A Docler nem tervezi a jégkorong újbóli támogatását

 

Nemes Tamás, a Docler csoport kommunikációs és CSR vezetője Magyarországon ritkán tapasztalható őszinteséggel beszélt a cégcsoportot érintő pozitív európai adódöntést követően a sportfinanszírozásról a Jégkorongblognak.

Az interjú apropóját az adta, hogy az utóbbi időben sorra érkeznek a hírek a Docler Holding és a NAV közötti nézeteltérésről, illetve legfrissebben annak Európai Bíróság előtt zajló szakaszáról. Bár a cégcsoport számára kedvező fejlemények hivatalosan még szinte semmit nem jelentenek, mégis rendre felmerül, hogy ha számukra megnyugtató módon zárul az ügy, akkor a magyarországi beruházások tervezett növelésével párhuzamosan, van-e esély arra, hogy a cégcsoport visszatérjen az Acélbikák támogatójaként a magyar jégkorongba.

Elsőként azt kérdeztük a kommunikációs vezetőtől, hogy az utóbbi években hogyan változott a Docler sporttámogatásainak összege. Nemes Tamás elmondta, hogy a holding CSR keretének legnagyobb részét a sportra költött összegek tették ki, ezért is döntöttek úgy, hogy ezen változtatnak: “Kétségtelen, hogy az elmúlt években a legtöbb CSR forrásunkat a sportra költöttük Magyarországon. Számos sportágban, számos egyesületet támogattunk. Rapport Richárd sakknagymester, Vadnai Benjamin világbajnok vitorlázó, az Ikarusz atlétái, vagy éppen az Acélbikák is mind-mind a Docler anyagi támogatását is élvezhették. Több mint másfél milliárd forintot fordítottunk a hazai sport felkarolására. Éppen ezért született a döntés, hogy a jövőben más területeket, például a tudományt, a kultúrát részesítjük előnyben CSR portfóliónk kialakításakor.”

Pavuk DAB

Fotó: Mudra László (DAB)

További kérdésünkre a kommunikációs és CSR-vezető elmondta, hogy nincs közvetlen kapcsolat a folyamatban lévő per és a magyarországi támogatások összege között: “Nincs összefüggés a kettő között, hiszen az eljárás alatt is igen jelentős mértékű támogatásaink voltak és vannak is. Mivel a cégcsoport már három kontinensen van jelen, így a támogatásainkat is ennek megfelelően, legalább három országban megosztva kell eljuttatnunk a leginkább érintettekhez. Ha a szponzorációink összegét növeljük is, az arányaiban nem feltétlenül jelenti azt, hogy Magyarországon a CSR-re fordítható összegek automatikusan emelkednek.”

A konkrét kérdésre, hogy az Acélbikák remélhetik-e, hogy a Docler ismét főtámogatójuk lesz, egészen konkrét választ kaptunk: “Mint említettem, a cégcsoport átalakította CSR portfólióját, így a sport az elmúlt évek után most háttérbe szorul a többi, támogatható területtel szemben. Őszintén hiszem, hogy a Docler igazán sokat tett a dunaújvárosi és a haza hokiéletért, így talán megértik a helyiek, valamint a szurkolók a mostani döntésünket.”

Cimkék: , , , ,

Te mit gondolsz?

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 20., hétfő
VB 16:20 GBRNOR 2-5VÉGE
VB 16:20 SWEFRA 3-1VÉGE
VB 20:20 FINDEN 3-1VÉGE
  • SPORT 1
VB 20:20 KAZPOL 3-1VÉGE
május 21., kedd
VB 12:20 AUTGBR 2-4VÉGE
  • SPORT 1
VB 12:20 FRAGER 3-6VÉGE
VB 16:20 CANCZE 4-3 HVÉGE
  • SPORT 1
VB 16:20 LATUSA 3-6VÉGE
VB 20:20 FINSUI 1-3VÉGE
VB 20:20 SWESVK 6-1VÉGE
  • SPORT 1
május 23., csütörtök
VB 16:20 CANSVK 6-3VÉGE
  • SPORT 1
VB 16:20 SUIGER 3-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 20:20 SWEFIN 2-1 HVÉGE
  • AMC MIKRO
VB 20:20 USACZE 0-1VÉGE
  • SPORT 2
május 25., szombat
VB 14:20 SWECZE 3-7VÉGE
  • SPORT 2
VB 18:20 CANSUI 2-3 BVÉGE
  • SPORT 2
május 26., vasárnap
VB 15:20 SWECAN 4-2VÉGE
  • SPORT 2
VB 20:20 SUICZE 0-2VÉGE
  • SPORT 2