Ez a MAC más, mint a tavalyi Miskolc

   

Majoross Gergely, a MAC Budapest vezetőedzője más problémákkal szembesült, mint egy éve Miskolcon. Amennyire lehet, a ligaújonc készen áll a MOL Liga-nyitányra.

Hogyan sikerült a MAC felkészülése, készen állnak a rajtra?

Ez igazából csak hónapok alatt derül ki, mire mindenkivel játszunk, feltérképezzük az ellenfeleket és a megfelelő haditervet kitaláljuk. De a kérdésre válaszolva: amennyire készen lehet most állni, annyira készen állunk. Öt mérkőzést terveztünk a felkészülési időszakra, négy lett belőle. Az utolsón, a grazi meccsen mutatott játék és elért eredmény komoly lendületet ad. Az ötödik meccs a gyetvaiak ellen lett volna, két ok miatt. Egyrészt sikerélménnyel szerettük volna a szezont kezdeni, és amikor terveztük a menetrendet, még nem tudtuk, hogy Grazban borul a papírforma, másrészt jó lett volna kipróbálni a hazai pályát mérkőzésen is. Eddig néhányat edzettünk ugyan a Tüskecsarnokban, de csütörtökön ugyanúgy új lesz nekünk az itteni meccs, mint ellenfelünknek, az UTE-nak.

Ha már említette az új hazai pályát: mennyire elégedettek a Tüskecsarnok jegével?

Tökéletes. A Tüskecsarnokban, a palánk, az üveg, a klíma, a hangosítás és a jég egyaránt első osztályú, erre nem lehet panaszunk, kiváló körülményeket biztosítanak számunkra.

Hogyan jellemezné csapatát, milyen MAC-ot látunk ebben a szezonban a tervei szerint?

Ha valahogy jellemezni kell magunkat, akkor az első és legszembetűnőbb a sebességünk. Átlagsebességben nagyon jók vagyunk, gyors csapatunk lesz. Egyébként érdekes a kérdés, a harmadik, negyedik naptól kezdve folyamatosan kérem a srácokat, hogy jellemezzék a csapatunkat, találjanak megfelelő és ránk illő kifejezéseket. A sebesség után a lelkesedés és a fiatalos elszántság az, ami remélem, látható lesz már az első meccsen is rajtunk. A keretünkben nem mindenki friss erő, sőt vannak kifejezetten rutinos játékosaink is, de a keret több mint egyharmada nagyon fiatal, és ők óriási lendületet adnak másoknak is. Szenvedélyes társaság alakult ki nagyon kevés idő alatt is.

Fotó: Mudra László - http://www.mudralaszlo.hu

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Az előző szezonban a Miskolctól látott játékhoz képest milyen hokit játszik majd a MAC?

Ez a MAC más, mint a tavalyi Miskolc. Más problémákkal, nehézségekkel szembesülünk most, olyanokkal, amelyek nem jelentkeztek tavaly. Ami pedig az előző idényben Miskolcon okozott fejtörést és megoldandó feladatot jelentett, az itt magától értetődő. Teljesen más a két csapat. Ami a legjobban meglepett a MAC-nál, hogy rövid időn belül egy iszonyatosan gyorsan értő és alkalmazkodó csapat formálódott ebből a sok helyről érkező, különböző korban és szinten lévő játékosból. Nem ezt vártam előzetesen, de örülök, hogy így van.

Mik az első szezonra kitűzött céljaik?

A legfontosabb, hogy az első évünkben versenyképes csapatot építsünk. Eközben minden hazai mérkőzésünkön olyan játékot szeretnénk nyújtani, hogy minél többen jöjjenek a a következő meccsünkre. Tudjuk, ha a liga élmezőnyével nem leszünk versenyképesek, akkor csökkenni fog a nézőszámunk. Számszerűleg a minimális elvárás a csapattal szemben a rájátszásba kerülés. Azonban én magasra tettem a mércét, vannak álmaim, álmaink, ezeket nem tartom teljesen irreálisnak. Meglátjuk, hogyan haladunk a szezon közben és hová jutunk a végére.

Korábban említette, hogy a fiatalok közül mindig a legjobb formában lévők és a legjobb edzésmunkát végzők kapnak majd lehetőséget a MOL Ligában. Emellett elképzelhető, hogy az ellenfelekhez is igazítja azt, hogy az utánpótláskorúak közül kiket nevez egy adott meccsre?

Igen, természetesen. Az UTE ellen olyan összeállításban játszunk majd, hogy a fiatalok közül leginkább a negyedik sorba kerestünk csatárokat. A játéklehetőségért versenyzők közül azokat nevezzük az első mérkőzésre, akik erre a feladatra a legalkalmasabbak. Más ellenfél ellen lesz olyan például, hogy a második sor balszélsőjét keresem a fiatalok között, akkor oda nyilván mást állítok be, mert más képességek kellenek abban a szerepkörben, tehát várhatóan nem az fog ott játszani, mint most a negyedik sorban.

Milyen MOL Liga-szezont vár, miben változhat a legtöbbet a liga az előző szezonhoz képest?

Idén sokkal több fiatal kap szerepet a ligában. Ez a MAC-nál és a Fehérvárnál azért van, mert felvettek minket és az volt mindkét csapat koncepciója, hogy sok fiatalt játszat az utánpótlásából, máshol sajnos előfordul, hogy kényszerűség miatt nyúlnak egyre több utánpótláskorúhoz, vagy korábban kevesebb lehetőséghez jutó játékoshoz. Kíváncsian várom, hogy ez a sok új fiatal milyen teljesítményre lesz képes a felnőttek között, hányan tudják megugrani a szintet, lesz-e közöttük olyan, akit a felnőtt válogatott bő keretébe hívhatunk már ebben a szezonban, hányan lesznek olyanok, akik az utánpótlás-válogatottakban tudnak majd villogni. Örömteli, hogy 42-ről 48-ra nőtt az alapszakaszmeccsek száma, annak vagyok a híve, hogy minél többet játsszunk, mert felnőtt szinten a szoros mérkőzésekből lehet a legtöbbet tanulni. Nagyon fontos közös feladatunk van, előre kellene lépni a nézőszámok tekintetében, ez mindenhol fontos kihívás.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum