A szlovák játékosok bekeményítettek

   

Már 50 kiváló hokis bojkottálja a válogatottbeli szereplést. Tanakodik a szövetség, mi legyen.

A jelenlegi szövetségi vezetés és elsősorban Igor Nemecek elnökkel szembeni akciót Michal Handzus vezeti. Mint írtuk, a régi vezetést a szlovák szövetség alkalmazottainak a szavazataival sikerült megtartani hivatalában. Ez kicsapta az amúgy is változást sürgető és Richard Lintnerben támogatható elnökjelöltet állító játékosoknál a biztosítékot. Nemecek amúgy is közutálat tárgya a szlovák hokiszurkolók körében, így a lelátó népe természetesen Lintnerék mellett van.

A játékosok követelése viszonylag egyszerű: új alapszabályt akarnak és egy igazságos, új választást, ahol az elfogult apparátus nem szavazhat. Ismételten határozottan kijelentették, amíg ezek nem történnek meg, nem lépnek jégre Szlovákia színeiben.

Az idő sürget, ősszel jön az első komoly torna, és Cíger szövetségi kapitány is türelmetlen, mint mondja, gyors megoldásra van szükség, mert jelen helyzetben azt sem tudja, kivel állna ki a németországi tornán, hiszen nem csak az 50 aláíró nem hajlandó játszani, de felhívásukra sok más hokis sem, nagy a bizonytalanság.

A múlt hét végi újabb figyelmeztetést a következők írták alá, kiváló névsor: Zdeno Chára, Marián Hossa, Andrej Sekera, Ľubomír Višňovský, Michal Handzuš, Ján Laco, Tomáš Tatar, Ladislav Nagy, Marek Viedenský, Martin Marinčin, Peter Budaj, Tomáš Surový, Andrej Meszároš, Branislav Konrád, Branko Radivojevič, Dominik Graňák, Ivan Baranka, Jaroslav Halák, Jaroslav Janus, Jozef Stümpel, Július Hudáček, Juraj Mikuš, Karol Sloboda, Libor Hudáček, Marek Hrivík, Marián Gáborík, Marcel Hossa, Mário Bližňák, Martin Cibák, Michal Sersen, Milan Bartovič, Peter Ölvecký, Peter Podhradský, Rastislav Staňa, René Vydarený, Richard Pánik, Štefan Ružička, Tomáš Jurčo, Tomáš Kopecký, Tomáš Marcinko, Tomáš Starosta, Ján Lašák, Radoslav Suchý, Marek Čilliak, Ľuboš Bartečko, Peter Hamerlík, Marek Zagrapan, Richard Zedník, Tomáš Záborský, Roman Kukumberg, Martin Bartek, Lukáš Cingeľ.

Szerdán elnökségi ülést tart a szlovák szövetség, mindenki izgatottan várja, ebben a helyzetben mit döntenek Nemecekék. Mindez minket is érint, hiszen egy világbajnoki csoportban szerepelünk, Szlovákiával kezdjük az A csoportos vb-szereplést jövő májusban.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT INFO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum