Marco Rossi Zürichben készülhet az NHL-re

   

A Minnesota által szerződtetett osztrák 1/9-es Rikard Grönborg keze alatt szerezheti meg a további fejlődéséhez szükséges meccsrutint.

Erről maga Marco Rossi adott ki sajtóközleményt, amelyben a következőképpen fogalmaz: ?Hosszú hónapokat töltöttem kemény munkával a konditeremben személyi edzőmmel, Max Cavadával, készen állok az előttem álló feladatokra. Most az a legfontosabb, hogy annyi meccsrutint szerezzek, amennyit csak lehet, annak érdekében, hogy még feljebb lépjek. Nagyon boldog vagyok, hogy ez a kölcsönszerződés összejött a Zürichhel, szeretném ezt megköszönni a Minnesota Wild általános igazgatójának, Bill Guerinnek.?

Nem akármilyen feltételek mellett készülhet első NHL-es szezonjára a 19 éves osztrák, hiszen a svájci liga az egyik legjobb Európában, a Lions csapatát svéd edzői hármas irányítja, amelynek főnöke Rikard Grönborg, aki kétszer is világbajnoki címig vezette a háromkoronás válogatottat, és aki maga is az NHL-be vágyik. A csapattársak között is akadnak tapasztalt veteránok, mint például Sven Andrighetto és a svéd Marcus Krüger, aki egymaga több mint félezerszer lépett pályára az NHL-ben.

Nem szokatlan, hogy egy pályája elején álló fiatal tehetség Svájcban próbálja ki magát, így tett Auston Matthews is annak idején, aki az amerikai és kanadai juniorligák helyett utolsó évében Zürichbe szerződött, ott 36 meccsen 46 pontot ért el, majd emlékezetes NHL-es nyitómeccsén mesternégyest szerzett. A tavalyi OHL-szezonban 56 meccsen 120 pontot szerző csatár számára a juniorliga már nem aligha kínált kihívásokat, így logikus volt a részéről Matthews nyomdokaiba lépni. Annál is inkább, hogy kanadai évei előtt 6 szezonon át a svájci utánpótlásban építette fel az alapokat.

Az NHL indulásáról egyelőre továbbra sem tudni semmi bizonyosat, január eleje a jelenleg is érvényben lévő céldátum, de hogy a járványügyi helyzet lehetővé teszi-e a tényleges kezdést, az nyilván rejtélynek tekinthető még egy darabig.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum