Sajnálom, hogy nem tudtunk segíteni Bencének

 

“A vége nem a jó irányba dőlt el, de mindent egybevéve mégis büszke vagyok, mindenki otthagyott mindent a jégen, tiszteletre méltó világbajnokság volt tőlünk.” Bálizs Bence és Galló Vilmos záró vb-villámértékelése.

A magyar válogatott egyik legjobbja, a Tamperében élete formájában védő, a csapatnak hátulról végig nagyon komoly támaszt és stabilitást adó Bálizs Bence az osztrákok elleni, bennmaradásról döntő összecsapásról: “Ezen a meccsen nagyon sok mindent jól csináltunk, szinte mindent, még az előnyt is. Egyáltalán nem éreztem a srácokon, hogy lett volna valahol egy perdöntő momentum az ellenfél javára: akkor sem, amikor 3-1-es hátrányból visszajött, és akkor sem, amikor 3-2-nél nem tudtuk belőni a kettő a semmit. Igazából az osztrákok a második gólt betúrták, a harmadikat meg kijátszották a hátrányunk végén – tipikus hokigólokat lőttek, megdolgoztak érte, de mi is a mieinkért, mindháromért. Abszolút jól játszottunk, rengeteget blokkoltunk, a legfontosabb mérkőzésen nagyon rendben volt a csapat, mégis így jött ki a dolog.”

Arról, hogy idén balszerencsés módon még a 3 pont is kevésnek bizonyult az elitben maradáshoz: “Benne lehetett volna még ebben akár négy-öt szerzett pont is, ha mondjuk rendes játékidőben verjük a franciákat, vagy megcsípjük a dánokat, mert szerintem sokáig az is benne volt a pakliban. Így viszont a végén egy abszolút ki-ki meccs döntött a bennmaradásról, ennek a meccsnek teljesen döntőszaga volt, csak sajnos a végén a rossz oldalra dőlt el.”

Hogy számíthatott-e, hogy az osztrákok pihenőnapról érkezhettek a döntő utolsó napra, ellentétben a mieinkkel: “Nem hinném, hogy ez számított volna. Úgy éreztem, még a harmadik harmadban is tudtunk nyomni, inkább csak a végén kaptam lövéseket. Végig tudtunk küzdeni, szerintem tökéletesen beleálltunk, csináltuk, mentünk előre, egyről a kettőre léptünk mindig. Szívvel-lélekkel játszottunk, mindenki kirakott mindent az asztalra.”

Végezetül arról, hogy mit vihet magával a csapat ebből a vb-ről a jövőre nézve: “Nyilván ki kell majd elemezni a részleteket, de a legfontosabb konzekvencia talán már most egyértelmű, és ez pedig az, hogy látjuk, igenis kellenek a teljes, hatvan perces jó hokik. Ezen a szinten sokszor már minden nüanszokon múlik, én is végignéztem például a kapott gólokat, rengeteg beleérős találat volt az ellenfeleknél, a hátvéd fenekéről bepattanó, ütőn irányt változtató és hasonlók. Itt tényleg ilyeneken múlnak, de ha megnézzük, ugyanez van az NHL-playoffban is. Szerintem nekünk elsősorban ebben kell javulnunk, fejlődnünk, illetve a brusztolós hokiban: sokkal több takarás és sokkal több lövés kell. Összességében én mégis büszke vagyok, úgy érzem, ez mindennel együtt is egy igazán tiszteletre méltó világbajnokság volt tőlünk.”

A világbajnokságot góllal és gólpasszal záró Galló Vilmos, aki társaihoz hasonlóan végül nem tudott eredményes lenni a mindent eldöntő szétlövés során: “Szerintem jó meccset játszottunk, sajnos a kiállításokból gólokat kaptunk, ezek nagyon rosszkor és rosszul jöttek. Volt több helyzetünk is, hogy eldöntsük a meccset, de ezek sajnos nem mentek be. Talán az, hogy mi előző nap is játszottunk, miközben az osztrákok kipihenve érkeztek meg a döntő meccsre, számíthatott a legvégére, mindenesetre büntetőkkel kikapni egyáltalán nem jó érzés. Elsősorban a védekezésünk nagyon rendben volt, nem véletlenül ment el ez a meccs hatvanöt percig és rávezetésekig. A legvége már nyilván lutri volt, a szétlövés mindig ötven-ötven, ettől függetlenül nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk segíteni Bencének, és a végén egyikünk sem tudott betalálni. Ez nagyon frusztráló, sajnos így alakult. Ugyanakkor ha azt a részét nézzük, hogy milyen csapatokkal tudtunk szoros meccseket játszani itt a világelitben, talán már azt jelenti, hogy megértünk ennek a szintnek, az A csoportnak a végére, s hogy reálisan a bennmaradásért tudjunk játszani. Remélhetőleg minél hamarabb visszajutunk, és meg tudjuk mutatni, hogy itt van a helyünk!

hun aut szurkolo kisfiu gallo

fotók: Vörös Dávid/MJSZ

Cimkék: , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI 0-8VÉGE
VB 12:20 LATSWE 2-7VÉGE
VB 16:20 CANFIN 5-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL 4-2VÉGE
VB 20:20 CZEGBR 4-1VÉGE
VB 20:20 FRASVK 2-4VÉGE
május 19., vasárnap
VB 16:20 NORAUT 1-4VÉGE
VB 16:20 USAKAZ 10-1VÉGE
VB 20:20 SUICAN 2-3VÉGE
VB 20:20 SVKLAT 2-3 BVÉGE
május 20., hétfő
VB 16:20 GBRNOR 2-5VÉGE
VB 16:20 SWEFRA 3-1VÉGE
VB 20:20 FINDEN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 20:20 KAZPOL 3-1VÉGE
május 21., kedd
VB 12:20 AUTGBR INFO
    • SPORT 1
VB 12:20 FRAGER INFO
VB 16:20 CANCZE INFO
    • SPORT 1
VB 16:20 LATUSA INFO
VB 20:20 FINSUI INFO
VB 20:20 SWESVK INFO
    • SPORT 1
május 23., csütörtök
VB 16:20 negyedd.
VB 16:20 negyedd.
VB 20:20 negyedd.
VB 20:20 negyedd.
Partnerünk
Archívum