Szombaton zárul a román bajnokság alapszakasza

   

A Sportklub Csíkszereda minden bizonnyal az alsóházból kvalifikálhat a playoffba.

Legutóbbi beszámolónk óta 14 mérkőzést bonyolítottak le a román pontvadászatban. Az idei év rendkívül kiélezett, ugyanis az első és a negyedik helyezettet mindösszesen két egység választja el a tabellán, az alapszakaszból pedig mindösszesen három mérkőzés van hátra. Továbbra is vezet a Brassó, Szilassy Zoltánék visszakapaszkodtak a második helyre, visszataszítva ezzel a Steauát a dobogó harmadik fokára. A Galac változatlanul a negyedik.

Február 4-én a Brassó 14-0 arányban diadalmaskodott a Sportul felett, Szabó Krisztiánék a lényegi kérdéseket már az első harmadban eldöntötték. Két nappal később igazi rangadó következett a Corona számára, ugyanis a barcaságiak Bukarestbe látogattak. Hiába húzott el rögtön az első harmadban a Steaua két góllal, először Kovács Mátyás egalizált, majd Williams és VanWormer duplájával a brassóiak megfordították a mérkőzést, s végül 5-3 arányban győzedelmeskedtek. A visszavágóra február 7-én került sor, ahol szintén a fővárosiak szerezték meg a vezetést, Valcharék viszont még az első harmadban fordítani tudtak. A paprikás hangulatú összecsapáson a második etapban 26 percnyi büntetést osztottak ki a játékvezetők, a 3-1-es végeredményt az 50. minutumban Sills állította be, lenyugtatván ezzel a kedélyeket. Ezt követően egy hosszabb pauza következett a Brassó számára, egészen március 3-áig, amikor is a Corona szinte az összes kulcsjátékosát pihentetve 9-4 arányban kikapott a remek erőkből álló Galactól. Egy napra rá a visszavágón újra magabiztos Galac-siker született, a Duna-parti alakulat 6-3 arányban győzött, a csapat ásza, Mircea Constantin mindkét találkozón betalált. Mint ismeretes, március 5-én és 6-án már az Erste Ligában szerepelt a Brassó.

Az említett galaci együttes még a februári hónapban 6-1-re legyőzte a Sapientát is, viszont a GYHK már túl nagy falatnak bizonyult: a székelyek többek között Szigeti Ákos mesterhármasával 9-5 arányban szereztek fontos pontokat a negyedikekkel szemben. Február 8-án visszavágott a Galac, ugyanis Szurszov és Csernyuk vezérletével ezúttal a hazaiak bizonyultak jobbnak 7-3 arányban.

Mindeközben Szilassy Zoltánék két nagy arányú győzelmet mértek a Sportulra; majd február közepén egy rendkívül kiélezett meccsen maradtak alul a Steauával szemben, február 17-én pedig egy nagy arányú, 9-3-as fiaskóba is belefutottak a fővárosban. Illik megemlíteni, hogy Góga Attiláék alig tudtak három teljes sort kiállítani az összecsapásra.

Az Erste ligás búcsút követően március elején Beczéék két mérkőzést is játszottak: a bivalyerős ötösöket felsorakoztató Sportklub mindkét alkalommal legyőzte idegenben a Sapientát. A Csíkszeredának még három mérkőzése van hátra az alapszakaszból, ha mindhárom összecsapást pontveszteség nélkül behúzza a Sportklub, akkor utolérheti a negyedik helyen tanyázó Galacot.

A Székelyhon információi szerint a 28 fordulós alapszakaszt követően az 1-3. együttes a felsőházba, a 4-7. az alsóházba jut, míg a 8. számára véget ér az idény. Az alsóház győztese csatlakozhat majd a rájátszás negyeddöntőjéhez.

A liga következő játéknapját kedden rendezik, amikor az Erste Liga-elődöntőből érkező, öt nap alatt az ötödik mérkőzését játszó Corona Brasov a Csíkszeredát fogadja. A mérkőzések eredményeiről az alábbi honlapon találhatnak még több információt.

A 28 fordulós román bajnokság jelenlegi állása:
1. Corona Brassó 58 pont (27 mérkőzés)
2. Gyergyói HK 57 p (28 m)
3. Steaua Bukarest 57 p (26 m)
4. Galac 56 p (28 m)
5. SC Csíkszereda 47 p (25 m)
6. Háromszéki Ágyúsok 40 p (28 m)
7. Sapientia U23 12 p (28 m)
8. Sportul Studentesc 0 p (28 m)

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum