Hazai jégen is bemutatkozik Lindqvist Ferencvárosa

   

A szezont felemásan, de biztatóan kezdő két csapat találkozik Erzsébeten, ahol a Fehérvár lesz a vendég.

A Fehérvár AV19 két hosszabbításos meccsen van túl. Tyler Dietrich csapata meglepetésre pontot vesztett hazai jégen a Csíkszeredával szemben, majd az utolsó percben kétgólos hátrány dolgozott le kapus nélkül játszva Miskolcon, bravúros pontot szerezve a bajnok otthonában. Ott ahol Greg Lindqvisték a nyitányon viszonylag simán kikaptak, igaz, volt esélyük a szoros csatára, de elsősorban hátul nem álltak még össze a dolgok akkor a zöld-fehéreknél. A második vendégeskedés azonban három ponttal zárult, az FTC 5-3-ra nyert Dunaújvárosban. Bár háromgólos előnyt leadott a csapat, de erejét bizonyítja, hogy tudott váltani, és a harmadik harmadban a maga javára billentette a mérleget. A keddi mérkőzés után tovább tisztulhat a kép a két csapat valós erejét illetően.

Gallo Illes FTC 2014_15

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

A Ferencváros rajtjáról és helyzetéről Galló Illést kérdeztük.

Idegenbeli győzelem után várja a Ferencváros a keddi mérkőzést. Ez a dunaújvárosi siker lendületet adhat?

Igen, a második meccsen sikerült a győzelem, bár meg kellett érte harcolni, mert a 2:28 perces kiállítási arány egy kicsit megnehezítette a munkánkat. Természetesen a Fehérvár ellen sincs előttünk más cél, csak a győzelem.

Az idei csapat mennyiben másabb, mint a tavalyi volt?

Idén sokkal jobb a légkör a csapatban, a légiósok nagyon jól be tudtak illeszkedni, és ez nagyon nagy változást hozott az öltözőben. Ezenkívül az edzések mentalitása sokkal komolyabb lett, keményen dolgozunk.

Hogy érzi, megtalálta a helyét az új edző a csapatban, jól megy a soruk?

A sorunk jól működött az utóbbi meccsen, remélem, este is így lesz, de igaziból az a lényeg, hogy a csapat nyerjen.

Mi a cél idén, és hogy érzi, hová érhetnek el ezzel a játékoskerettel?

Egyértelműen a playoffba jutás a célunk. De minden meccset külön kell kezelni, ezért a mai cél a magabiztos győzelem. Kemény csatára számítok a Volán ellen.

FTC–Fehérvár 6-4

   

Őrült meccs Pesterzsébeten: 2 FTC-gólra 4-gyel válaszolt a Fehérvár, amire 4 találattal replikázott a hazai csapat. Kiss Gábor és Fekti Ádám duplázott, Szabó Krisztián 4 gólpassz után megszerezte első felnőtt gólját.

Komoly érdeklődés előzte meg a Ferencváros és a Fehérvár találkozását. A vendégek rendre sokgólos mérkőzést játszanak, egy 9 és egy 11 gólos meccsük dőlt el a ráadásban. Ez hosszú távon azt jelenti, hogy a támadópotenciál rendben van, de a védekezés nem állt össze. Ezt a benyomást igazolta az erzsébeti mérkőzés is.

Az első harmad kiegyenlített játékot hozott, az FTC Budai Krisztián vezetésél két emberhátrányt is kivédekezett kezdésként. A hajrá a zöld-fehéreké volt, Géczi Gergely révén a vezetést is megszerezték. A tervezettnél rövidebbre sikerült ez a periódus, a palánk megrongálódása miatt csak 18:20-ig tartott, a maradékot a szünet után a második harmadba számították be.

A harmadik vendégfór után a Fradi is kapott előnyökét, és a második ilyen szituációból megduplázta az előnyt, Manninen révén. A meccs felénél tehát 2-0 állt a táblán. A hokiban azonban semmihez sem kell túl sok idő, így a Volánnak is alig több mint tíz perc kellett csak a fordításhoz. Krogh még a középső harmadban szintén előnyből szépített, ez kulcsmomentum volt, mint később kiderült.

FTCAVS

Fotó: FTC

Fordulás után ugyanis beindult a kék-fehér gólgyártás. Szabó Krisztián 17 másodperccel a koronbedobás után szépített, így megszerezte élete első felnőtt gólját, egyszersmind csapata első magyar találatát a szezonban, erre a kilencedik harmadig kellett várni. Hogy aztán 48 másodperccel később az EBEL-csapattól visszaérkező Reiter Attila is beköszönjön, megfordítva ezzel az eredmény. A 42. percben már 2-3-at mutatott az eredményjelző. A 49. percben pedig az előző szezon nagyobbik részét az UTE-nál töltő, de a kölcsönből visszahívott Tóth Gergő megduplázta az előnyt. Hogy az izgalmak tetőfokra hágjanak, arról Fekti Ádám gondoskodott, aki szinte azonnal szépített, máris újra csak egygólos volt a Volán-vezetés.

A hajrában az FTC egyik legfontosabb oszlopa, Hietamaki nagyon fegyelmezetlen volt, egy vitatott bírói ítélet után fegyelmit kapott, így kizárta magát az egalizálásért folyó harcból. A hazaiak azonban makacsul ragaszkodtak a tervükhöz, és Kiss Gábor révén az 57. percben el is érték azt, egyenlítettek. 4-4-ről indultak a felek a hajrának, és jött egy újabb Fehérvár-kiállítás, amiből egy újabb Kiss Gábor-találat született, és egy perc alatt megint nagyot fordult a világ, vezettek a hazaiak 5-4-re. A végeredményt pedig a szintén duplázó Fekti Ádám állította be fél perccel a vége előtt, így 6-4-re győzött a Ferencváros, aki alig több mint 10 perc alatt 4-et rámolt be Scola kapujába.

A zöld-fehérek a DAB után a Fehérvárt is legyőzték, látható, hogy Greg Lindqvist összerántotta a csapatot. A Fehérvár 3 mérkőzésen 16 gólt kapott, 5 vagy több kapott góllal pedig nagyon nehéz mérkőzést nyerni. Ezen a mutatón mindenképpen javítania kell a Dietrich, Énekes edzőpárosnak.

Greg Lindqvist (vezetőedző, FTC): Jól játszottunk a mérkőzésen, kivéve a harmadik harmad első perceiben, amikor teljes káosz uralkodott a csapaton. Sok büntetést kivédekeztünk az egész mérkőzés során, de a csapat nem adta fel és sikerült zsinórban 4 gólt lőnünk az utolsó játékrészben. Fontos három pontot szereztünk, rendkívüli módon örülök a győzelemnek.

Tyler Dietrich (vezetőedző, Fehérvár): Nagyon jó mérkőzést játszottunk, az elején kicsit bealudtunk, a Ferencváros pedig kétszer betalált. A harmadik harmadban megfordítottuk a meccset, de nem sikerült megtartanunk az eredményt. Gratulálok az ellenfélnek.

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 275 néző. Játékvezetők: Németh, Gangel, Berger, Kis-király.
Budai: 87,1% (Ágoston)
K
Scola: 83,3% (Kalnins)
Apelis, Hietamaki, Dubek, Kiss G., Rafaj
1
Krogh, Szaller, Szabó K., Holmberg, Shupe
Suoraniemi, Lévai, Fekti, Manninen, Fliszár
2
Korbuly, Hegyi, Kocsis, Orban, Bodó
Géczi, Farkas, Galló, Papp
3
Reiter A., Vokla, Reisz, Tóth, Szita
Pál, Üveges, Kovács, Ódry, Mach
4
Pados, Vizi, Pillók, Hamvai, Mazzag
Lindqvist Greg Kjell, Szakács Ferenc
E
Dietrich Tyler, Énekes Lajos
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 18:20 FTC Géczi Suoraniemi Fliszár
2-0 29:43 FTC PP Manninen Hietamaki Galló
2-1 34:52 FHA PP Krogh Holmberg
2-2 40:17 FHA Holmberg Krogh Shupe
2-3 41:05 FHA Reiter A. Orban Bodó
2-4 48:52 FHA Tóth Bodó Kocsis
3-4 49:09 FTC Fekti Manninen Fliszár
4-4 56:37 FTC Kiss G. Dubek Fekti
5-4 57:48 FTC PP Kiss G. Dubek Rafaj
6-4 59:30 FTC EN Fekti Manninen Suoraniemi
31 Kapura lövések száma 31
24 Kiállításpercek 18

Az FTC–Fehérvár videó-összefoglalója

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum