Jimmy Vesey-t továbbpasszolták Vancouverbe

 

A Toronto átadólistára tette a Hobey Baker-díjas csatárt, és a Canucks el is vitte őt.

Jimmy Vesey kezdődő NHL-es karrierje körül öt-hat évvel ezelőtt hatalmas volt a hype. 2012-ben a draft harmadik körében csapott le rá a Nashville Predators, amely három évvel később szerződést ajánlott neki. A Harvardon tanuló és jégkorongozó fiatalember azonban ezt nem fogadta el, inkább visszatért egyetemi csapatához ? amellyel előző évben megnyerték az NCAA-t ?, hogy lediplomázzon, és még egy évet ott játsszon. Ennek letelte után sem szegődött Nashville-be, így a Preds eladta őt a Buffalónak, de nekik is nemet mondott. Ekkor már sorban álltak érte a kérők, szabadon igazolható játékosként került a New York Rangershöz, ahol három évet húzott le. Teljesítménye elmaradt a várakozásoktól, nem marasztalták, így került a tavalyi csonka idényben Buffalóba, majd a mögöttünk álló holtszezonban Torontóba. Eddigi évei alatt összesen 334 meccset játszott, ezeken 117 pontot termelt. A Maple Leafsnél 30 meccsen kapott lehetőséget, 7 pontot íratott fel a táblára. Ez kevés volt az NHL egyik legmélyebb keretével rendelkező csapatában, átadólistára tétele tehát nem váratlan.

Vancouverben sem megváltóként várják. A csapatban sok a sérülés, olyan kipróbált alapemberek hiányoznak most, mint Tyler Motte, Jay Beagle, Antoine Roussel és Justin Bailey. Ezen segíthet sokat Vesey, akire a harmadik-negyedik sorban számíthat a szakvezetés, de bármikor bevethető a másodikban is. Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy bár az egykori várakozások lényegesen nagyobbak voltak vele szemben ? mégiscsak megkapta a legjobb egyetemista hokisnak járó Hobey Baker-díjat ?, mint amit végül fel tudott mutatni, teljesítménye így sem annyira gyenge. Ha 60 perc 5-5 elleni játékra számolt pontjait nézzük (0,74), új csapatában csak négy csatár jobb ennél. Bár kritikusai szerint Vesey nem használja ki eléggé, kiváló fizikai adottságokkal is rendelkezik: 191 centijéhez 90 kg társul. Képességei többnyire átlagosak, sem játékszervezésben, sem a lövésszámok növelésében nem különösebben jeleskedik, egyedül a csuklója mondható kivételesnek, amennyiben lövéseinek 12,1%-ából lesz gól. Emellett a pálya mindkét felén használható, igazi ?kétszáz lábas? játékos. További nagy előnye, hogy bére 900 ezer dollár, vagyis ezt a stabil teljesítményt hihetetlenül olcsón szállítja. Mindent összevetve jól járt tehát a Canucks, csak az egykori felhajtás után nehezebb megszokni, hogy már nem a címlapokon találkozunk a vele kapcsolatos átigazolási hírekkel.

Ha valakit érdekel a fiatalember kivételes történetének fél évtizeddel ezelőtti szakasza, az ide kattintva bővebben is olvashat róla.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS