Lucic álma a Vancouver

 

A 27 éves szélső kijelentése aligha keltett nagy örömöt Los Angelesben.

A Kings nyáron megszerzett szélsője első hivatalos interjúját adta a napokban, a TSN 1410-nek elmondta, kicsit felemás érzésekkel ünnepelte a 2011-es Stanley Kupa-döntőt, amit akkori csapata, a Bruins vívott szülővárosa csapata, a Vancouver ellen. Elmondta továbbá, hogy gyerekkori álma, hogy egyszer a szülővárosában, a Canucks mezét magára húzza. Ezzel a kijelentéssel nyilván nem szerzett barátokat Los Angelesben, de a nyilatkozat végére Lucic javított a megítélésén, mert hozzátette, hogy minden erejével a Kings sikeréért fog játszani és küzdeni, amiben senki sem kételkedhet, ismerve a játékos harcosságát és mentalitását. A nyilatkozattól függetlenül érdemes előreszaladni az időben és megnézni, mi történhet a játékossal a következő holtszezonban, ha valóban a kanadai városban akar játszani.

Lucic szerződése 2016-ban lejár, korlátlan szabadügynökké lép elő. A fizetése a Kingsben csak 3,25 millió dollár, ami úgy fordulhat elő, hogy a fennmaradó részt a Bruins fizeti. A kettő összege kerek 6 millió dollár, tehát lehet azzal számolni, ha a fizetése követi a trendet, akkor évi 6-7 milliót simán zsebre tehet. Ekkora keret viszont egyik csapatnak sem áll rendelkezésre. A Kingsben közel 5 milliós mozgástér van úgy,  hogy Mike Richards és Vjacseszlav Vojnov fizetését bele sem számoltuk, velük együtt bőven a vonal felett lenne a csapat. Ehhez pluszban jön, hogy Los Angelesben az első számú prioritás Anze Kopitar megtartása lesz jövő nyáron. A szlovén center 6,8 milliós fizetése valószínűleg minimálisan emelkedni fog, ezzel tovább csökkenti a szabad helyet és Lucic esélyeit. A Kingsben 2016 nyarán nem lesz olyan játékos, akinek lejáró szerződése nagyobb összeget szabadítana fel, csak egy kulcsjátékos elcserélése után tudnának helyet szorítani Lucicnak, akit gyakorlatilag ki is húzhatunk innen.

lucic la

Ha lehet, Vancouverben még rosszabb a helyzet, hiszen jelenleg alig több mint egymilliós hely van a keretben. Viszont több olyan játékos is akad, akinek lejár a kontraktusa, és ezzel lehetőség lenne Lucic szerződtetésére. A Radim Vrbata, Dan Hamhuis, Brandon Prust hármas együttesen 12 milliót rak zsebre. Ebből az összegből 2,5 millió Prust részesedése, ami egy negyedik sorban játszó szélsőnek luxusfizetés, így az ő elengedése biztosra vehető. Marad az 5 milliót kereső jobbszélső, Vrbata és a 4,5 milliót zsebre tevő Hamhuis. Az egyiknek mindenképpen mennie kellene, a 34 éves szélsőt talán olcsóbban meglehetne tartani, mint a 32 éves védőt. Lényegében tehát Hamhuis és Prust beáldozásával elviekben lenne lehetőség Lucic megszerzésére.

Azonban van még egy alternatíva, amit Jim Benning menedzser számba vehet, ez pedig Alex Burrows. A 34 éves szélsőnek 2017-ben lejár a 4,5 milliós szerződése. Az elmúlt három évben viszont teljesítménye messze elmaradt a fizetésétől, nem szerzett összesen 30 találatot és mindössze 72 pontra volt képes. Nem lennénk meglepve, ha elcserélnék és őt, valamint Prustot áldozná be a Vancouver Lucic megszerzése érdekében. A kérdés, hogy Benning rá tudja-e sózni valakire a túlárazott szélsőjét. Ha igen, akkor aligha menti meg bármi is a Vancouvert és Lucicot egymástól.

Lucic jövőjéről 2016 nyarán választ kapunk.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum