A Mihalik vezette DEAC elvette a BJA pályaelőnyét

 

Csak egy U21-es negyeddöntőben borult a papírforma, ott viszont a kiesés szélére sodródott a címvédő.

Kedden megkezdődtek az egyik fél második győzeleméig tartó negyeddöntők az U21-es korosztályban. Az alapszakaszelső DVTK Jegesmedvék pontkirályuk, Trozsák Ádám nélkül is könnyed, 6-0-s győzelmet arattak a Győr felett. Artyom Grjaznov triplázott, Csiki Hunor, György Szilárd és Tóth Péter 1-1 gólt szerzett, Hegedüs Levente 24 védéssel ért el shutoutot.

A második kiemelt FEHA19 hazai pályán 8-2-re verte a B csoportból rájátszásba jutó Dunaújvárosi Acélbikákat. A felnőttcsapat Erste ligás búcsúját követően négy teljes sorral rohamozó fehérvári akadémia minden harmadot megnyerve hamar eldöntötte a lényegi kérdéseket: minden találatukat más játékos ütötte, Györffy Szilárd és Dobos Bendegúz 3-3 pontig jutott.

A harmadik kiemelt Újpesti JA Laskawy Ferenc mesterhármasával 5-1-re legyőzte hazai pályán a Vasast. Az Erste Ligában is bemutatkozó 17 éves játékos az első harmadban kétszer talált be, majd a harmadik elején is eredményes volt – góljai között Nádasy Márton és Horváth Tamás köszönt be a kölcsönben szereplő Monostori Tamásnak –, a káposztásmegyeriek 5-0 után Szűcs Tamás révén szépítettek. A hajrában a Vasas-gólszerzője és Ritecz Richárd 5+20 percet büntetést kapott verekedésért.

A negyeddöntők első mérkőzése egyetlen vendégsikert hozott, a Mihalik Andrással és Jakabfy Sámuellel megtámogatott DEAC 6-3-ra győzni tudott a Budapest JA vendégeként. Méhes Gábor, Nyisztor Ákos és Mihalik találataival hamar háromgólos előnyt épített ki a debreceni alakulat, majd Nádor Kristóf emberhátrányban lopta közelebb övéit. A harmadik harmad elején Ördög Roland ismét háromra növelte a különbséget, erre Petar Simic válaszolt nemsokára. Mihalik András kettős emberelőnyben visszaállította a háromgólos fórt, Straubinger lekorcsolyázott, Jurkovics Bence szépített, majd a végeredményt az ily módon mesterhármasig jutó Mihalik állította be üres kapura.

A párharcok második mérkőzéseit csütörtökön rendezik, egy esetleges debreceni győzelemmel már a negyeddöntőben elbúcsúzna a címvédő BJA.

DEAC U21

Fotó: DEAC

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS