Mi az élet értelme?

 

Aki eddig nem tudta, hamarosan megtudhatja. A Gromov–Kapus szerzőpáros ugyanis írt egy könyvet az emberiséget évezredek óta foglalkoztató kérdésről. Benne lesz a válasz.

Nem-nem, nem 42. Hiszen mint a mellékelt ábrán látszik, a mű alcíme: Magyar jégkorongkönyv.

Vörös András, a Cser Kiadó egyik gazdája – nem mellesleg: jégkorongrajongó, akinek remek vendégszövegeit ezeken a hasábokon is olvashattátok nemegyszer – jó pár éve biztatott bennünket, hogy csináljunk egy ilyet. Egyéb elfoglaltságaink miatt húztuk-halogattuk, mígnem az A csoportba jutás bennünket is rádöbbentett: mikor, ha most nem? Már a nagy generáció is megérdemelte volna, az pedig, hogy az új generáció is megtette a magáét, eldöntött mindent. Már csak össze kellett szednünk magunkat, és belevágni a melóba.

Megtörtént.

elet ertelme borito1

A kötetben 38 fejezeten át mesélünk arról, hogy mit jelent nekünk – és szerintünk az egyre népesebb magyar közönségnek is – a világ legjobb sportja. Mindezt fontos adatsorokat tartalmazó függelék és jó néhány színes fotó teszi teljessé, utóbbiak kilencven százalékban a legmenőbb hokifotós, Mudra László munkái.

Nem tipikus sportkönyvet írtunk, hiszen nem vagyunk sportújságírók. Meg nem is történelemkönyvet. De a legfontosabb események – az ős- és a középkortól Grenoble-on és Szapporón át Krakkóig – felidézésén túl lesz itt sok szépség, gyerekkori emlékektől a nagy meccsek és a nagy kedvencek felidézésén át a jégkorong esztétikájáig, illetve természetesen addig, hogy miért megyünk el bárhova.

A kötet most megy nyomdába. Még néhány nap, és előrendelhető lesz, február elején pedig – a magyar válogatott olimpiai selejtezőihez közeledve – terveink szerint kezükbe foghatják kedves olvasóink. Lesz természetesen könyvbemutató is – hogy mikor és hol, szólunk majd idejében.

Addig is izgulunk és bizakodunk. És nagyon-nagyon reméljük, hogy lesz miért szeretni Az élet értelmét.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 1., csütörtök
UP 18:00 H20US18 
augusztus 3., szombat
FEL   MACTRK 
augusztus 8., csütörtök
FEL   DEBJAS 
augusztus 9., péntek
FEL   DEBDRS 
FEL 17:30 DUMMIS 
augusztus 10., szombat
FEL   CARAVS 
FEL   DEB
FEL 18:00 DABTIT 
Partnerünk