A szokásosnál két héttel később kezdődhet az A-vb

   

Erről René Fasel IIHF-elnök beszélt a sajtónak, aki 2021 szeptemberéig a posztján marad. Döntöttek a jövő évi elit-vb csoportbeosztásáról is.

Videókonferenciát tartott a nemzetközi jégkorong-szövetség, amelyen fontos döntések születtek, illetve izgalmas felvetések is megfogalmazódtak. Ezekről részint az IIHF hivatalos honlapja számolt be, részint az elnök nyilatkozott róluk a RIA Novosztyi orosz hírügynökségnek. Az egyik ilyen döntés arról szól, hogy nem az idén tartják meg a szövetség tisztújító kongresszusát. Az eredeti terv az volt, hogy az immár 70 éves Fasel rövidesen átadja a székét a szervezet élén, ám a koronavírus-járvány keresztülhúzta a számításokat. Az új forgatókönyv szerint az utódlás kérdésére a 2021. szeptemberi szentpétervári kongresszuson születik válasz.

Ami ugyancsak lényeges: véglegesítették a 2021-es A csoportos világbajnokság csoportbeosztását, melynek során a világranglista első két helyén álló válogatottat megcserélték. A minszki–rigai tornán a világranglista 2. helyén álló Oroszország a fehéroroszországi csoportba került, ahol Svédország és Csehország lesz a legnagyobb riválisa, míg Kanada a házigazda lettek mellett többek között Finnországgal és az Egyesült Államokkal játszhat a torna első szakaszában Rigában. Az idén elmaradt svájci vb-n annyiban különbözött volna a beosztás, hogy a kanadai–orosz változtatás helyett Svájc és Németország cserélt volna helyet földrajzi okok miatt.

A jövő évi vb pontos dátumait ugyanakkor nem véglegesítették. Fasel azt mondta, megbeszéléseket kezdeményeznek annak érdekében, hogy a tornát a szokásosnál két héttel később kezdjék. Ennek oka: lehetőséget szeretnének biztosítani arra, hogy a különböző bajnokságokat mindenhol időben befejezzék akkor is, ha azokat a pandémia miatt késve lennének kénytelenek elkezdeni egyes országokban. Az eredeti dátum május 7–23. lett volna. Az IIHF elnöke most erről nem beszélt, de korábbi információk szerint elképzelhető – erről írt néhány napja a mindig jól értesült Bernd Freimüller –, hogy ilyen “csúsztatást” kezdeményeznek az alsóbb szinteken, tehát akár a bennünket érintő divízió 1/A csoportban is.

vb2021

fotó: IIHF

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
október 18., vasárnap
EXL 16:00 NITMIS TÖRÖLVE
ICEHL 17:30 AVSHCB 5-4VÉGE
    • DIGI SPORT 2
EL 18:30 DEBMAC 1-5VÉGE
EL 18:30 UTETIT 6-3VÉGE
október 20., kedd
EXL 18:00 KOSMIS 4-1VÉGE
október 22., csütörtök
EL 18:00 UTEDAB 3-4 BVÉGE
EL 18:30 DEBVAS TÖRÖLVE
EL 18:30 TITMAC 0-3VÉGE
október 23., péntek
EXL 18:00 NZÁMIS TÖRÖLVE
október 24., szombat
EL 17:00 DABMAC 
EL 17:30 TITFTC 
ICEHL 17:30 HCIAVS TÖRÖLVE
október 25., vasárnap
ICEHL 16:30 RBSAVS TÖRÖLVE
október 27., kedd
EL 18:00 DABUTE 
EL 18:00 MACFTC 
Partnerünk
Archívum