A Mihalik vezette DEAC elvette a BJA pályaelőnyét

 

Csak egy U21-es negyeddöntőben borult a papírforma, ott viszont a kiesés szélére sodródott a címvédő.

Kedden megkezdődtek az egyik fél második győzeleméig tartó negyeddöntők az U21-es korosztályban. Az alapszakaszelső DVTK Jegesmedvék pontkirályuk, Trozsák Ádám nélkül is könnyed, 6-0-s győzelmet arattak a Győr felett. Artyom Grjaznov triplázott, Csiki Hunor, György Szilárd és Tóth Péter 1-1 gólt szerzett, Hegedüs Levente 24 védéssel ért el shutoutot.

A második kiemelt FEHA19 hazai pályán 8-2-re verte a B csoportból rájátszásba jutó Dunaújvárosi Acélbikákat. A felnőttcsapat Erste ligás búcsúját követően négy teljes sorral rohamozó fehérvári akadémia minden harmadot megnyerve hamar eldöntötte a lényegi kérdéseket: minden találatukat más játékos ütötte, Györffy Szilárd és Dobos Bendegúz 3-3 pontig jutott.

A harmadik kiemelt Újpesti JA Laskawy Ferenc mesterhármasával 5-1-re legyőzte hazai pályán a Vasast. Az Erste Ligában is bemutatkozó 17 éves játékos az első harmadban kétszer talált be, majd a harmadik elején is eredményes volt – góljai között Nádasy Márton és Horváth Tamás köszönt be a kölcsönben szereplő Monostori Tamásnak –, a káposztásmegyeriek 5-0 után Szűcs Tamás révén szépítettek. A hajrában a Vasas-gólszerzője és Ritecz Richárd 5+20 percet büntetést kapott verekedésért.

A negyeddöntők első mérkőzése egyetlen vendégsikert hozott, a Mihalik Andrással és Jakabfy Sámuellel megtámogatott DEAC 6-3-ra győzni tudott a Budapest JA vendégeként. Méhes Gábor, Nyisztor Ákos és Mihalik találataival hamar háromgólos előnyt épített ki a debreceni alakulat, majd Nádor Kristóf emberhátrányban lopta közelebb övéit. A harmadik harmad elején Ördög Roland ismét háromra növelte a különbséget, erre Petar Simic válaszolt nemsokára. Mihalik András kettős emberelőnyben visszaállította a háromgólos fórt, Straubinger lekorcsolyázott, Jurkovics Bence szépített, majd a végeredményt az ily módon mesterhármasig jutó Mihalik állította be üres kapura.

A párharcok második mérkőzéseit csütörtökön rendezik, egy esetleges debreceni győzelemmel már a negyeddöntőben elbúcsúzna a címvédő BJA.

DEAC U21

Fotó: DEAC

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum