A Debrecen újra üldözőbe veheti a Fehérvárt

   

Ehhez semmi mást nem kell tennie, mint vasárnap hazai pályáján legyőzni a Ferencvárost. Azonban a Fradi is kifelé jön a gödörből, legutóbb legyőzte a Fehérvárt és egy teljes hete volt a regenerációra.

A MOL Liga egyik legnagyobb mélyrepülésének 8-3-as győzelemmel vetett véget pénteken a DHK, a következő, hogy ezt a jó teljesítményt hosszú távra is stabilizálják. Erre meg is van minden esélyük, hiszen újra hazai pályán egy másik, a tabella alsóbb régiójába tartozó csapat, a Ferencváros ellen. A két csapat eddig kétszer találkozott egymással, mindkétszer roppant szoros eredmény született, Pesterzsébeten büntetőkkel nyertek Kaszkovék 4-3-ra, míg Debrecenben rendes játékidőben 3-2-re. Pénteken a DHK öt meccs után szerzett újra három pontot, éppen a Fradi ellen.

A Fradi sincs jó formában, az utolsó 8 meccsen mindössze 5 pontot szereztek. Legutóbb azonban a Fehérvárt győzték le nagyon simán, ami még akkor is nagy szó, ha tudjuk, hogy a Fejér megyeiek ezer sebből véreztek a sok sérülés és hiányzás miatt. A 6-3-as győzelem és az azóta eltelt egy hét pihenő minden bizonnyal feltöltötte annyira a játékosokat, hogy a Debrecen ne számíthasson könnyű mérkőzésre. A két csapatnak más-más okból, de egyaránt fontos lenne a három pont megszerzése. A DHK pénteki győzelmével visszajött a negyedik helyre, ráadásul hátránya a harmadik helyen álló Fehérvárral szemben mindössze hat pont úgy, hogy egy meccsel kevesebbet játszott. Ha tehát hat ponttal zárják a hétvégét Bertáék, akkor lőtávolon belülre kerülnek a dobogótól. A Fradi jelenleg a 8. helyen áll, hátránya a hatodik helyezett DAB-bal szemben 5 pont. Ha Debrecenben nyerni tudnának, akkor azzal visszakerülnének a rájátszásért folytatott küzdelembe.

DHKFTC

Fotó: Molnár Dénes

Debrecen–Ferencváros 0-1

   

Pontatlan játéka miatt vesztett a Debrecen, rendkívül értékes győzelmet aratott a Ferencváros a szezon eddigi legkevesebb gólt hozó meccsén.

Egyetlen gólt láthattak a nézők Debrecenben, ezt pedig a második harmad vége felé a Ferencvárosi Joona Manninen szerezte. Ennél azonban jóval több minden történt a meccsen. Kezdve azzal, hogy az első harmadban a statisztikák szerint csak egyetlen alkalommal volt védeni valója Szavva Borogyin kapusnak. Abból, hogy Jevgenyij Muhin pihenőt adott Vay Ádámnak, következik az is, hogy a mezőnyben öt légióst nevezett a Debrecen, ahol azért lassan kezdenek visszatérni a sérültek, hiszen Dancsfalvi és Izsák a második, Vaszjunyin pedig már a harmadik mérkőzését játszhatta sérülése után. A meccs felénél Fliszár Zalán és Vlagyiszlav Trosin afférja borzolta a kedélyeket, ahol a felek úgy tűnik, nem válogattak az eszközökben. Végeredményül mindketten zuhanyozni mehettek, és aligha kétséges, hogy az eseményeknek lesz utóélete a Fegyelmi Bizottság előtt. A meccsen a hazaiaktól Kaszkov és Emanuelsson is megsérült, reméljük, nem komolyan. A kiegyenlítettebb második harmadot követően a harmadik harmadban ismét nagy volt a debreceni fölény, de továbbra is meddő volt a csatárjáték, Ágoston Olivér shutoutot ért el, vezérletével pedig a Ferencváros felzárkózott a Dunaújváros és a HSC nyakára. Mivel a dolgok jelenlegi állása szerint esélyes, hogy ez a három csapat fog majd versenyezni egyetlen kiadó helyért a rájátszásban, nem kell külön ecsetelni, mennyire fontos is volt ez a három pont a zöld-fehéreknek. A Ferencváros a szezonban először nem kapott gólt, a Debrecen pedig másodszor nem lőtt gólt.

Egy játékos nem vesztheti el ilyen módon a fejét

   

Ha mi nem lövünk gólt, megteszi az ellenfél.

Jevgenyij Muhin, vezetőedző, Debrecen: “Úgy látszik, fejben nem tudtunk eléggé felkészülni erre a mérkőzésre, lehet, hogy a srácok alábecsülték egy kissé az ellenfelet. Az első harmadban eldönthettük volna a meccset, de rendre a rossz megoldásokat választottuk a döntő pillanatokban. A második játékrészben érvényesült az aranyszabály: ha mi nem lövünk gólt, megteszi az ellenfél. A harmadik harmadban pedig a Ferencváros okosan játszott, szinte falat húztak a támadóink elé. Ha nincs a végleges kiállítás és a két sérülés, más végeredmény is születhetett volna. Trosin esetét mindenesetre ki fogjuk vizsgálni, mert egy játékos nem vesztheti el ilyen módon a fejét.”

Greg Lindqvist, vezetőedző, Ferencváros: “Nem játszottunk szép mérkőzést, de nem is ezért jöttünk Debrecenbe. A győzelmet elsősorban kiváló védekezésünknek köszönhetjük. Bár kevesebb helyzetünk volt, mint az ellenfelünknek, a gólt mi lőttük.”

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 272 néző. Játékvezetők: Halassy, Vas, Váczi, Kis-király.
Borogyin: 93,8% (Vay)
K
Ágoston: 100% (Budai)
Hetényi, Csíki, Könczei, Saluga, Berta
1
Erdélyi, Hietamaki, Dubek, Fliszár, Rafaj
Kunajev, Emanuelsson, Hári, Kaszkov, Trosin
2
Suoraniemi, Zalavári, Manninen, Tendler, Kiss
Wéber, Kovács B., Vincze, Dancsfalvi, Vaszjunyin
3
Lévai, Valecko, Horváth, Schellin, Papp
Izsák, Barabás
4
Üveges, Pál, Komjáti
Muhin Jevgenyij, Razov Igor
E
Lindqvist Greg Kjell, Szakács Ferenc
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 36:17 FTC Manninen Suoraniemi Papp
31 Kapura lövések száma 16
31 Kiállításpercek 37

A Debrecen–FTC képes összefoglalója

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
január 25., szerda
AL 19:35 LHLSPC 4-3 HVÉGE
ICEHL 19:45 ASIAVS 4-0VÉGE
AL 20:30 ETOSZG 8-3VÉGE
AL 20:30 WRMDBF 5-1VÉGE
január 27., péntek
EL 17:30 BRAFHA 5-3VÉGE
AL 19:00 LHLFTC 2-1VÉGE
január 28., szombat
AL 16:00 WRMIKO 8-0VÉGE
MK 16:00 BJADEB 3-2VÉGE
    • M4 SPORT+
AL 19:00 LHLASP 1-6VÉGE
MK 19:45 UTEAVS 1-6VÉGE
    • M4 SPORT+
AL 20:30 DBFSZG 1-3VÉGE
AL 21:00 ETOSPC 11-5VÉGE
január 29., vasárnap
MK 16:00 UTEDEB 3-2VÉGE
EL 17:30 SCCFHA 7-3ÉLŐ
MK 19:45 BJAAVS INFO
    • M4 SPORT+
január 30., hétfő
MK 17:30 GYEFHA 
január 31., kedd
MK 17:30 SCCDAB 
Partnerünk
Archívum