Kik azok a MAC-szurkolók…?

   

Gromovunk közéleti felületén MOL Ligára hergeli olvasóközönségét, és elmagyarázza, miért vesz életében először szezonbérletet. A Fehérvárért aggódók számára is van egy jó hírünk, a jégkorong házi jóslópolipja elődöntőbe jutást ígér az EBEL-ben.

Kik azok a MAC-szurkolók, és mi a nyavalyát akarnak az élettől? címmel jelent meg blogalapítónk friss írása a jégkorongról. Nem kopizzuk ide, csak ezt a három bekezdést, a többiért kattintsanak.

“Az igazi klubszurkolók régebbről eredeztetik és ápolják identitásukat ? legyenek ferencvárosiak, újpestiek, fehérváriak, újvárosiak vagy akár miskolciak ?, a legendák Kisstadion-beli hógolyózásokról és BS-es telt házakról szólnak. Ezeket nekem nem adatott meg megélnem, nincs hozzájuk közöm és kötődésem, nem voltam részesük, nem lehet bennem nosztalgia. Ez nem rossz vagy jó, hanem szimplán csak egy tény. Ahogyan tény az is, hogy nem vagyok ezzel egyedül, számtalan szurkoló van a válogatott körül kialakult egyre népesebb közösségben, akik számára a klubdrukkerség csak sokadik szempont. Ők azok az őrültek, akiknek semmi gondot nem okoz az egyik héten Újpesten, a másik héten Pesterzsébeten meccset nézni, és ha úgy adódik, ma az UTE-nak, holnap meg az FTC-nek szurkolni aktuális ellenfelükkel szemben.

Ők azok ? vagyis mi vagyunk azok.

A mi identitásunk alapját nem a zöld-fehér, a lila-fehér vagy a sárga-fekete teremti meg, hanem a piros-fehér-zöld, és a klubhoki elsősorban ehhez képest érdekes. Innen nézvést könnyebb és magától értetődőbb egy olyan csapat mellé állni, ami mellett azelőtt nem állt senki. Nincsenek rutinok, sallangok, háborús hagyományok. Ezt gyökértelenségnek is lehet nevezni, de csak abból az alapvetően más nézőpontból, ami nem a mienk. A mi nézőpontunk, hogy jó jégkorongot szeretnénk, jó körülmények között, és biztosak vagyunk benne, hogy ha több a jó csapat a mezőnyben, az a magyar jégkorongot emeli magasabbra. Minden klubot szeretni ? jó-jó, nem egyformán, de mégis ?, és egyiket sem gyűlölni, lehet, hogy ezt is csak ebben a sportban lehet.”

AVSMAC 3

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum