Amit meg kell tanulnunk, az a fegyelem

   

A MOL Liga-rajt legnagyobb meglepetését jelentette, hogy a meglehetősen nehéz feltételekkel készülő, nem egészen négy sorból álló HSC Csíkszereda a Fehérvárt és az UTE-t is megszorongatta, sőt mindkettő otthonában döntetlen után kapott ki, tehát pontot szerzett a felső házba várt csapatok otthonában.

“A legutóbbi mérkőzésből a legfőbb dolog, amit meg kell tanulnunk, az a fegyelem – mondta Majoross Gergely a Jégkorongblognak a hétfő délelőtti edzést követően. – Minél kevesebb kiállítással kell tudnunk játszani, ebben kell a legtöbbet javulnunk, ennek megfelelően gyakoroltunk az utóbbi napokban. Nem árulok el titkot, ha a hétfői mérkőzéssel kapcsolatban elmondom, meglepő rajtot vett a HSC Csíkszereda, tisztelnünk kell ellenfelünk eredményeit. Játékosaim számára egyértelművé tettem, hogy csak akkor leszünk sikeresek, ha mindenki száz százalékot ad ezen a meccsen is. Bízom benne, hogy hazai pályán újra győzni tudunk.”

A MAC-nál némileg átrendezték a sorokat, és két újonc mutatkozik be ezúttal. A kapuban Arany Gergely először véd majd felnőtt meccsen, miként Bödök Bence is első MOL Liga-meccsére készül. A Csíkszereda változatlan összeállításban szerepel, de ezt náluk a kényszer szüli.

“Fiatal, nem sok MOL Liga-tapasztalattal rendelkező játékosokból állunk – ez már Geréb István, a HSC Csíkszereda vezetőedzője meccs előtti értékelése. – Ehhez képest az első két mérkőzést megfelelőnek találom. Játékban és eredményben is. 19 mezőnyjátékosunk van összesen, szerencsére mindannyian játékra képesek. A következő napokban, hetekben várjuk az újabb légiósokat, akik sokat segíthetnek. Saját forráshoz kevésbé tudunk nyúlni, mindenki ismeri a helyzetet, sokan elmentek tőlünk a nyáron. Minden mérkőzéshez pozitívan állunk, hétfőn is a legjobbunkat adjuk majd. Egy kis fáradtság elképzelhető, de remélem, maradt kellő erő a fiúkban ahhoz, hogy helytálljunk a MAC otthonában is. Emelt fővel kell lejönnünk a pályáról ma is. Az eddigi két mérkőzésen nem csak eredményben, játékban is versenyképesek voltunk, pedig jól képzett, szervezett csapatok voltak az ellenfeleink. Egy kis szerencsével bármelyik meccset nyerhettük volna, reméljük, ezt visszaadja az élet majd egyszer.”

MAC–HSC Csíkszereda 3-2

   

A csíkszeredaiak szezonbeli harmadik mérkőzésükön is kiválóan küzdöttek, ám hétfő este nem szereztek pontot.

A találkozót a MAC kezdte jobban, a HSC-n még látszott a vasárnapi meccs fáradtsága. Az első harmad elején már-már MAC-gólt sejtett mindenki, ám a korongot még a gólvonalon túljutás előtt megállították a csíkszeredaiak. Nem sokkal később egy HSC-ellentámadás meghozta az első találatot, Okos Csanád tuszkolta közelről a korongot a MOL Ligában debütáló Arany Gergely kapujába. Hét percre rá egyenlített a házigazda, Hayes lövésénél Terbócs takarta a kilátást Ruczuj előtt, a vendégkapusnak esélye sem volt védeni.

A második húsz percben záporoztak a lövések, a jegyzőkönyvbe 24 MAC- és 10 HSC-próbálkozást regisztráltak, a kapusok viszont mindegyiket hárították. A záró harmad 10. másodpercében a Heffernan testvérek villogtak, Shane passzát Kyle váltotta gólja, amivel újra vezettek a csíkszeredaiak. A játékrész felénél légiósai vezérletével fordított a MAC, előbb Klempa, majd Saarenpaa talált be a remekül védő Ruczuj kapujába, aki a végén lekorcsolyázott, hiába. A MAC 3-2-re nyert egy MOL Liga-átlag alatti színvonalú meccsen, a HSC 2 ponttal zárta hárommeccses magyarországi túráját.

Két dolgot kell megjegyezni a mérkőzéssel kapcsolatban, mind az első felnőtt meccsén védő Arany Gergely, mind Ruczuj Gellért kitűnően teljesített, a HSC kapusa többször szenzációsan védett. A mérkőzés színvonala viszont elmaradt a MOL Liga-átlagtól, helyenként nagyon lassú, körülményes játék folyt a jégen.

Majoross Gergely (vezetőedző, MAC): Nem az első három mérkőzésünk hét pontja a fontos, hanem hogy folyamatosan javuljunk. Ezúttal nagyon sok helyzetünk volt, mégis gólképtelenek maradtunk viszonylag sokáig. A mi játékoskeretünkkel nem hiszem, hogy ez sokszor így lesz, de jókor, még korán érkezett a figyelmeztetés, hogy ezen dolgoznunk kell nap, mint nap. Arany Gerinek járt a bizalom a kapuban, és élt is vele.

Geréb István (vezetőedző, HSC): Négy napon belül ez volt a harmadik mérkőzésünk, amely a végéig szoros volt, amiben sajnos elfáradtunk, bár ez várható is volt. Ruczuj bravúrosan védett, ami biztató a jövőre nézve, és összességében kevés légióssal és sok fiatallal tisztességesen helytálltunk.

Az interjúk forrása: nso.hu

Erste Liga, Tüskecsarnok, 422 néző. Játékvezetők: Beniac, Bachurik, Pálkövi, Soós.
Arany: 93,5% (Bálizs)
K
Ruczuj: 94,1% (Onodi)
Pozsgai, Olson, Terbócs, Szappanos, Hayes
1
Orbán, Bednár, Heffernan K., Heffernan S., Farkas
Quinn, Stipsicz, Nagy K., Saarenpaa, Németh A.
2
Mikeska, Salló, Mihály, Moldován, Bíró
Tokaji, Mestyán, Klempa, Roczanov, McDonald
3
Bors, Gecse, Péter R., Antal Zs., Molnár Zs.
Nagy P., Horváth, Schmál, Németh Á., Bödök
4
Okos, Geréb, Molnár Z., Rokaly
Majoross Gergely, Svasznek Bence
E
Geréb István, Nagy Béla
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 05:31 SCC Okos Rokaly Molnár Z.
1-1 12:35 MÚB Hayes Tokaji Szappanos
1-2 40:10 SCC Heffernan K. Heffernan S.
2-2 50:17 MÚB Klempa Hayes Tokaji
3-2 52:41 MÚB Saarenpaa Pozsgai Németh A.
51 Kapura lövések száma 31
10 Kiállításpercek 6

Videó-összefoglaló

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum