Most jön a szezon legjobb része

 

Trozsák Ádámmal, a DVTK Jegesmedvék U21-es csapatának ponterős támadójával beszélgettünk a keddi playoffrajt előtt.

A 2004-es születésű miskolci csatár végigjárta a DVTK Jegesmedvék különböző korosztályait, néhány mérkőzés erejéig részese volt a két évvel ezelőtt U21-es bajnoki címet ünneplő együttesnek. Trozsák Ádám tavaly magyar ifjúsági ezüstérmes lett, idén az U21-es alapszakaszt megnyerő gárdának volt alapembere, 30 pontjával a bajnokság pontkirálya lett. Legutóbb 1, a mostani szezonban már 9 mérkőzésen kapott lehetőséget az Erste ligás nagycsapatnál. A 18 éves támadó többször járt már az U18-as válogatottnál, ám világbajnokságon még nem szerepelt a nemzeti együttessel.

Szoros alapszakaszon vagyunk túl az U21-es magyar bajnokságban, négy ponttal előztétek meg a FEHA19-et és héttel az Újpesti JA-t. Mi volt a DVTK Jegesmedvék előzetes célkitűzése az alapszakaszra és hogyan sikerült abszolválni azt?

Az alapszakasz-győzelem volt a célunk, a két évvel ezelőtti szezonhoz hasonlóan, és ezt sikerült is teljesíteni. Csapatsportról van szó, a játékosok, valamint a stábtagok minden meccsen, minden edzésnapon azon voltak hogy ezt a célt minél hamarabb sikerüljön elérni.

Alapszakaszelsőként négy csapat közül választhattatok negyeddöntős ellenfelet. Miért éppen a Győrt húztátok ki?

Elemeztük a lehetséges ellenfeleket, átnéztük a csapatok játékait, játékos-összetételüket. Minden csapat jó játékerőt képvisel, akik közül úgy gondoljuk, hogy a Győr ellen van a legnagyobb esélyünk a négy közé jutni.

Vasárnap még forduló volt az U21-es bajnokságban, kedden már kezdődnek a negyeddöntők. Gyorsan át lehet állni playoffüzemmódra?

Amilyen gyorsan csak lehet, át kell ilyenkor állni. Sokat segít egy regeneráló edzés, vagy egy nagyobb tempójú alapszakasz-befejezés. Ezen voltunk a DEAC ellen is, hogy minél inkább gyakoroljuk a playoffban használandó taktikai elemeinket.

Tavaly címvédőként a BJA ellen kiestetek a negyeddöntőben, mit vársz az idei rájátszástól?

Az idei szezonban egy még összeszokottabb, még erősebb csapat áll rendelkezésre. Mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy eljussunk a döntőig.

Az U21-es alapszakasz pontkirálya lettél, 24 mérkőzésen 16 gólt és 14 gólpasszt szereztél. Tavaly még főleg az U18-asok között játszottál, az ICEJL-ben 20 mérkőzésen jutottál 30 pontig. Milyen az idei szezonod az U21-esek között?

Élveztem személy szerint, és még élvezni is fogom, hiszen most jön a szezon legjobb része. Tavaly is volt egy kisebb-nagyobb szerepem az U21-es együttesnél, próbáltam minél hamarabb beilleszkedni és segíteni őket. Az idei szezon számomra könnyen és jól indult, próbáltam minden egyes ponttal vagy passzal minél jobban segíteni a csapatot, hogy elérjük az alapszakasz-győzelmet. A playoffban is ezen leszek, minél több ponttal szeretném győzelmekhez segíteni a csapatot.

Előző években folyamatosan szerepeltél a DVTK Jegesmedvékkel az ICEJL osztrák bajnokságban. Nem hiányzik, hogy idén nincs „nemzetközi megméretés”?

Nekem személy szerint hiányzik, jó volt látni, hogy amikor jártunk Ausztriában, akkor milyen különbségek rajzolódnak ki a csapatok között, miben másak az ottani edzések, vagy miben térnek el a taktikák. Hiányzik nekünk ez a külföldi megmérettetés, az osztrák és magyar gyerekek is meg akarták mutatni az ellenfeleknek, hogy milyen kemény munka zajlik náluk otthon.

Októberben és decemberben kilenc mérkőzés erejéig kipróbálhattad magad az Erste Ligában is, sőt, egy assziszt is összejött a FEHA19 ellen. Mit adtak neked ezek a felnőtt bajnoki mérkőzések?

Jó volt látni, hogy ott fent milyen közösség alakult ki. Ezeken a meccseken a tempó és a játékolvasás nagyon sokat segített már az alapszakasz második részében, illetve segíteni fog a rájátszásban is. Viszonylag sok lehetőséget kaptam, próbáltam minél jobban alkalmazkodni, valamennyire sikerült is szerintem.

trozsák ádám

Fotó: DVTK Jegesmedvék

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum