 12:20 FRAKAZ 
VB 12:20 GBRCAN 
VB 16:20 AUTDEN 
VB 16:20 POLLAT 
VB 20:20 NORCZE 
VB 20:20 USAGER 
Partnerünk
Archívum