Az első két harmadban túl sok tiszteletet adtunk az ellenfélnek

   

Pozitívan tudtuk befejezni a meccset. Így látta a nyitányt öt játékosunk.

Galló Vilmos: Jó meccset játszottunk, a szurkolóknak külön meg szeretném köszönni, hogy végig biztattak minket. Fel tudtuk venni a szlovákokkal a versenyt, volt náluk rutin, NHL-esek, de jól helyt álltunk, ha még egyszer tudnánk velük játszani, meg is tudnánk szerintem őket verni. Mindenféleképpen tanulni fogunk a hibáinkból, és Kanada ellen is úgy jövünk ki, hogy győzni akarunk. A gólunknál rálőttem a korongot, de Banham lábáról ment be, természetesen az asszisztnak is nagyon örülök. A második harmadban túl sokat dobáltuk el a korongot, de a harmadikban már jobban jöttünk ki, éreztük, hogy van még energiánk. Kanada ellen tudunk még jobbak lenni, és a győzelem lesz a cél, megmutatjuk, hogy Magyarországon is van hoki, és vagyunk olyan jók, mint ők. Szenzációsan jó érzés, hogy én lettem a meccs legjobbja, főleg mivel az olimpiai selejtezőn először még kiszűkítettek, majd visszahívtak. Szerintem ha azon a tornán nem veszek részt, most nem lennék itt, de persze ki tudja.

Frank Banham: A harmadik harmad a legjobb harmadunk volt, ami pozitív befejezést adott a meccsnek. Pontosan ezt szeretnénk holnap folytatni Kanada ellen, és innen építkezni, hogy egyre jobbak és jobbak legyünk, ahogy a torna halad. Úgy éreztem, hogy megpattant a korcsolyámon a korong a gólnál, és onnan ment be a kapuba, de nem vagyok benne biztos, majd visszanézem a tévében. A második harmadban talán picit idegesebbek voltunk, de tényleg örülök annak, hogy a harmadikban ilyen jól ment, és pozitívan tudtuk befejezni a meccset.

Kóger Dániel: Nem ez a maximum, ami a csapatban van. Az első két harmadban kicsit túl sok tiszteletet adtunk az ellenfélnek, sokszor eldobáltunk olyan korongokat, amiket megtarthattunk volna. Jóval több időnk lett volna a jégen ellenük, mint amit mi gondoltunk, hogy van. Nyilván ez volt az első A csoportos mérkőzése nagyon sok játékosnak, kicsit valószínűleg izgultunk is, de a harmadik harmadban már sokkal jobbak voltunk. Ha azt tudjuk hozni végig, sokkal szorosabb lehetett volna a meccs. Emberelőnyben lehettünk volna pontosabbak, sokszor lövés előtti szituációkat hibáztunk el, apró dolgokat elrontottunk, és így kevesebb lövésünk lett. Ha ebben jobbak vagyunk, akkor a harmadik harmadban lőhettünk volna gólokat is, a lehetőségeink megvoltak.

Jesse Dudas: Jó meccs volt, keményen küzdöttünk, és jó volt a sebesség is. Elöl és hátul is jól működtünk, de ilyen a hoki. A meccs közepén kicsit beragadtunk, de a harmadik harmadban nagyon jól játszottunk, még ha ez nem is látszott a eredményjelzőn. Kanada ellen is ezt kell csinálnunk, küzdeni, és megtenni mindent, amit tudunk. Izgatott vagyok a meccs miatt, mégiscsak szülőhazám válogatottja az ellenfél. Magabiztosan kell kiállnunk, és keményen küzdeni, ahogy mindig, és akkor bárki ellen tudunk jól játszani.

Sebők Balázs: Van keresnivalónk ezen az A csoportos világbajnokságon, úgyhogy nem vagyunk megelégedve azzal, hogy sikerült szoros meccset játszanunk. Azért jöttünk, hogy benn maradjunk, ehhez pedig meccseket kell nyerni. Szerencsére még van hat mérkőzés, ott próbáljuk a legjobbat nyújtani, és igyekszünk hozni a pontokat Az elején ma kicsit beragadtunk, túlságosan izgatottan jöttünk ki, ami nem meglepetés, hiszen legtöbbünk nem játszott még ilyen szinten a válogatottban. Más a sebesség, mint például tavaly, nekünk ehhez hozzá kell szokni, jó bemelegítés volt a meccs, még ha nem is úgy sült el, ahogy akartuk. El kell felejtenünk ezt a meccset, és menni tovább. Azok akik az NHL-ből, vagy KHL-ből jönnek, nem ufók, ugyanúgy korcsolyáznak, ugyanolyan ütő van a kezükben. Nekünk hoznunk kell a saját játékunkat, nem számít, ki az ellenfél, holnaptól pedig remélhetőleg felszabadultabbak is leszünk.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum