Marco Rossi Zürichben készülhet az NHL-re

   

A Minnesota által szerződtetett osztrák 1/9-es Rikard Grönborg keze alatt szerezheti meg a további fejlődéséhez szükséges meccsrutint.

Erről maga Marco Rossi adott ki sajtóközleményt, amelyben a következőképpen fogalmaz: ?Hosszú hónapokat töltöttem kemény munkával a konditeremben személyi edzőmmel, Max Cavadával, készen állok az előttem álló feladatokra. Most az a legfontosabb, hogy annyi meccsrutint szerezzek, amennyit csak lehet, annak érdekében, hogy még feljebb lépjek. Nagyon boldog vagyok, hogy ez a kölcsönszerződés összejött a Zürichhel, szeretném ezt megköszönni a Minnesota Wild általános igazgatójának, Bill Guerinnek.?

Nem akármilyen feltételek mellett készülhet első NHL-es szezonjára a 19 éves osztrák, hiszen a svájci liga az egyik legjobb Európában, a Lions csapatát svéd edzői hármas irányítja, amelynek főnöke Rikard Grönborg, aki kétszer is világbajnoki címig vezette a háromkoronás válogatottat, és aki maga is az NHL-be vágyik. A csapattársak között is akadnak tapasztalt veteránok, mint például Sven Andrighetto és a svéd Marcus Krüger, aki egymaga több mint félezerszer lépett pályára az NHL-ben.

Nem szokatlan, hogy egy pályája elején álló fiatal tehetség Svájcban próbálja ki magát, így tett Auston Matthews is annak idején, aki az amerikai és kanadai juniorligák helyett utolsó évében Zürichbe szerződött, ott 36 meccsen 46 pontot ért el, majd emlékezetes NHL-es nyitómeccsén mesternégyest szerzett. A tavalyi OHL-szezonban 56 meccsen 120 pontot szerző csatár számára a juniorliga már nem aligha kínált kihívásokat, így logikus volt a részéről Matthews nyomdokaiba lépni. Annál is inkább, hogy kanadai évei előtt 6 szezonon át a svájci utánpótlásban építette fel az alapokat.

Az NHL indulásáról egyelőre továbbra sem tudni semmi bizonyosat, január eleje a jelenleg is érvényben lévő céldátum, de hogy a járványügyi helyzet lehetővé teszi-e a tényleges kezdést, az nyilván rejtélynek tekinthető még egy darabig.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS