A Docler nem tervezi a jégkorong újbóli támogatását

 

Nemes Tamás, a Docler csoport kommunikációs és CSR vezetője Magyarországon ritkán tapasztalható őszinteséggel beszélt a cégcsoportot érintő pozitív európai adódöntést követően a sportfinanszírozásról a Jégkorongblognak.

Az interjú apropóját az adta, hogy az utóbbi időben sorra érkeznek a hírek a Docler Holding és a NAV közötti nézeteltérésről, illetve legfrissebben annak Európai Bíróság előtt zajló szakaszáról. Bár a cégcsoport számára kedvező fejlemények hivatalosan még szinte semmit nem jelentenek, mégis rendre felmerül, hogy ha számukra megnyugtató módon zárul az ügy, akkor a magyarországi beruházások tervezett növelésével párhuzamosan, van-e esély arra, hogy a cégcsoport visszatérjen az Acélbikák támogatójaként a magyar jégkorongba.

Elsőként azt kérdeztük a kommunikációs vezetőtől, hogy az utóbbi években hogyan változott a Docler sporttámogatásainak összege. Nemes Tamás elmondta, hogy a holding CSR keretének legnagyobb részét a sportra költött összegek tették ki, ezért is döntöttek úgy, hogy ezen változtatnak: “Kétségtelen, hogy az elmúlt években a legtöbb CSR forrásunkat a sportra költöttük Magyarországon. Számos sportágban, számos egyesületet támogattunk. Rapport Richárd sakknagymester, Vadnai Benjamin világbajnok vitorlázó, az Ikarusz atlétái, vagy éppen az Acélbikák is mind-mind a Docler anyagi támogatását is élvezhették. Több mint másfél milliárd forintot fordítottunk a hazai sport felkarolására. Éppen ezért született a döntés, hogy a jövőben más területeket, például a tudományt, a kultúrát részesítjük előnyben CSR portfóliónk kialakításakor.”

Pavuk DAB

Fotó: Mudra László (DAB)

További kérdésünkre a kommunikációs és CSR-vezető elmondta, hogy nincs közvetlen kapcsolat a folyamatban lévő per és a magyarországi támogatások összege között: “Nincs összefüggés a kettő között, hiszen az eljárás alatt is igen jelentős mértékű támogatásaink voltak és vannak is. Mivel a cégcsoport már három kontinensen van jelen, így a támogatásainkat is ennek megfelelően, legalább három országban megosztva kell eljuttatnunk a leginkább érintettekhez. Ha a szponzorációink összegét növeljük is, az arányaiban nem feltétlenül jelenti azt, hogy Magyarországon a CSR-re fordítható összegek automatikusan emelkednek.”

A konkrét kérdésre, hogy az Acélbikák remélhetik-e, hogy a Docler ismét főtámogatójuk lesz, egészen konkrét választ kaptunk: “Mint említettem, a cégcsoport átalakította CSR portfólióját, így a sport az elmúlt évek után most háttérbe szorul a többi, támogatható területtel szemben. Őszintén hiszem, hogy a Docler igazán sokat tett a dunaújvárosi és a haza hokiéletért, így talán megértik a helyiek, valamint a szurkolók a mostani döntésünket.”

Cimkék: , , , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS