Egy körre lenne a döntőtől a Fradi és a Sportklub

   

Megreformálnák a Kontinentális Kupa-sorozatot, a felmerült változtatásokról rendkívüli IIHF-kongresszus határoz június végén.

A világbajnokságokkal és az olimpiai selejtezőkkel kapcsolatos bejelentések mellett a Kontinentális Kupáról is szó esett az IIHF tanácsának videokonkonferenciáján. A koronavírus-járvánnyal összefüggő új felvetések szerint a kupasorozatot megreformálnák, vagyis az eddigi négy kör helyett csak három lenne: az októberi és novemberi fordulót gyakorlatilag egybevonnák, így 4 egyenrangú kvartett csapatai között dőlne el a döntőbe jutás kérdése. Az első selejtezőkört ? ahol többek között a szerbek, a horvátok, a belgák szoktak érintettek lenni ? 2020. október 16. és 18. között rendeznék, a köztes, immár 4×4 csapatot érintő forduló időpontjáról még nem írtak, ellenben a négyes döntő 2021. január 8-10. közötti dátuma már ismert. Speciális szabályokat is hoz a következő szezon. A házigazda szankciók nélkül visszaléphet  a rendezéstől legfeljebb nyolc héttel a torna kezdete előtt. A csapatok ugyanígy nyolc héttel a kezdés előttig elutasíthatnák a részvételt. Ha egy tornát nem játszanak le, a legmagasabb kiemeléssel rendelkező csapat jut a következő körbe.

Mindez nagy valószínűséggel azt jelenti, hogy a magyarországi és a romániai résztvevőnek 2 helyett 1 torna is elég lenne a döntőbe jutáshoz, ugyanakkor nehezítés, hogy ehhez csoportgyőztesnek kell lenni. Ugyanakkor ne feledjük, hogy ez egyelőre csupán spekuláció a részünkről, hiszen azt sem tudhatjuk, hogy ezekben a pandémiás időkben hányan és mely csapatok neveznének. Hivatalos bejelentés még nem volt, de Magyarországról szinte biztosra vehetően ismét az előző idényben kiváló produkcióval előrukkoló FTC-Telekom indulna. Romániában nem született végeredmény a bajnokságban, ám a Csíkszeredai Sportklub a közösségi oldalán néhány héttel ezelőtt közölte: a szövetség úgy határozott, kupagyőztesként ők léphetnek ki a nemzetközi porondra.

ftcscc-20191206

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS