Érdekes pluszpontrendszer a román bajnokságban

 

A Sportklub az alsóházból kvalifikálhatja magát a rájátszásba, a Galac két tükörsima mérkőzéssel indította a középszakaszt.

Március 10-én befejeződött a román pontvadászat alapszakasza. Alapszakaszgyőztes lett a Corona  Brasov csapata, második helyen zárt a Steaua Bukarest, a dobogó harmadik fokára pedig a GYHK ért fel. Ez egyben azt is jelenti, hogy az előbb említett három együttes már biztos elődöntősnek vallhatja magát, míg a Csíkszereda, Galac, Háromszéki Ágyúsok, Sapienta U23 négyesből az egyik alakulat az alsóházból kvalifikálhatja magát a legjobb négybe.

Legutóbbi bejelentkezésünk óta az együttesek lejátszották a hátralévő fordulókat az alapszakaszból: március 7-én a Sportklub magabiztos győzelmet aratott a Brassó felett, a barcaságiak tartalékosan álltak ki a mérkőzésre az Erste Liga rájátszásában vívott kötelezettségük miatt. Két nappal később a csíkiak egy rendkívül fordulatos és kiélezett összecsapáson 8-5 arányban gyűrték le a Steauát, majd március 10-én Sofronék újra legyőzték a fővárosiakat, ezúttal 8-1-re. A Sportklub pontszámban utolérte a negyedik helyen álló Galacot, ám rosszabb gólkülönbségük miatt csak a Duna-deltai együttes mögött végzett.

Szombaton kezdetét vette az alsóházi középszakasz, a Székelyhon információi szerint a Román Jégkorong Szövetség módosított a lebonyolításon, s immár a 4-7. helyezésekért csak két-két mérkőzést fognak játszani egymás ellen az alakulatok. Ugyancsak a szövetség közleménye, miszerint a Csíkszeredai Sportklub 13 ponttal, a Galaci CSM 12-vel, a Háromszéki Ágyúsok 11-gyel, a Sapientia U23 pedig 0 egységgel fut neki a középszakasznak. Az első mérkőzésen a Galac könnyed, 7-0-s sikert aratott a Sapienta U23 felett, második nekifutásra pedig 7-1-re nyert idegenben. A Sportklub első megméretésére hétfőn kerül sor a Háromszéki Ágyúsok ellen, míg az utolsót április 5-én játsszák majd. A középszakasz mérkőzéseiről további információkat az alábbi oldalon találhatnak.

becze tihamér

Fotó: Tamirjan / Steaua

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum