Mi az élet értelme?

 

Aki eddig nem tudta, hamarosan megtudhatja. A Gromov?Kapus szerzőpáros ugyanis írt egy könyvet az emberiséget évezredek óta foglalkoztató kérdésről. Benne lesz a válasz.

Nem-nem, nem 42. Hiszen mint a mellékelt ábrán látszik, a mű alcíme: Magyar jégkorongkönyv.

Vörös András, a Cser Kiadó egyik gazdája ? nem mellesleg: jégkorongrajongó, akinek remek vendégszövegeit ezeken a hasábokon is olvashattátok nemegyszer ? jó pár éve biztatott bennünket, hogy csináljunk egy ilyet. Egyéb elfoglaltságaink miatt húztuk-halogattuk, mígnem az A csoportba jutás bennünket is rádöbbentett: mikor, ha most nem? Már a nagy generáció is megérdemelte volna, az pedig, hogy az új generáció is megtette a magáét, eldöntött mindent. Már csak össze kellett szednünk magunkat, és belevágni a melóba.

Megtörtént.

elet ertelme borito1

A kötetben 38 fejezeten át mesélünk arról, hogy mit jelent nekünk ? és szerintünk az egyre népesebb magyar közönségnek is ? a világ legjobb sportja. Mindezt fontos adatsorokat tartalmazó függelék és jó néhány színes fotó teszi teljessé, utóbbiak kilencven százalékban a legmenőbb hokifotós, Mudra László munkái.

Nem tipikus sportkönyvet írtunk, hiszen nem vagyunk sportújságírók. Meg nem is történelemkönyvet. De a legfontosabb események ? az ős- és a középkortól Grenoble-on és Szapporón át Krakkóig ? felidézésén túl lesz itt sok szépség, gyerekkori emlékektől a nagy meccsek és a nagy kedvencek felidézésén át a jégkorong esztétikájáig, illetve természetesen addig, hogy miért megyünk el bárhova.

A kötet most megy nyomdába. Még néhány nap, és előrendelhető lesz, február elején pedig ? a magyar válogatott olimpiai selejtezőihez közeledve ? terveink szerint kezükbe foghatják kedves olvasóink. Lesz természetesen könyvbemutató is ? hogy mikor és hol, szólunk majd idejében.

Addig is izgulunk és bizakodunk. És nagyon-nagyon reméljük, hogy lesz miért szeretni Az élet értelmét.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum