Taylor Hall Bostonban, Nyikita Guszev Floridában

 

Az egykori 1/1-es elhagyja Buffalót, az orosz 1 millióért bizonyíthat a Panthersnél, a Toronto megszerezte Folignót és Rittichet, a Pittsburgh Jeff Cartert.

Magyar idő szerint hétfő este 9-kor lejár az átigazolási határidő az NHL-ben, így szombat után vasárnap is aktívak voltak a csapatok. A legnagyobb érdeklődés a Taylor Hall körüli fejleményeket övezte. 2010 1/1-ese, aki 2018-ban MVP lett, az utóbbi időben szenved, mindenki találgatja, hogy ez a csapatai gyengesége miatt történik, vagy túl van a csúcson a klasszis. Tény, hogy legutóbbi két állomáshelyén nem váltotta meg a világot: Arizonában 35 meccsen 27 pont került a neve mellé tavaly, idén Buffalóban 37 találkozón mindössze 19, ebből is csak 2 volt gól. Mindezt évi 8 millió dollárért hozza Hall. Fizetése behatárolta a lehetséges vevők körét, végül a Boston csapott le rá, amely jó üzletet kötött, minimalizálva a kockázatokat. Egyrészt a Sabres megtartja a fizetésének a felét, másrészt még egy első körös draftjogot sem tudott kiharcolni, egy második körössel kellett beérnie. Két alacsonyabban rangsorolt csatár is része az üzletnek: Anders Björk ment Buffalóba, Curtis Lazar Bostonba. Fontos periódus következik Hall életében: ha Bostonban sem indul be a szekere, azzal a kétkedők malmára hajtja a vizet.

A várakozásoknak megfelelően a Toronto is aktív volt, előbb elhozta Nick Folignót Columbusból, majd David Rittichet Calgaryból. A 33 éves Foligno a Blue Jackets csapatkapitánya volt az elmúlt hat szezonban, playoffrutinja is van bőven, így vezér lehet új állomáshelyén is. Az üzletbe bevonták a San Josét, amely átvállalta Foligno fizetésének a negyedét egy 2021-es negyedik körös pickért cserébe. A Blue Jackets is jól járt, egy első és egy negyedik körös picket kapott. Foligno szerződése az idény végén lejár, az általános vélekedés szerint visszatér Columbusba, efelől ő sem hagyott sok kétséget twitterüzenetében. Rittich szerződtetése tovább növeli a spekulációt a Maple Leafs első számú kapusának sérülése körül. Frederik Andersen március 19-én lépett utoljára pályára, azóta pihen, de a visszatérése várat magára. A Toronto nem engedheti meg ezen a poszton a bizonytalanságot ? úgy sem, hogy a 11 meccsből 11-szer győztes Jack Campbell valósággal szárnyal ?, ezért megszerezte a Calgary hálóőrét. Rittich sokáig versenyben volt az első számú kapus posztjáért a Flamesnél, de mióta riválisa, Jacob Markström tavaly októberben 6 évet hosszabbított szezononként 6 millió dollárért, világossá vált, hogy nem számítanak rá.

Négy és fél millió dollárért senkinek nem kellett, szabadon igazolható játékosként villámgyorsan elkelt Nyikita Guszev. A még mindig nagy ígéret oroszra a Florida csapott le, amely mindössze 1 millió dollárt fog fizetni neki. Ilyen olcsón ez mindenképpen jó üzletnek tűnik, Guszev pedig bizonyítási lehetőséget kap egy erős csapatban.

Centerposzton erősített a Pittsburgh, amely megszerezte Jeff Cartert Los Angelesből. A Kings megtartotta a csatár 5,3 milliós fizetésének felét, amelyet még a következő szezonban is állnia kell, hiszen ekkor jár le a kétszeres Stanley Kupa-győztes és egyszeres olimpiai bajnok veterán 11 éves szerződése. Carter egyrészt azonnal hasznára lehet a Pensnek, ahol Jevgenyij Malkin sérülése miatt kell egy második soros center. Másrészt az orosz visszatérésével a harmadik-negyedik sort erősítheti, de akár kimehet szélre is. A 191 centis és 98 kilós támadó a csapat fizikai jelenlétét is jelentősen erősítheti az ellenfelek kapuja előtt.

Kisebb ügyletek is történtek a nap folyamán, itt egyben meg lehet tekinteni az összeset.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum