A Volán hatpontos hétvégében bízik

   

Dobogósok rangadójára kerül sor Székesfehérváron az EBEL vasárnapi fordulójában. A Fehérvár AV19 az idényt ugyancsak győzelemmel kezdő Innsbruckot fogadja.

A HCI Ljubljanában a mezőny végére várt Olimpija ellen kezdett, és meggyőző teljesítményt nyújtott. Komoly fölényben játszott, Chiodo kapus pedig hibátlanul zárt. A Fehérvár egy előzetesen jóval nehezebbnek tartott ellenfél, a sokáig mumus Klagenfurt ellen idegenben ugyancsak kétgólos győzelmet aratott. A jó kezdés után jó folytatásban reménykednek mindkét klubnál, ez azonban csak az egyiknek adatik meg vasárnap este, reményeink szerint a Fehérvárnak.

Nem lesz könnyű dolga a csapatnak, hiszen az Innsbruck a negyedik szezonban az újbóli EBEL-csatlakozás óta végre a rájátszásba akar kerülni, és ezért jelentős erősítéseket is hajtott végre. A kapuba a már jól ismert Andy Chiodo került, Christer Olsson a védelmet már kellően stabillá tette, az Olimpija után legeredménytelenebb csatársort pedig többek között Tyler Spurgeon, Tyler Scofield, David Schuller, John Lammers és Derek Hahn érkezésével dobták fel. Papíron tehát sokkal erősebb Innsbruck-kal számolhatunk az idén, mint az előző szezonban. Az előzetes várakozásoknak annyiban meg is felelt az alakulat Ljubljanában, hogy komoly fölénybe került a helyzetek kialakításában, de ezek közül elég sok ki is maradt, a helyzetkihasználáson javítaniuk kell még. Reméljük, ez szombatról vasárnapra nem fog sikerülni nekik.

AVSHCI

“Mindenki tudja, hogy az Innsbruck sokat erősödött a múlt szezon óta – nyilatkozta Rob Pallin a csapathonlapnak. – Nekünk azonban tudatosítanunk kell magunkban, hogy ma a saját otthonunkban lépünk pályára, és itt mindenkinek nagyon nehézzé kell tennünk a dolgát. A szurkolótáborunk a hatodik mezőnyjátékosunk lesz ma is. Gyorsan és korongbiztosan kell játszanunk. Ha a védekezésünk rendben lesz, akkor a támadásépítés is működni fog. Nagyszerű lenne hatpontos hétvégével indítani az idényt, ehhez a pénteki három pont már megvan, most a vasárnapi háromért indulunk csatába”

Becze Tihamér élete első EBEL-mérkőzésén pontot szerzett, az első gól előtt kiválóan harcolt azért, hogy a korong Sikorcint jó helyzetben találja meg a klagenfurti kapu előtt. Blogunkkal az első benyomásait osztotta meg.

Milyen triót alkotnak Benkkel és Sikorcinnal?

Elég hajtós, pörgős sor a miénk, amiben az összjáték is megtalálható, és eddig elég eredményesek is vagyunk.

Ez volt az első EBEL-meccse. Teljes mértékben sikerült felvennie a ritmust?

Úgy érzem, sikerült. Persze ez az edzőmeccseknek is köszönhető. Ugyanakkor még szükségem van néhány meccsre a teljes akklimatizálódáshoz.

Mekkora a különbség a MOL Ligához képest?

Ez egy magasabban jegyzett liga, meg is van a két bajnokság közötti differencia, amit éreztem is. A játékosok jobban képzettek, gyorsabbak és a gondolkodásmód sokkal előrébb van, mint a MOL Ligában.

A negyedik sorban kezdte a szezont. Erre számított előzetesen?

Nem volt elvárásom, mielőtt ide jöttem, de azt előtte is láttam, hogy csatárfronton nagyon sokan vagyunk és rengeteg a külföldi nevű csatár a keretben. Tudtam, hogy nem lesz egyszerű eléjük kerülni a nevezési listán, de azért vagyok itt, hogy dolgozzak és egyre feljebb kerüljek.

Fehérvár–Innsbruck 1-0

   

Győzelemmel debütált hazai jégen a magyar EBEL-csapat. Hetényi Zoltán kapott gól nélkül zárt.

Ahogy az előző szezonban, úgy most is több hiányzóval kezdi a szezont a Fehérvár. Bartalis Istvánra még hosszú ideig nem számíthat Rob Pallin vezetőedző, hozzá az előző mérkőzésen Sarauer Andrew és Varga Arnold csatlakozott, előbbi kisebb sérülés, utóbbi láz miatt hiányzik. Ezért Reiter Attilát hozta fel a szakvezetés a MOL Liga-csapatból, így lett meg a hat hátvéd erre a meccsre.

A magyar csapat aktív, gyors játékkal kezdett, folyamatosan négy sorral játszva, de meglepő módon a szombaton Ljubljanában játszó Innsbruck tartotta a lépést, nagyon élvezetes oda-vissza hoki alakult ki. Az első kiállítást mi kaptuk, de ebből Connolly révén az első nagy helyzet alakult ki, a Volán-csatár lövését Chiodo védte. Elöl rendben volt minden, de hátul az átlagosnál több pontatlanság csúszott be, elsősorban ezért volt szükség néhány Hetényi Zoltán-bravúrra. Hogy a harmad hajrájába 0-0-val értünk, az nagy részben kollégájának, Chiodónak volt köszönhető, aki nagy formában védett mindent. Kihagytunk két emberelőnyt, de a 15. percben érkezett egy kétperces kettős fór, amiből megszületett a vezetés, az első hazai Fehérvár-gól a szezonban. Ezt pedig ki más lőtte volna, mint a hosszú sérülése után már a felkészülés során kiváló formába lendült Sikorcin Ladislav, aki a Banham Frank bombája után kipattanó korongot vágta Chiodo mellett a kapuba.

A második harmad első felében nagy fölényben játszott a Fehérvár. Az Innsbrucknak csak bekkelésre maradt ereje, Hetényi kapujára nem sok veszélyt jelentett a vendégcsapat. Sajnos ezt az összképet nem sikerült az eredményben realizálni, nem jött a második hazai gól, pedig közel volt. Igazából az volt a gond, hogy nem játszott elég egyszerűen a magyar csapat, nem tartották magunkat az alapjátékhoz a játékosok, emellett pedig túl sok egyénieskedés és improvizáció csúszott be. Egyszerűen szertelen volt a játék. A két csapat emberelőnyös játéka vékony volt, pedig a hátrányos védekezés sem ment különösebben egyik oldalon sem. A küzdelem dominált, ahogy ilyenkor mondani szokás, ez a harmad összességében igen gyenge színvonalú hokit hozott.

A záró húsz perc egy 10 másodperc híján 2 percen át tartó, az előző harmadból áthúzódott emberelőnnyel kezdődött, de ez is kihasználatlanul maradt. Egy fehérvári kiállítás után kezdeményezőbbé vált az Innsbruck, több támadást vezettek a vendégek a játékrész közepén. A középső harmad pontatlan játéka a harmadikban is folytatódott, viszont sokkal megengedőbben ítélkeztek a játékvezetők. Két és fél perccel a vége előtt Schennach hátulról palánkra lökte Wehrst, amivel gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés. A Fehérvár 1-0-ra nyert, Hetényi Zoltán shutouttal tért vissza az EBEL-be.

Rob Pallin (vezetőedző, Fehérvár AV19): A jég nagyon rossz volt, így még jobban örülök a megszerzett három pontnak. Az emberhátrányos védekezésünk ezúttal is kifogástalan volt, emberelőnyben viszont nagyon hiányzott Sarauer, aki az előnyös játékaink kulcsfigurája, de tőle függetlenül is javulnunk kell ebben a játékelemben. Három pontot szereztünk pénteken, három pontot szereztünk ma is, ráadásul két meccsen mindössze egyetlen gólt kaptunk, mindkét kapusunk remekelt, ezekre a dolgokra lehet építeni a jövőben.

Christer Olsson (vezetőedző, Innsbruck): Az első két harmadban rengeteg kiállítást szedtünk össze, volt ezek között, amivel nem értettem egyet, de tény, hogy sokszor mi követtünk el buta hibákat, és ez felemésztette az energiánkat. Nagyra értékelem csapatom utolsó harmadban, az egyenlítés érdekében tett erőfeszítéseit, hiszen nem voltunk frissek, szombaton is játszottunk. Az első két meccsünkön három pontot szereztünk, és ma is közel voltunk a pontszerzéshez, összességében elégedett vagyok a rajtunkkal.

EBEL, 2015. szeptember 12.:

Olimpija Ljubljana–Innsbruck 0-2
G.: – ill. Schuller, Schaus.

VillachDornbirn 2-3
G.: Hunter, Verlic ill. Siddall, Crawford, Arniel

EBEL, 2015. szeptember 13.:

Vienna CapitalsDornbirn 1-2
G.: Fraser ill. Sylvester, Haussle

ZnojmoSalzburg 7-1
G.: Yellow Horn (2), Biro, Stehlik, Sulak, Tomas, Sedivy ill. Komarek

BolzanoLinz 1-5
G.: Pope ill. Kozek (2), Göhringer, Hofer, DaSilva

Olimpija LjubljanaVillach 1-2 b.
G.: Ropret ill. Petrik, Pance

GrazKlagenfurt 4-5 h.
G.: Poulsen (2), Almtorp, Natter ill. Geier, Desantis, Jacques, Ganahl, Setzinger

EBEL, 3213 néző. Játékvezetők: Siegl, Babic, Smeibidlo, Soós.
Hetényi: 100% (Rajna)
K
Chiodo: 96,9% (Litterbach)
Orbán, Brocklehurst, Banham, #2268, Kóger
1
Schaus, Liffiton, Ulmer, Hahn, Lammers
Wehrs, Szirányi, Sárpátki, Nagy, Kovács
2
VanBallegooie, Ross, Scofield, Spurgeon, Schennach
Reiter, Martinelli, Vincze, Francis, #3883
3
Saringer, Ebner, Mössmer, Valdix, Schuller
Benk, Becze, Sikorcin
4
Frischmann, Hörtnagl, Hanschitz
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 15:22 AVS PP2 Sikorcin Banham Brocklehurst
32 Kapura lövések száma 26
10 Kiállításpercek 18

A Volán–Innsbruck képes összefoglalója

   

A teljes albumot itt találják.

A Fehérvár–Innsbruck összefoglalója

   

Egy gól és három pont története néhány percben, ide kattintva.

Cimkék: , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 17., szombat
FEL 14:00 LMIBRA 2-3 BVÉGE
FEL 18:00 VASTRN 2-5VÉGE
augusztus 18., vasárnap
FEL 18:00 VASLVC 8-4VÉGE
augusztus 20., kedd
VIS 18:00 DTVUTE 6-1VÉGE
augusztus 21., szerda
U20 19:15 HUNLIF 
augusztus 22., csütörtök
U18 15:30 ITASVK 
U20 16:00 HUNVAX 
NŐI 18:00 HUNGER 
FEL 19:00 KOSMIS 
U18 19:00 HUNPOL 
augusztus 23., péntek
FEL   TRNVAS 
FEL 15:00 MISKRA 
U18 15:30 SVKPOL 
U20 15:45 HUNFRA 
FEL 16:30 AVSVSV 
FEL 17:00 STOUTE 
FEL 18:00 NITFTC 
FEL 18:00 TOPDEB 
NŐI 18:00 SUIGER 
U18 19:00 HUNITA 
augusztus 24., szombat
FEL   AVSGRN 
U20   HUN
U18 12:00 POLITA 
U18 15:30 HUNSVK 
NŐI 17:20 HUNSUI 
FEL 20:00 SSTMAC 
Partnerünk